استراتژی استرادل Straddle، در بازارهای مالی یکی از پر طرفدارترین روشهای معاملاتی است که به طور عمده در معاملات اختیار معامله استفاده میشود. در این مقاله قصد داریم در مورد استراتژی استرادل صحبت کنیم، اگر این استراتژی به گوشتان آشنا است، تا انتهای این مقاله همراه باشید تا به صورت کامل با این موضوع آشنا باشید. موضوعاتی که قرار است در مورد آنها صحبت شود، به شرح ذیل است:
- استراتژی استرادل چیست؟
- نحوه اجرای استراتژی استرادل و مثالی از آن
- مزایا و معایب استراتژی استرادل
- در چه مواقعی میتوان از استراتژی استرادل بهره برد؟
استراتژی استرادل چیست؟
استراتژی استرادل straddle یکی از استراتژی پر کاربرد و پر طرفدار در بازارهای مالی است که به طور عمده در معاملات اختیار معامله options استفاده میشود. این استراتژی معاملهگران را قادر میسازد بدون پیشبینی دقیق قیمت، از نوسانات آن سود کسب کنند.
استراتژی استرادل به معنی خرید همزمان یک اختیار خرید call و یک اختیار فروش put است که تاریخ انقضا و قیمت اعمال strike price در آن یکسان است. این استراتژی برای این طراحی شده است که معاملهگر بتواند از نوسانات شدید قیمتی در دارایی مورد نظر هم در جهت صعودی و هم در جهت نزولی سود کسب کند.
استراتژی استرادل شامل چه مولفههایی میشود؟
- اختیار خرید call option: این اختیار به معاملهگر این امکان را میدهد تا بتواند دارایی پایه را با قیمت اعمال مشخص تا تاریخ انقضا خریداری کند.
- اختیار فروش put option: این اختیار نیز به معاملهگر این امکان را میدهد تا بتواند دارایی پایه را تا تاریخ انقضا به فروش برساند.
در استراتژی استرادل، معاملهگر به طور همزمان یک اختیار خرید و یک اختیار فروش با قیمت اعمال و تاریخ انقضای مشابه را خریداری میکند. از این رو، معاملهگر بایستی بابت هم اختیار خرید و هم اختیار فروش هزینه جدا پرداخت کند.
- بیشتر بخوانید: استراتژی پیپسیگ در فارکس
- بیشتر بخوانید: معرفی استراتژی تایم فریم 5 دقیقه
- بیشتر بخوانید: استراتژی معامله معکوس
- بیشتر بخوانید: استراتژی معاملاتی
نحوه اجرای استراتژی استرادل و مثالی از آن
برای انجام این استراتژی، معاملهگر باید اقدامات زیر را به ترتیب انجام دهد:
انتخاب دارایی پایه، اولین قدم برای اجرای این استراتژی است. داراییهایی که پرنوسان هستند نظیر نفت، ارزهای دیجیتال یا سهام شرکتهای فناوری برای این استراتژی بهترین گزینه هستند.
انتخاب قیمت اعمال strike price دومین قدم برای اجرای این استراتژی به شمار میرود. در حالت عادی، قیمت اعمالی انتخاب میشود که بسیار نزدیک به قیمت فعلی مارکت باشد. این انتخاب به معاملهگر این امکان را میدهد تا از نوسانات شدید قیمتی در دارایی پایه مورد نظر هم در جهت صعودی و هم نزولی سود کسب کند.
خریداری همزمان اختیار خرید call و اختیار فروش put سومین قدم برای اجرای این استراتژی است. به بیانی دیگر، معاملهگر اقدام به خریداری همزمان یک اختیار خرید و یک اختیار فروش با قیمت اعمال و تاریخ انقضای مشابه میکند. البته معاملهگر باید برای هر کدام به طور جداگانه هزینه پرداخت نماید که به عنوان هزینه استراتژی استرادل شناخته میشود.
مثالی از نحوه اجرای استراتژی استرادل
تصور کنید که ارز سهام یک شرکتی به نام x در حال حاضر 100 دلار است و معاملهگر این انتظار را دارد که سهام مورد نظر در آینده بسیار نوسانات شدیدی را تجربه کند، اما در اینکه نوسانات در جهت صعود یا نزول ارزش سهام است، بسیار مردد است. در این شرایط استراتژی استرادل میتواد بهترین گزینه برای معاملهگر باشد.
معاملهگر یک اختیار خرید call با قیمت اعمال 100 دلار خریداری میکند و دارای مبلغ 5 دلار پریمیوم است. همزمان یک اختیار فروش put نیز با قیمت اعمال 100 دلار و مبلغ پریمیوم 4 دلار خریداری میکند. در این حالت، معاملهگر مبلغ 9 دلار بابت پریمیوم پرداخت میکند. حال تصور کنید که ارزش سهام شرکت مورد نظر در تاریخ انقضا یا نزدیک به آن از 100 به 120 دلار افزایش داشته است. در این حالت:
اختیار خرید دارای 20 دلار ارزش است، اما اختیار فروش ارزشی ندارد. به بیانی دیگر قیمت بازار 120 دلار بوده و معاملهگر میتواند سهام شرکت را به ارزش 100 دلار خریداری کند، اما اختیار فروش بی ارزش میشود، زیرا قیمت اعمال پایینتر از قیمت بازار است. از این رو، سود خالص معاملهگر از دو اختیار معامله خرید و فروش، 11 دلار خواهد بود. در حقیقت، هزینه 9 دلار پریمیوم از 20 دلار افزایش ارزش سهام کسر میشود و نتیجه نهایی سود خالص خواهد بود.
برعکس این حالت نیز صدق میکند. برای مثال فرض کنید ارزش سهام شرکت به 80 دلار سقوط کند، دراین حالت، اختیار خرید بی ارزش میشود، زیرا که قیمت بازار پایینتر از قیمت اعمال است، اما اختیار فروش دارای ارزش 20 دلاری خواهد بود که اگر از هزینه پریمیوم به مبلغ 9 دلار کسر شود، سود خالص معاملهگر از این معامله 11 دلار خواهد بود.
بنابراین، چه سهام مورد نظر سقوط کند یا افزایش یابد، معاملهگر میتواند از این نوسانات سود کسب کند.
مزایا و معایب استراتژی استرادل
استراتژی استرادل مانند هز استراتژی دیگری در بازارهای مالی دارای مزایا و معایب مربوط به خود است که در ادامه برخی از آنها را برایتان شرح میدهیم.
مزایا استراتژی استرادل به شرح زیر است:
1_ بهره کافی از نوسانات شدید قیمتی
یکی از مزیتهای کلیدی استراتژی استرادل این است که معاملهگر میتواند بدون تحلیل و پیشبینی دقیق مارکت از نوسانات شدید قیمتی چه صعودی باشد چه نزولی سود کسب کند.
2_ دارای ریسک محدود
این استراتژی دارای ریسک نسبتا محدودی است، زیرا تنها ضرری که ممکن است معاملهگر متحمل شود، هزینه مربوط به کل پریمیوم بابت خریداری همزمان یک اختیار خرید و یک اختیار فروش است.
3_ دارای سود بالقوه نامحدود
برای مثال، فرض کنید که سهام شرکت x در مثال قبلی نوسانات زیادی را تجربه میکند و حرکت قابل توجهی به یک سمت داشته است که این امر باع برای معاملهگر سود زیادی با خود به همراه دارد.
معایب این استراتژی به شرح زیر است:
1_ هزینههای بالای پریمیوم
از آنجاییکه معاملهگر باید بابت هر دو معاملات اختیار خرید call و فروش put هزینه پرداخت کند، گاهی ممکن است این هزینههای بسیار برای معاملهگر زیاد باشد.
2_ نیاز به نوسانات شدید
برای اینکه معاملهگر از این استراتژی سود کسب کند، نیاز است که دارایی پایه مورد نظر نوسانات شدید را پشت سر بگذارد تا بتوان سود معقولی از آن بدست آورد، این درصورتی است که اگر میزان نوسانات کوچک و اندک باشد، معاملهگر متحمل ضرر پریمیوم خواهد شد یا هزینهای که بابت پریمیوم هر اختیار معامله پرداخت کرده است، از دست او میرود.
- بیشتر بخوانید: جفت ارزها در فارکس
- بیشتر بخوانید: همبستگی جفت ارزها
- بیشتر بخوانید: بهترین سایت اخبار فارکس فارسی
- بیشتر بخوانید: تقویم اقتصادی فارکس
در چه مواقعی میتوان از استراتژی استرادل بهره برد؟
استراتژی استرادل در شرایط خاصی از مارکت میتواند سودمند باشد که در ادامه قصد داریم این شرایط برایتان عنوان کنیم:
1_ انتشار گزارشهای مربوط به درآمد
شرکتها به طور معمول در بازه زمانی مشخصی گزارشهای خود را در حیطه مالی منتشر میکنند. این گزارشهای مالی نوسانات شدید را در مارکت ایجاد میکنند، از این رو این زمان میتواند بهترین موقعیت برای اجرای استراتژی استرادل و کسب سود از آن باشد.
2_ وقایع بزرگ اقتصادی
تصمیمهایی که دولتها میگیرند یا سیاستهای پولی که بانکهای مرکزی اتخاذ میکنند، منجر به نوسانات شدید در مارکت میشود که معاملهگران میتوانند از این شرایط و نوسانات زیاد با استفاده از این استراتژی بهره کافی ببرند.
3_ انتخاب داراییهای پر نوسان
داراییهایی نظیر ارزهای دیجیتال یا کالاهایی مانند نفت به طور معمول نوسانات بالایی دارند که معاملهگر میتواند از این داراییها برای کسب سود قابل توجه با استفاده از این استراتژی بهره ببرد. از این رو، انتخاب داراییهای پرنوسان در اولویت قرار دارد.
کلام آخر
استراتژی استرادل یکی از محبوبترین روشهای معاملاتی است که به طور عمده در معاملات اختیار معامله options استفاده میشود. این استراتژی در داراییهایی که ذاتا نوسانات بالایی دارند، میتواند سود قابل توجهی را برای معاملهگر به ارمغان بیاورد.
- منبع: .fidelity.com/viewpoints