پیوت پوینت چیست؟

خواندن این مطلب

10 دقیقه

زمان میبرد!

پیوت پوینت چیست؟

به دنبال بروکر مناسب کاربران داخل کشور هستید؟
برورکر fx24 یکی بهترین انتخاب‌هاست!

پیوت پوینت pivot point  یک ابزار تحلیل تکنیکال محبوب میان معامله‌گران و تریدرها است که برای شناسایی روند کلی مارکت در بازه‌های زمانی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حقیقت، پیوت پوینت به عنوان نقاط مرجع برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت عمل می‌کند و به معامله‌گران این امکان را می‌دهد که به طور آگاهانه‌ای در مورد نقاط ورود به معامله و خروج از آن تصمیم بگیرند. اگر می‌خواهید از این ابزار کاربردی در استراتژي معاملاتی خود بهره ببرید، این مقاله مختص شما است، تا انتهای این مقاله همراه باشید. عناوین مورد بحث در این مقاله شامل موارد زیر است:

  • پیوت پوینت چیست؟
  • فرمول محاسبه پیوت پوینت چیست؟
  • کاربرد پیوت پوینت در تحلیل تکنیکال چیست؟
  • مزایا استفاده از پیوت پوینت چیست؟
  • نحوه استفاده از پیوت پوینت pivot point در پلتفرم متاتریدر
  • انواع پیوت پوینت

پیوت پوینت pivot point چیست؟

پیوت پوینت به میانگین مجموع کف و سقف و قیمت بسته شدن روز قبل گفته می‌شود.

پیوت پوینت به مجموع میانگین کف، سقف و قیمت بسته شدن روز قبل گفته می‌شود که اساس و پایه اندیکاتور پیوت پوینت بوده و برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت در بین تریدرها استفاده می‌شود. این سطوح شناسایی شده توسط پیوت پوینت به عنوان سطحی عمل می‌کنند که ممکن است قیمت با برخورد به آن تغییر روند داده و معکوس شود. معامله‌گران به این سطوح و نحوه واکنش قیمت به این سطوح توجه زیادی می‌کنند تا بتوانند به وسیله آن آینده بازار را پیش‌بینی کرده و بهترین تصمیمات معاملاتی خود را اتخاذ نمایند.

همان طور که در ابتدا بیان شد، پیوت پوینت‌ها برای تعیین روند مارکت، این که نزولی است یا صعودی و برای شناسایی نقاط بهینه برای ورود به معامله و خروج از آن کاربرد بسیاری دارند. بر اساس پیوت پوینت، اندیکاتور یا اندیکاتورهایی وجود دارند که به صورت اتوماتیک این نقاط شاخص را برای تریدرها مشخص می‌کنند. اندیکاتور پیوت پوینت یکی از پر کاربردترین اندیکاتورها در بین معامله‌گرانی است که به طور روزانه معامله می‌کنند، زیرا با استفاده از اندیکاتور پیوت پوینت، تریدر قادر است نقاط مهم احتمالی روز را مشخص کند. از این رو، اندیکاتور پیوت پوینت و به طور کلی پیوت پوینت قابلیت این را دارد که در استراتژي معاملاتی تریدرها، نقش داشته باشد.

در حقیقت، تریدر می‌تواند در استراتژي معاملاتی خود برای تعیین نقاط ورود به معامله و خروج از آن از پیوت پوینت یا اندیکاتور پیوت پوینت استفاده کند.

 

 

فرمول محاسبه پیوت پوینت چیست؟

محاسبه پیوت پوینت یا نقاط پیوت نسبتا ساده است و میانگینی از کف، سقف و قیمت بسته شدن روز قبلی است. فرمول پیوت پوینت با اختصار pp به شرح زیر است:

  معاملات CFD در فارکس

PP = (کف+ سقف+ کلوز قیمت)/3

علاوه بر این، سطوح حمایت و مقاومتی وجود دارند که می‌توان با استفاده از pivot point و قیمت‌های  کف و سقف آن را محاسبه نمود، که به شرح زیر است:

S1= (2 * pp) – high

S2= PP – (high – low)

S3 = S1 – (high – low)

R1 = (2 * PP) – low

R2 = PP + (high – low)

R3 = R1 + (high – low)

R معرف مقاومت و S معرف حمایت است.

کاربردهای پیوت پوینت Pivot Point در تحلیل تکنیکال

کاربردهای پیوت پوینت

همان گونه که بارها بیان شد، شما می‌توانید برای شناسایی روند کلی مارکت اعم از نزولی، صعودی یا رنج و برای تعیین نقاط بهینه ورود و خروج معامله از نقاط پیوت بهره ببرید. به طور کلی کاربرهای پیوت پوینت در تحلیل تکنیکال شامل موارد زیر است:

1_ تعیین نقاط ورود به معامله و خروج از معامله

پیوت پوینت‌ها می‌توانند به تریدرها در شنایی نقاط بهینه برای ورود به معامله و خروج از آن نهایت استفاده را ببرند. برای مثال، تریدر می‌تواند زمانی که قیمت با برخورد به یک حمایت، دارای صعود شارپی است، وارد پوزیشن خرید شود یا زمانی که قیمت به یک سطح مقاومتی برخورد می‌کند و ریزش شارپی دارد، پوزیشن فروش باز کند. در واقع، سطوح حمایتی و مقاومتی که با استفاده از نقاط پیوت مشخص می‌شود، سطوح بسیار کلیدی در مارکت هستند که قیمت ممکن است به آن‌ها واکنش بدهد.

2_ تعیین استاپ لاس STOP LOSS یا حد ضرر

از پیوت پوینت می‌توان برای تعیین نقاط حد ضرر استفاده کرد، به این صورت که در معاملات خرید، استاپ لاس زیر سطح حمایتی پیوت و در معاملا فروش نیز می‌توان حد ضرر را بالاتر از سطح مقاومتی پیوت قرار داد.

3_ تعیین حد سود قیمتی یا TAKE PROFIT

تریدرها می‌توانند از پیوت پوینت برای تعیین حد سود استفاده کنند، به این صورت که سطح حمایت و مقاومت پیوت بعدی به عنوان حد سود معاملات اعم از خرید و فروش تنظیم شود.

4_ برای تایید سیگنال‌های معاملاتی

تریدرها معمولا پیوت پوینت را با سایر اندیکاتورها نظیر RSI و MACD ترکیب می‌کنند تا به عنوان تاییدیه‌ای برای سیگنال‌های معاملاتی باشد و از این طریق احتمال موفقیت در معاملات را بالا ببرند.

در ادامه قصد داریم نمونه‌ای از نحوه معامله با پیوت پوینت را برایتان شرح دهید:

  بهترین زمان معامله طلا در فارکس چیست؟

5_ استفاده از پیوت پوینت برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت و نحوه معامله آن

سطوح حمایت و مقاومت بر اساس پیوت را می‌توان همانند حمایت و مقاومت مرسوم استفاده کرد. نکته مهم و کلیدی این است که عملکرد و واکنش قیمت را زیر نظر داشته باشید، زمانی که قیمت به سطوح حمایتی نزدیک می‌شود، باید دید که آیا حمایت می‌شود یا نشانه‌ای مبنی بر صعود قیمت وجود دارد یا خیر.

برای این که وارد پوزیشن معاملاتی شوید، بهتر است به دنبال یک الگوی کندلی برای مثال کندل صعودی بزرگ و بدون سایه باشید یا این‌که از اندیکاتورهای دیگر برای تاییدیه روند صعودی کمک بگیرید.

در روند نزولی نیز هم به همین ترتیب است، باید قیمت را زمانی که به سطح مقاومتی پیوت نزدیک می‌شود، زیر نظر داشته باشید و نشانه‌های ضعف در روند را مشاهده کنید، برای این منظور می‌توانید از کندل‌ها یا سایر اندیکاتورها نظیر MACD کمک بگیرید. برای مثال، ممکن است زمانی که قیمت به یک سطح مقاومتی پیوت نزدیک می‌شود، به صورت شارپی و با کندل‌های نسبتا بزرگ صعودی، افزایش بیابد.

علاوه بر این، از طریق سطوح حمایتی و مقاومتی که بر اساس پیوت مشخص شده است، می‌توانید مناطق اشباع خرید و اشباع فروش را نیز مشخص کنید. زمانی که قیمت به بالاتر از سطح مقاومتی پیوت می‌رود، می‌تواند نشانه‌ای مبنی بر اشباع خرید دارایی مورد نظر باشد و زمانی که قیمت به زیر سطح حمایتی پیوت می‌رود، ممکن است نشانه‌ای مبنی بر اشباع فروش در نماد مربوطه باشد.

مزایای استفاده از پیوت پوینت چیست؟

محاسبه پیوت پوینت بسیار ساده است.

در این قسمت قصد داریم برخی از مزایای نقاط پر کاربرد را برایتان بیان کنیم:

دارای محاسبه ساده

محاسبه پیوت پوینت بسیار ساده است و فقط به کمی اطلاعات پایه‌ای و  در دسترس برای محاسبه آن نیاز دارید، این امر اجرای آن‌ها را در پلتفرم‌ها و استراتژي‌های مختلف معاملاتی آسان می‌کند.

کاملا غیر عامدانه و بی طرفانه

پیوت پوینت‌ها به دلیل این‌که از روی داده‌های روز قبل محاسبه می‌شوند، کاملا بی‌طرفانه سنتیمنت بازار را نشان می‌دهند. این قضیه به تریدرها کمک می‌کند تا از تعصبات ذهنی که ممکن است بر تصمیمات معاملاتی آن‌ها تاثیر منفی بگذارد، اجتناب کنند.

دارای قابلیت استفاده در تایم فریم‌های مختلف و بازارهای مختلف

نقاط پیوت قابل استفاده در تایم فریم‌های مختلف، از معاملات روزانه تا طولانی مدت است. همچنین، در تمامی بازارهای مالی گوناگون از جمله بازار فارکس، بازار سهام و بازار کریپتو و .. کاربرد دارد.

شناسایی سطوح دقیق برای اتخاذ تصمیمات معاملاتی

نقاط پیوت سطوح حمایت و مقاومت دقیق و مشخصی را تعیین می‌کند که به تریدرها در شناسایی نقاط بهینه ورود به معامله و خروج از معامله بسیار کمک کننده است. از این رو، در مدیریت ریسک و اتخاذ تصمیمات معاملاتی بهتر بسیار  کارامد است.

  چگونه در فارکس کال مارجین نشویم؟

چرا معامله‌گران روزانه استفاده از پیوت پوینت را ترجیح می‌دهند؟

معامله‌گران روزانه اغلب استفاده از پیوت پوینت را به سایر اندیکاتورهای تکنیکال ترجیح می‌دهند که مهم‌ترین دلایل آن‌ها برای این منظور به شرح زیر است:

دقت بالا

پیوت پوینت یکی از دقیق‌ترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال است، از این رو، اغلب معامله‌گران روزانه از آن برای تعیین نقاط ورود به معامله و خروج از آن بهره می‌برند و از آنجایی‌که برای پیش‌بینی بازار فعلی، از داده‌های روز قبل در آن استفاده می‌شود، کمک می‌کند تا تریدرها همگام با جریان کلی روند، وارد معامله شوند.

تایم فریم‌های کوتاه

برخلاف سایر ابزارهای تکنیکال که دیتای خود را از تایم فریم‌های طولانی مدت بدست می‌آورند، پیوت پوینت، دیتای خود را از یک روز کامل معاملاتی بدست می‌آورد. در واقع، شما برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت با استفاده از پیوت پوینت، تنها به اطلاعات روز معاملاتی قبل از قبیل کف، سقف و قیمت بسته شدن نیاز دارید. اگر چه، معامله بر اساس پیوت پوینت معمولا در تایم فریم روزانه انجام می‌گیرد، اما در تایم فریم‌های پایین نظیر یک ساعته و 15 دقیقه نیز قابل محاسبه است.

استفاده آسان

استفاده از اندیکاتور پیوت پوینت آسان بوده، زیرا در تمامی پلتفرم‌های معاملاتی در دسترس معامله‌گران است و دیگر نیاز به محاسبه دستی پیوت پوینت نیست، بلکه خود پلتفرم‌های معاملاتی به طور خودکار این محاسبه را انجام می‌دهند. بنابراین، با استفاده از این اندیکاتور می‌توان نقاط مهم پیوت را در معاملات خود اعمال کرد.

نحوه استفاده از پیوت پوینت در پلتفرم معاملاتی متاتریدر

همان طور که بیان شد برای پیوت پوینت دیگر نیازی نیست محاسبات را به طور دستی انجام دهید، اندیکاتورها این محاسبات را به طور خودکار انجام می‌دهند. اندیکاتورهای زیادی برای پیوت پوینت وجود دارد که شما می‌توانید آن‌ها را از اینترنت دانلود کرده و در پلتفرم معاملاتی متاتریدر نصب کنید. نصب آن نیز در فضای پلتفرم بسیار ساده است، پس از نصب می‌توانید، از این اندیکاتور در شناسایی روند کلی مارکت، تعیین نقاط ورود و خروج، تعیین حد سود و استاپ لاس استفاده کنید.

تنظیمات پیش فرض نیز در این اندیکاتورها معمولا بر اساس کف، سقف و قیمت بسته شدن روز قبلی است، که در صورت نیاز می‌توانید با توجه به شرایط و سبک معاملاتی خود تغییرش دهید.

  ۹ گام موفقیت در بازار فارکس

 

 

انواع پیوت پوینت

پیوت پوینت دارای انواع مختلفی است.

در حالت کلی 5 نوع پیوت پوینت وجود دارد که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

1_ پیوت پوینت کلاسیک

پیوت پوینت کلاسیک با استفاده از کف، سقف و قیمت کلوز روز قبلی محاسبه می‌شود. تریدرها از این نوع پیوت پوینت برای تعیین نقاط ورود به معامله و خروج از آن استفاده می‌کنند، که همین موضوع باعث شده است که این نقاط به بهترین نقاط مرجع در استراتژی معاملاتی در تمام تایم فریم‌ها تبدیل شوند.

2_ پیوت پوینت WOODIE

پیوت پوینت WOODIE توسط فردی به نام KEN WOODIE توسعه یافته است و با استفاده از قیمت باز شدن، کف، سقف و کلوز روز قبلی محاسبه می‌گردد. هدف پیوت WOODIE ساده سازی تحلیل با چارچوب‌بندی معاملات بین سطوح حمایتی و مقاومتی کلیدی  است. تریدرها از این نقاط برای ورود به معامله و خروج از آن بهره می‌برند و سادگی آن باعث شده است که برای معامله در بازار سهام و فارکس بین تریدرها محبوب شود.

3_ پیوت پوینت DeMark

این پیوت پوینت نوع خاصی از پیوت پوینت است که از دیتای دو روز قبل معاملاتی برای محاسبه استفاده می‌کند و توسط فردی به همین نام توسعه یافته است. برای محاسبه این پیوت پوینت از قیمت باز شدن، قیمت بسته شدن، کف و سقف استفاده می‌شود.

4_ پیوت پوینت camarilla

پیوت پوینت camarilla نوع محبوبی از پیوت پوینت در میان معامله‌گران روزانه برای شناسایی سطوح حمایتی و مقاومتی کلیدی است. این پیوت پوینت توسط فردی به نام Nick Scott توسعه یافته است و با استفاده از دیتای روز قبل اعم از کف، سقف و کلوز محاسبه می‌ود.

5_ پیوت پوینت فیبوناچی

فیبوناچی پیوت پوینت نوعی از پیوت پوینت است که نسبت‌های فیبوناچی در محاسبه آن اعمال می‌شوند. این نوع پیوت برای شناسایی نقاط برگشتی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کلام آخر

پیوت پوینت ابزاری تکنیکال است که تریدرها برای شناسایی سطوح کلیدی حمایت و مقاومت در تمامی بازارهای مالی اعم از بازار فارکس، بازار سهام، بازار ارز دیجیتال و … بهره می‌برند. پیوت پوینت معمولا از طریق دیتای روز پیشین معاملاتی اعم از سقف، کف و کلوز محاسبه می‌شود. البته نیازی نیست که تریدر به طور دستی این محاسبات را انجام دهد، بلکه اندیکاتورهایی  در این زمینه وجود دارند که اتوماتیک این محاسبات را انجام می‌دهند.

 

منابع:

نوشته شده توسط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

دوره‌های جدید

دوره اشتباهات معامله‌گری
رایــگان

جستجو کنید ...

ثبت نام

نام*

ایمیل

شماره موبایل*

کد تایید*

کد تایید ارسال شده به موبایل خود را وارد کنید