در بازار چه می گذرد….؟
فدرال رزرو آمریکا انتظار افزایش نرخ بهره را کاهش داده است، اما این روایت همچنان بر نرخهای اروپا تأثیر میگذارد. بانک مرکزی اروپا (ECB) بر خلاف انتظار، با وجود تغییر سیاستهای فدرال رزرو، از موضع خود عقبنشینی نکرده است.رئیس بانک مرکزی انگلستان (BoE) تلاش میکند تا سیاستهای پولی انگلیس را از آمریکا جدا کند، اما بازار همچنان تحت تاثیر فدرال رزرو است. انتظار میرود بانک مرکزی اروپا در ماه ژوئن نرخ بهره را کاهش دهد، در حالی که برای بانک مرکزی انگلیس آگوست محتملتر است. قیمتگذاری برای بانک مرکزی اروپا علیرغم تغییر انتظارات در آمریکا همچنان ثابت مانده است. این میتواند به دلیل فرصتی باشد که برای ارائه رهنمود در نشست هفته گذشته داشتهاند.
- اکثر مقامات بانک مرکزی اروپا بر کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن تأکید کردهاند.
- قیمتگذاری برای بانک مرکزی انگلیس بیشتر با انتظارات جدید آمریکا همسو شده است.
- دادههای تورم انگلیس که بالاتر از حد انتظار بود، به این تغییر جهت دامن زد.
- با وجود تلاشهای رئیس بانک مرکزی انگلیس برای تمایز قائل شدن بین تورم داخلی و آمریکا، بازار واکنش کمی نشان داد.
- بازار ابتدا انتظار اولین کاهش نرخ بهره در انگلیس را به نوامبر عقب انداخت، اما با اظهارات تعدیلگرایانه اعضای بانک مرکزی در روز چهارشنبه، این موضوع تا حدی اصلاح شد.
- با این حال، به نظر میرسد قیمتگذاری کلی همچنان بیشتر با فدرال رزرو همسو است.
- انتظار میرود تورم در انگلیس با دادههای آوریل به نزدیک هدف کاهش یابد و در بیشتر سال ۲۰۲۴ پایینتر از هدف باقی بماند.
نگاهی به تقویم اقتصادی روز پنجشنبه:
بازار کار آمریکا و گزارش هفتگی مدعیان بیکاری
در حال حاضر، گزارش هفتگی مدعیان بیکاری به عنوان تنها شاخص قابل توجه مرتبط با بازار کار ایالات متحده محسوب میشود. این رقم طی مدتی در محدوده 200 تا 220 هزار نفر ثابت مانده است.
هر گونه افزایش در تعداد مدعیان بیکاری به بیش از 220 هزار نفر میتواند این گمانهزنی را تقویت کند که کاهش نرخ بهره زودتر از موعد رخ خواهد داد. این موضوع در واکنش اولیه به تضعیف دلارخواهد انجامید.
با این حال، برای اینکه این موضوع اثر ماندگاری بر بازارها داشته باشد و توازن را به نفع اعضای طرفدار سیاستهای پولی انبساطی در فدرال رزرو تغییر دهد، به یک اتفاق غیرمنتظره بزرگتر نیاز است.