تمرکز بر خردهفروشی ایالات متحده پس از هفتهای پرماجرا برای دلار آمریکا
هفته گذشته شاهد نوسانات زیادی در ارزش دلار آمریکا بودیم. در حالی که گزارش اشتغال غیرکشاورزی قویتر از حد انتظار بود، اما انتشار دادههای CPI ضعیفتر از انتظارات و نشست پولی انقباضی فدرال رزرو، این ارز را تحت فشار قرار داد. انتظارات بازار برای مدتی بین یک تا دو کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال جاری نوسان داشت. با این حال، داتپلات جدید فدرال رزرو فقط یک کاهش در سال جاری را نشان میدهد، که خبر چندان خوشایندی برای دلار آمریکا نیست.
با وجود لحن انقباضی فدرال رزرو، مقامات این بانک در نشست پولی خود احتمال کاهش نرخ بهره در سپتامبر را در صورت پیشرفت بیشتر در کاهش تورم مطرح کردند. با این حال، بازار به هر سمتی میتواند حرکت کند. آمار خردهفروشی سهشنبه میتواند خوشبینی کنونی پیرامون دلار آمریکا را تضعیف کند، اگر نشان دهد که مخارج مصرفکننده در ماه مه شتاب گرفته است. پیشبینیها برای این داده 0.3 درصد در ماهانه در مقابل 0 درصد در آوریل است.
سایر دادههای مهم دلار در این هفته:
- شاخصهای تولیدی فدرال رزرو نیویورک و فدرال رزرو فیلادلفیا به ترتیب در دوشنبه و پنجشنبه
- تولید صنعتی در سهشنبه
- مجوزها و آمار شروع ساخت مسکن در پنجشنبه
- شاخصهای PMI بخشهای تولید و خدمات به گزارش S&P Global و فروش خانههای موجود در جمعه
هفته پیشرو برای دلار آمریکا چالشبرانگیز خواهد بود. تمرکز بر آمار خردهفروشی سهشنبه است که میتواند جهت حرکت این ارز را در کوتاهمدت تعیین کند. سایر دادههای اقتصادی منتشر شده در این هفته نیز حائز اهمیت هستند و میتوانند بر نگرش سرمایهگذاران نسبت به چشمانداز اقتصادی ایالات متحده تأثیر بگذارند.
بانک مرکزی استرالیا در دوراهی: افزایش نرخ بهره یا صبر؟
بانک مرکزی استرالیا (RBA) در حال آماده شدن برای نشست سیاست پولی ماه ژوئن خود است و با چالش دشواری روبرو است: آیا باید نرخ بهره را برای مهار تورم افزایش دهد یا با توجه به رشد اقتصادی ضعیف، محتاطانه عمل کند؟ فشار اصلی بر روی RBA، نرخ تورم است که به طور مداوم در حال افزایش است و به 3.6 درصد در سالانه در آوریل رسیده است. این رقم بالاتر از محدوده هدف 2 تا 3 درصدی RBA است و نشان دهنده افزایش قابل توجهی در قیمت ها برای خانوارهای استرالیایی است.
در کنار تورم، بازار کار استرالیا نیز قوی باقی مانده است. نرخ بیکاری پایین است و تقاضا برای نیروی کار همچنان بالا است. این امر می تواند به افزایش بیشتر دستمزدها و در نتیجه افزایش فشار بر تورم کمک کند. با این حال، اقتصاد استرالیا در سه ماهه اول سال تنها 0.1 درصد رشد داشته است. این امر نشان دهنده ضعف در برخی از بخش ها است و افزایش نرخ بهره می تواند این مشکل را تشدید کند.
با توجه به این عوامل متضاد، RBA در نشست ماه مه خود از افزایش نرخ بهره خودداری کرد. بیانیه پولی ماه ژوئن احتمالاً لحنی مشابه خواهد داشت و نرخ بهره بدون تغییر باقی خواهد ماند. با وجود عدم افزایش نرخ بهره، نرخ تورم استرالیا در مقایسه با سایر کشورها همچنان بالا است. این امر می تواند RBA را در آینده به افزایش نرخ ها ترغیب کند، به خصوص اگر تورم همچنان به افزایش خود ادامه دهد.
هرگونه افزایش نرخ بهره احتمالا تا جلسه ماه اوت RBA که پیش بینی های اقتصادی جدید در دسترس خواهد بود، به تعویق خواهد افتاد. با توجه به ابهامات موجود در مورد نرخ بهره در استرالیا و ایالات متحده، هرگونه واکنش در دلار استرالیا پس از نشست RBA احتمالاً کوتاه مدت خواهد بود.
تصمیم RBA در مورد نرخ بهره به تعادل بین مهار تورم و حمایت از رشد اقتصادی بستگی دارد. تورم بالا و بازار کار قوی نشان می دهد که افزایش نرخ بهره ممکن است ضروری باشد، اما رشد اقتصادی ضعیف RBA را محتاط نگه می دارد. احتمالاً RBA در ماه های آینده به رصد داده ها و ارزیابی چشم انداز اقتصادی ادامه خواهد داد تا زمان مناسب برای افزایش نرخ بهره را تعیین کند.
کاهش دوباره نرخ بهره توسط بانک مرکزی سوئیس؟
بازارها پیشبینی میکنند که بانک مرکزی سوئیس (SNB) در نشست پنجشنبه خود نرخ بهره را 0.25 درصد دیگر کاهش دهد. این در حالی است که SNB اولین بانک مرکزی بزرگ بود که در چرخه اقتصادی فعلی نرخ بهره را در ماه مارس کاهش داد.
اما شواهد چه میگویند؟
- رشد اقتصادی: تولید ناخالص داخلی در سه ماهه اول بیشتر از حد انتظار رشد کرده است.
- تورم: تورم در آوریل به 1.4 درصد افزایش یافته و در ماه مه بدون تغییر باقی مانده است.
- هدف تورم: هدف تورم SNB بین 0 تا 2 درصد است.
- ارزش فرانک: فرانک ضعیفتر شده است.
با توجه به اینکه تورم در محدوده هدف است و فرانک ضعیفتر شده، SNB ممکن است قبل از کاهش مجدد نرخ بهره، محتاطانه عمل کند. توماس جردن، رئیس مستعفی SNB، هشدار داده است که فرانک سوئیس “منبع بالقوهای از ریسکهای تورمی به سمت بالا” است.
تاثیر نرخ بهره بر ارزش فرانک سوئیس:
- کاهش نرخ: اگر SNB نرخ بهره را کاهش دهد، فرانک ممکن است ضعیفتر شود.
- عدم تغییر نرخ: اگر SNB نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد، فرانک ممکن است به رشد خود در برابر دلار آمریکا ادامه دهد.
در نهایت تصمیم SNB در مورد نرخ بهره به عوامل مختلفی از جمله دادههای اقتصادی، چشمانداز تورم و ارزش فرانک سوئیس بستگی دارد.
بانک مرکزی انگلستان در گرداب سیاست و اقتصاد!
بانک مرکزی انگلستان (BoE) در حالی که ساعاتی پس از نشست SNB نشست پولی خود را برگزار میکند، به نظر میرسد محتاطانه عمل کند. دلیل این امر، انتخابات عمومی جاری در انگلستان است که مانع از هرگونه اقدامی میشود که ممکن است به عنوان جهتگیری سیاسی تلقی شود.
با وجود کاهش نرخ سالانه CPI انگلستان به 2.3 درصد در آوریل، نگرانیها همچنان پابرجاست. رشد دستمزدها در 6 درصد سالانه ثابت مانده و تورم خدمات نیز از اوج خود به طور قابل توجهی کاهش نیافته است. در نقطه مقابل، بازار کار به وضوح در حال سرد شدن است. نرخ بیکاری برای چهارمین ماه متوالی در مارس افزایش یافته است.
با توجه به اینکه در ماه اوت شاهد روی کار آمدن دولت جدید و ارائه برنامه اقتصادی جدید خواهیم بود و همچنین پیشبینیهای بهروز BoE در دسترس خواهد بود، احتمالاً سیاستگذاران این بانک حتی بیانیه ژوئن خود را بدون تغییر نگه دارند و منتظر دادههای جدید باشند.
شاخصهای کلیدی پوند برای این هفته:
- CPI بریتانیا: چهارشنبه منتشر میشود.
- خردهفروشی انگلستان: جمعه منتشر میشود.
- شاخص مدیران خرید (PMI) انگلستان: جمعه منتشر میشود.
احتمال کاهش نرخ بهره در ماه اوت 40 درصد است و کاهش تا نوامبر به طور کامل در قیمتگذاری بازار لحاظ نشده است. کاهش نرخ بهره ممکن است پوند را تحت فشار قرار دهد و انتخابات و اظهارات مقامات BoE ممکن است تأثیر محدودی داشته باشد. از طرفی به تعویق افتادن انتظارات برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو میتواند پوند را تحت فشار بیشتر قرار دهد.
به طور کلی چشمانداز پوند انگلستان به شدت به دادههای اقتصادی و لحن مقامات BoE پس از انتخابات و همچنین انتظارات برای اقدامات فدرال رزرو بستگی دارد.
هفتهای آرامتر برای یورو، اما تنشها در کمین هستند!
یورو در هفته گذشته به دنبال تحولات سیاسی در اروپا، نوسانات زیادی را تجربه کرد. پیروزیهای راست افراطی در انتخابات پارلمان اروپا و اعلام ناگهانی انتخابات زودهنگام توسط رئیس جمهور فرانسه، امانوئل مکرون، یورو را تحت فشار قرار داد.
با این حال، چشمانداز برای یورو ممکن است در اواخر این هفته بهبود یابد. برآوردهای اولیه PMI برای ژوئن که روز جمعه منتشر میشود، میتواند محرک اصلی رشد یورو باشد. اگر این دادهها قویتر از حد انتظار باشند، نشاندهنده بهبود اقتصادی قویتر و احتمالاً کاهش انتظارات برای کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا در کوتاهمدت خواهد بود.
سایر رویدادهای مهم برای یورو در این هفته:
- دوشنبه: دادههای دستمزد سهماهه
- سهشنبه: برآورد نهایی CPI برای ماه مه، شاخص احساسات اقتصادی آلمان ZEW
تمرکز بر تورم ژاپن
در ژاپن، تمرکز بر دادههای تورم ماه مه خواهد بود که روز جمعه منتشر میشود. افزایش نرخ هسته CPI به 2.6 درصد سالانه از 2.2 درصد قبلی، احتمالاً گمانهزنیها را برای کاهش بیشتر سیاستهای انبساطی بانک مرکزی ژاپن افزایش میدهد و ین را تحت فشار قرار میدهد.
همچنین گزارش تولید ناخالص داخلی سهماهه اول نیوزیلند که روز پنجشنبه منتشر میشود، برای دلار نیوزیلند حائز اهمیت است. و از طرفی انتشار دادههای ماهانه چین، شامل تولید صنعتی و آمار خردهفروشی، در روز دوشنبه فضای کلی بازار را برای ارزهای کالایی تعیین خواهد کرد.