استیتمنت فارکس چیست و چه کاربردی دارد؟

خواندن این مطلب

8 دقیقه

زمان میبرد!

استیتمنت در فارکس چیست؟

به دنبال بروکر مناسب کاربران داخل کشور هستید؟
برورکر fx24 یکی بهترین انتخاب‌هاست!

برای توسعه مهارت در هر حیطه‌ای نیاز است که به طور مداوم عملکرد خود را ارزیابی کنید. مهارت معامله‌گری نیز از این نظر مستثنی نیست. معامله‌گر پس از این که استراتژی معاملاتی خود را طراحی کرد و بک تست گرفت، برای کسب تجربه و شناسایی نقاط ضعف خود باید روزانه، هفتگی، ماهانه و حتی سالیانه عملکرد خود را بررسی و تحلیل کند تا بتواند با تقویت جنبه‌هایی که در آن‌ها ضعیف عمل می‌کند، موفقیت خود را در معاملات دو چندان کند. برای بررسی و ارزیابی عملکرد معاملاتی خود باید از استیتمنت فارکس یا کارنامه معاملاتی استفاده کنید که تمامی بروکرها این خدمات را برای کاربران ارائه می‌دهند.

در این مقاله از سایت کندل به موضوع استیتمنت فارکس یا کارنامه معاملاتی می‌پردازیم و بیان می‌کنیم که چگونه عملکرد خود را زیر ذره‌بین بگذارید!

استیتمنت(STATEMENT) فارکس یا کارنامه معاملاتی چیست؟

استیتمنت گزارشی از عملکرد معامله‌گر در معاملات است.

معنای تحت الفظی این واژه در فارسی، گزارش حساب یا صورت حساب است. در حقیقت استیتمنت فارکس یا کارنامه معاملاتی فارکس، گزارشی از عملکرد شما در معاملات، طی یک بازه زمانی مشخص است. شما در این گزارش می‌توانید سابقه معاملاتی خود را مشاهده کنید و عملکرد خود را در طول زمان بسنجید و با شناسایی مشکلات و اشتباهاتتان در معاملات، در صدد افزایش احتمال موفقیت خود در بازار باشید.

شما در این کارنامه معاملاتی، می‌توانید عملکرد خود را از طریق معیارهایی چون وین ریت(win rate) و نسبت ریسک به ریوارد(risk/reward ratio) مورد ارزیابی قرار دهید که برخی از این معایارها را در ادامه به تفصیل شرح خواهیم داد.

اصطلاحات رایج در استیتمنت فارکس

همان گونه که در بخش قبلی گفتیم، شما از طریق استیتمنت فارکس یا کارنامه معاملاتی فارکس می‌توانید عملکرد معاملاتی خود را در بازه زمانی مشخص، با معیارهایی چون وین ریت مورد تحلیل قرار بدهید که برخی از این معیارها یا اصطلاحات رایجی که در کارنامه معاملاتی وجود دارد، به شرح زیر است:

  کال مارجین در فارکس چیست؟

۱_ پرافیت فکتور (profit factor)

به نسبت سوددهی یک حساب معاملاتی گفته می‌شود که با تقسیم سود خالص و ضرر خالص بدست می‌آید.

۲_ وین ریت یا نرخ برد (win rate)

به نسبت تعداد معاملات سود ده گفته می‌شود؛ برای مثال اگر شما 100 معامله انجام دهید که از میان آن‌ها 50 معامله سود ده و 50 معامله دیگر ضرر ده باشد، وین ریت یا نرخ برد شما 50 خواهد بود.

۳_ مجموع سود خالص (total net profit)

به تفاوت سود ناخالص و ضرر ناخالص گفته می‌شود. از این رو، هر چه میزان سود ناخالص بیش‌تر باشد، برآیند حساب شما نیز مثبت‌تر خواهد شد.

۴_ سود ناخالص (gross profit)

به مجموع سودی که وارد حساب معاملاتی شما می‌شود، گفته می‌شود و نشان از آن دارد که تا چه میزان توانستید سود به دست بیاورید.

۵_ ضرر ناخالص (gross loss)

به مجموع زیان شما در حساب معاملاتی گفته می‌شود.

۶_ درآمد مورد انتظار (expected payoff)

به نسبت میان سود حساب معاملاتی بر حسب تعداد کل معاملات گفته می‌شود. این نسبت نشان‌دهنده میانگین بازدهی حساب معاملاتی شما است.

۷_ افت سرمایه (absolute drawdown)

به میزان افت سرمایه نسبت به سرمایه اولیه گفته می‌شود.

۸_ افت حداکثری (maximal drawdown)

این مورد، حداکثر میزان ضرر حساب را نشان می‌دهد. این که یک حساب معاملاتی تا چه میزان از حداکثر سود فاصله گرفته است.

۹_ معاملات سود ده (profit trades)

به تعداد معاملات سود ده گفته می‌شود.

۱۰_ معاملات زیان ده (loss trades)

به تعداد معاملات زیان ده در حساب معاملاتی گفته می‌شود.

۱۱_ زیان‌های متوالی (consecutive losses)

به تعداد معاملات ضرر ده متوالی یا پشت سر هم در حساب معاملاتی می‌گویند.

  معرفی کامل بروکر فیوژن مارکتس (Fusion markets)

۱۲_ سودهای متوالی (consecutive wins)

به تعداد معاملات سود ده متوالی در حساب معاملاتی گفته می‌شود.

۱۳_ مجموع معاملات (total trades)

به تعداد کل پوزیشن‌های معاملاتی گفته می‌شود.

۱۴_ معاملات لانگ یا خرید (long positions)

به تعداد پوزیشن‌های معاملاتی لانگ یا خرید گفته می‌شود.

۱۵_ معاملات فروش یا شورت (short positions)

به تعداد پوزیشن‌های معاملاتی فروش یا شورت گفته می‌شود.

۱۶_ مجموع سودهای متوالی (consecutive profit count)

مجموع میزان سود‌های متوالی در حساب معاملاتی را مشخص می‌کند.

۱۷_ مجموع ضرر‌های متوالی (consecutive loss count)

مجموع میزان ضررهای متوالی در حساب معاملاتی را مشخص می‌کند.

انواع استیتمنت فارکس یا کارنامه معاملاتی فارکس

استیتمنت یا کارنامه معاملاتی در فارکس به دو دسته کلی تقسیم می‌شود؛ دستی و اتوماتیک که در ادامه به تفصیل شرح خواهیم داد:

۱_ استیتمنت اتوماتیک

این دسته از استیتمنت فارکس یا کارنامه معاملاتی فارکس، به صورت اتوماتیک از پلتفرم‌های معاملاتی گرفته می‌شود.  شما با مراجعه به پلتفرم معاملاتی خود به راحتی می‌توانید به کارنامه معاملاتی روزانه، هفتگی، ماهانه و حتی سالیانه خوپ دسترسی داشته باشید.

همچنین درصورتی که معامله‌گر حساب معاملاتی خود را به سایت‌هایی چون mql یا myfxbook متصل کند، دیگر افراد و معامله‌گران می‌توانند به استیتمنت او دسترسی داشته باشند. به بیانی دیگر با اتصال حساب به این قبیل سایت‌ها، استیتمنت معامله‌گر در دسترس عموم قرار می‌گیرد.

۲_ استیتمنت دستی

در این نوع استیتمنت، معامله‌گر به صورت دستی جزئیات معاملات خود را در نرم افزار اکسل وارد می‌کند. البته برخی بر روی کاغذ یادداشت می‌کنند. این نوع استیتمنت شامل گزارشی کامل از نوع جفت ارز مورد معامله، میزان حجم معامله، حد سود، حد ضرر و دیگر جزئیات تک تک پوزیشن‌هایی است که معامله‌گر انجام داده است.

  فیبوناچی کانال Fibonacci channel چیست و چه کاربردی دارد؟

نحوه گرفتن استیتمنت فارکس از پلتفرم معاملاتی متاتریدر 4

شما می‌توانید گزارشی از تاریخچه معاملات خود را به صورت یک فایل EXCEL  خروجی بگیرید. در ادامه، مراحل نحوه خروجی از پلتفرم معاملاتی متاتریدر 4 را توضح خواهیم داد.

در مرحله اول وارد پلتفرم معاملاتی خود شده و بر روی آیکون VIEW در بالای صفحه کلیک کنید. با کلیک این گزینه از میان گزینه‌هایی که برایتان ظاهر می‌شود، گزینه TERMINAL  را انتخاب کنید. اگر این گزینه برای شما ظاهر نشد، می‌توانید از طریق کلید ترکیبی CTR+T استفاده کنید تا این گزینه برای شما ظاهر شود.

در مرحله دوم، زمانی که تب یا پنجره مربوط به گزارش حساب معاملاتی باز شد، می‌توانید با کلیک بر روی گزینه SAVE AS REPORT و تعیین محل ذخیره گزارش، استیتمنت خود را ذخیره کنید.

نحوه گرفتن استیتمنت در فارکس.

چرا بررسی استیتمنت فارکس برای معامله‌گران مهم است؟

از میان استیتمنت‌های روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه، بررسی استیتمنت سالیانه برای معامله‌گران بسیار اهمیت دارد. به بیانی دیگر استیتمنت سالیانه خلاصه‌ای از تمام معاملات و درآمدهای شما از بازار در سال است که شامل اطلاعاتی از قبیل ارزهای مورد معامله، تاریخ معاملات، سود یا زیان ایجاد شده و هرگونه کارمزد یا هزینه‌های پرداخت شده است.

همچنین استیتمنت برای اهداف مالیاتی یعنی دادن مالیات، لازم و ضروری است؛ چرا که سوابق روشنی از فعالیت شما در بازار را طی بازه زمانی یک سال به نمایش می‌گذارد. شما باید بدانید طی بازه زمانی سالانه چه میزان بازدهی داشته‌اید، چه میزان سود یا ضرر کرده‌اید، برآیند سالانه شما مثبت است یا منفی، نقاط ضعف خود را مشخص کنید و به نقاط قوت خود در انجام معاملات پی ببرید. تمام این موضوعات و بررسی تک تک آن‌ها به شما کمک می‌کند تا موفقیت بیش‌تری کسب کنید.

  همه چیز درباره کندل هیکن آشی

برای مثال گاهی لازم است معامله‌گر با توجه به برآیند معاملات، استراتژی خود را اصلاح و یا حتی تغییر دهد.

سوالات پر تکرار

  • استیتمنت فارکس یا کارنامه معاملاتی فارکس چیست؟

گزارشی از حساب معاملاتی معامله‌گر است که تاریخچه معاملات معامله‌گران و اطلاعاتی از قبیل جفت ارز مورد معامله، میزان سود وضرر، میزان حجم معامله و دیگر جزئیات را نشان می‌دهد.

  • انواع استیتمنت فارکس کدامند؟

در فارکس دو نوع استیتمنت یا کارنامه معاملاتی وجود دارد. استیتمنت دستی و استیتمنت اتوماتیک یا خودکار. استیتمنت دستی توسط خود معامله‌گر در برنامه اکسل وارد می‌شود؛ به بیانی دیگر معامله‌گر به صورت دستی جزئیات تک تک معاملات را در نرم افزار اکسل وارد می‌کند. در استیتمنت اتوماتیک، معامله‌گر با توجه به پلتفرم معاملاتی خود به صورت اتوماتیک به این استیتمنت دسترسی پیدا می‌کند.

کلام آخر

همان طور که گفته شد، برای بررسی عملکرد خود در انجام معاملات، گرفتن استیتمنت بسیار ضروری است. معامله‌گری موفق است که به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه و به ویژه سالانه به تاریخچه معاملات خود نگاهی بیندازد و تک تک جزئیات آن را با دقت مورد ارزیابی قرار دهد. همچنین در صورت لزوم پلن معاملاتی و حتی استراتژی خود را اصلاح کند. بنابراین، برای موفقیت در بازار فارکس گرفتن استیتمنت و تحلیل  بررسی آن بسیار حائز اهمیت است. معامله‌گر با بررسی استیتمنت فارکس به اشتباهات خود پی می‌برد و در صدد رفع آن‌ها برمی‌آید.

 

 

نوشته شده توسط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

دوره‌های جدید

دوره اشتباهات معامله‌گری
رایــگان

جستجو کنید ...

ثبت نام

نام*

ایمیل

شماره موبایل*

کد تایید*

کد تایید ارسال شده به موبایل خود را وارد کنید