سقوط بازار مسکن ایالات متحده در سال 2007 منجر به بحران مالی جهانی یک سال بعد از وقوع شد، این یکی از هزاران نمونه تاثیر شاخص قیمت مسکن بر اقتصاد جهانی است. دادههای مربوط به بازار مسکن نشاندهنده قدرت اقتصاد یک کشور است. در این مقاله قصد داریم در مورد شاخص قیمت مسکن House price index در بازار فارکس صحبت کنیم. اگر میخواهید بدانید دادههای شاخص مسکن چه تاثیری بر بازار فارکس دارند یا چگونه بر این بازار تاثیر میگذارند، تا انتها همراه باشید. موضوعاتی که در این مقاله بررسی میشوند، شامل زیر است:
- شاخص قیمت مسکن در فارکس House price index چیست؟
- تغییرات شاخص قیمت مسکن در فارکس چه تاثیری بر این بازار دارد؟
- نحوه تفسیر شاخص قیمت مسکن در فارکس و تاثیر آن بر اقتصاد
- نحوه محاسبه شاخص قیمت مسکن در فارکس
- عوامل تاثیر گذار بر شاخص قیمت مسکن در فارکس و زمان انتشار آن
شاخص قیمت مسکن در فارکس House price index چیست؟
همانطور که اشاره شد، دادههای مربوط به بازار مسکن نشان از قدرت اقتصاد یک کشور دارد. در نتیجه، تاثیر عمیقی بر ارزش پول کشور مربوطه دارد که دادهها از آنجا بیرون میآیند. داشتن درک خوب از دادههای مسکن، تریدر در بازار فارکس را قادر میسازد تا در زمان مناسب بتواند در جفت ارز مناسب پوزیشن معاملاتی خرید یا فروش داشته باشد.
شاخص قیمت مسکن یا House price index در فارکس، معیاری برای ارزیابی تغییرات مربوط به قیمت منزل مسکونی در یک منطقه خاص است که به صورت درصدی بیان میشود. این شاخص اقتصادی مهم، نمایانگر وضعیت مسکن یک کشور و به تبع آن سلامت اقتصاد آن کشور است. این شاخص نشان میدهد که در یک بازه زمانی خاص، قیمت مسکن دارای رشد بوده یا اینکه افت داشته است.
در ایالات متحده، آزانس مالی مسکن فدرال یعنی FHFA با همکاری انجمن وام مسکن ملی فدرال و شرکت فدرال وام مسکن، دادههای شاخص قیمت مسکن را مورد جمعآوری قرار میدهند و تغییرات آن به صورت کاملا دقیق و تخصصی مورد بررسی قرار میدهند.
این شاخص برای نخستین بار در ایالات متحده مطرح شد که پس از آن کشورهای دیگری نیز این داده را به طور منظم جمعآوری و منتشر میکنند. تا اینجا متوجه شدیم که شاخص قیمت مسکن در فارکس چیست و چه تاثیری بر اقتصاد جهانی دارد، اما سوال اصلی اینجاست که شاخص قیمت مسکن چه تاثیری بر بازار فارکس دارد؟
- بیشتر بخوانید: فدرال رزرو و تاثیر در کنترل تورم
- بیشتر بخوانید: شاخص قیمت مصرفکننده چیست؟
- بیشتر بخوانید: شاخص VIX چیست؟
- بیشتر بخوانید: پندینگ اوردر چیست؟
تغییرات شاخص قیمت مسکن در فارکس چه تاثیری بر این بازار دارد؟
شاخص قیمت مسکن House price index، یکز از دادههای مهم اقتصادی در بازار فارکس است که تریدرها با استفاده از آن میتوانند به تحلیل تغییرات احتمالی در بازار فارکس و پیشبینی آن بپردازند. این شاخص کلیدی، سلامت اقتصادی یک کشور را نشان میدهد، از این رو این داده بر ارزش ارز کشور مربوطه نیز تاثیر میگذارد.
یکی از مواردی که شاخص قیمت مسکن بر آن اثر میگذارد، اعتماد سرمایهگذاران است، به این معنا که اگر داده مربوط به شاخص قیمت مسکن نشاندهنده رشد یا افزایش باشد، اعتماد سرمایهگذاران را افزایش میدهد، در نتیجه، سرمایهگذاران خارجی جذب شده و به افزایش ارزش ارز آن کشور میانجامند. شاخص قیمت مسکن بر سیاستهای پولی بانکهای مرکزی نیز تاثیر میگذارد، زمانی که شاخص قیمت مسکن دارای افزایش باشد، این نشان از رشد اقتصادی دارد، در این وضعیت بانک مرکزی برای اجتناب از رونق اقتصادی بیش از حد، نرخ بهره را افزایش میدهد که به تبع آن ارزش ارز مربوطه نیز افزایش خواهد داشت.
علاوه بر این، افزایش داده مربوط به شاخص قیمت مسکن در فارکس، باعث میشود که احساس افزایش ثروت در بین مصرف کنندگان یا خریداران مسکن افزایش بیابد، که به تبع این اتفاق افزایش هزینه اتفاق افتاده و تقاضا برای کالا بیشتر میشود که این خود نیز در نهایت منجر به تحریک رشد اقتصادی میگردد. افزایش داده مربوط به شاخص قیمت مسکن در فارکس، بر صادرات نیز اثر داشته و تجارت آن کشور را به سمت تعادل سوق میدهد.
رشد شاخص قیمت مسکن، منجر به افزایش نگرانیها برای تورم نیز میگردد که با افزایش تورم بانک مرکزی مداخله کرده و سیاستهای مربوطه را اتخاذ میکند که معمولا افزایش نرخ بهره را با خود به همراه دارد. افزایش تورم تاثیر منفی بر ارزش ارز آن کشور دارد، به همین خاطر بانک مرکزی نرخ بهره را افزایش میدهد تا با افزایش تورم مبارزه کرده و آن را به محدوده امن بازگرداند.
حال اگر یک تریدر به درک درستی از تاثیر شاخص قیمت مسکن در فارکس دست بیابد، میتواند با تحلیلهای دقیق و پیشبینیهای درستی که دارد، جفت ارز مناسبی برای معامله انتخاب نموده و در زمان مناسبی دست به خرید و فروش در جفت ارز مربوطه بزند. درنهایت، این موضوع در وین ریت کلی تریدر تاثیر داشته و میتواند سود خوبی از بازار کسب نماید.
زمانی که شاخص قیمت مسکن در فارکس افزایشی باشد، بانک مرکزی به تبع آن نرخ بهره را افزایش میدهد تا از نقدینگی موجود در بازار بکاهد. با افزایش نرخ بهره، سرمایهگذاران به سمت ارز مربوطه جذب میشوند، در نتیجه ارزش ارز افزایش مییابد. برعکس این قضیه نیز صادق است، یعنی اگر داده شاخص قیمت مسکن در فارکس نشان از کاهشی بودن آن داشته باشد، بانک مرکزی برای تحریک رشد اقتصادی، نرخ بهره را کاهش میدهد تا میزان نقدینگی را افزایش دهد، این موضوع سرمایهگذاری را کاهش داده و به تبع آن از ارزش ارز مورد نظر میکاهد.
- بیشتر بخوانید: سبک معاملهگری در فارکس
- بیشتر بخوانید: موفقیت در بازار فارکس
- بیشتر بخوانید: بهترین زمان ترید فارکس
- بیشتر بخوانید: معاملهگری در فارکس
نحوه تفسیر شاخص قیمت مسکن در فارکس و تاثیر آن بر اقتصاد
همانگونه که بیان شد، این شاخص درصد تغییرات قیمت مسکن را در طول زمان مشخص و در منطقه مشخص نشان میدهد، به این معنا که اگر افزایشی باشد نشان از افزایش قیمت مسکن در آن بازه زمانی است. اگر کاهش داشته باشد، به این معنا است که قیمت مسکن کاهش داشته است. در حالت کلی، هرچه درصد تغییرات این شاخص بیشتر باشد، حاکی از نوسانات بالای بازار مسکن است.
تریدر میتواند با مقایسه داده شاخص قیمت مسکن در سالهای مختلف به دیدی درست و دقیق از بازار مسکن دست پیدا کند. درنهایت تریدر قادر است با توجه به این داده و مقایسه آن در سالهای گوناگون، چشماندازی از وضعیت سلامت اقتصادی داشته باشد. بنابراین، او میتواند تصمیمات معاملاتی درستی در بازار اتخاذ کند که نهایتا بر میزان موفقیت او از بازار تاثیر شگرفی خواهد داشت.
نحوه محاسبه شاخص قیمت مسکن در فارکس
برای ارزیابی این شاخص و بررسی تغییرات آن از شاخص گوناگونی نظیر شاخصهای قیمت متوسط، شاخصهای تکرار فروش بهره میبرند که در ادامه مختصری از آنها را بریتان شرح خواهیم داد.
شاخصهای قیمت متوسط
برای محاسبه و ارزیابی شاخص قیمت مسکن، دو شاخص قیمت متوسط معروف وجود دارند که مورد استفاده قرار میگیرند:
- شاخص قیمت مسکن انجمن ملی املاک: دادههای این شاخص حاصل نظرسنجی مربوط به فروش خانههای تک خانوار است که توسط شرکتهای وابسته به انجمن ملی املاک گردآوری میشوند.
- شاخص اداره سرشماری: این شاخص تقریبا مشابه شاخص قبلی است، با این تفاوت که فقط خانههای جدید لحاظ میشوند.
شاخصهای تکرار فروش
شاخصهای تکرار فروش استفاده بیشتری از شاخصهای قیمت متوسط دارند، زیرا این شاخصها علاوه بر قیمت، کیفیت منازل مسکونی را نیز زیر نظر میگیرند. مهمترین شاخصهای تکرار فروش به شرح زیر است:
- شاخص آژانس مالی مسکن فدرال
- شاخص ملی S&P/ CASE-SHILLER
- شاخص Core logic
شاخص آژانس مالی مسکن فدرال به صورت ماهانه و فصلی داده منتشر میکند و توسط انجمن ملی وام مسکن که با نام Fannie Mae شناخته میشود و همچنین شرکت وام مسکن فدرال که معمولا با نام فردی چون Mac میشناسند، گردآوری و منتشر میشود. این شاخص برای اولین بار در سال 1975 داده خود را منتشر کرده است.
- بیشتر بخوانید: وین ریت در فارکس
- بیشتر بخوانید: اندیکاتور ساعت فارکس چیست؟
- بیشتر بخوانید: چگونه در فارکس کال مارجین نشویم؟
- بیشتر بخوانید: اتوچارتیست آلپاری چیست؟
عوامل تاثیر گذار بر شاخص قیمت مسکن در فارکس و زمان انتشار آن
داده مربوط به شاخص قیمت مسکن در فارکس به صورت ماهانه منتشر مییابد که منبع انتشار این داده، آژانس مالی مسکن فدرال ایالات متحده است. شاخص قیمت مسکن مانند هر شاخص اقتصادی دیگری تحت تاثیر عوامل مختلفی نظیر عرضه و تقاضا، نرخ بهره وامهای مسکن، وضعیت اقتصاد کلان، وضعیت بازارهای مالی، بلایای طبیعی چون زلزله و سیل، خط مشی و سیاستهای دولتها است.
در حقیقت، مهمترین عامل تاثیرگذار بر شاخص قیمت مسکن عرضه و تقاضا است، زیرا اصل بنیادین اقتصاد است. برای مثال، اگر تقاضا برای مسکن بالاتر از میزان عرضه باشد، قیمت مسکن رو به افزایش میگذارد، برعکس اگر میزان تقاضا برای مسکن کمتر از میزان عرضه باشد، قیمت مسکن کاهشی میگردد. از طرفی هرچه نرخ بهره برای گرفتن وام کمتر باشد، متقاضیان خرید مسکن افزایش مییابند، درنتیجه تقاضا برای خرید مسکن بالا رفته و شاخص قیمت مسکن افزایشی میشود.
کلام آخر
تاثیر شاخص قیمت مسکن بر بازار فارکس House price index بر فعالان بازار پوشیده نیست. تریدرها میدانند که میتوانند با تحلیل این شاخص مهم به تحلیلها و پیشبینیهای درستی از بازار دست بیابند، درنتیجه قادر هستند تصمیمات معاملاتی درستی در بازار اتخاذ کنند. برای مثال، اگر شاخص قیمت مسکن افزایشی باشد یا نشان از تغییرات زیادی باشد، بانک مرکزی با افزایش نرخ بهره ممکن است از رونق بیش از حد و نقدینگی زیاد در بازار جلوگیری کند. به هر حال، شما به عنوان یک تریدر در بازار باید بدانید که شاخص قیمت مسکن در فارکس چه تاثیری میتواند بر ارزش ارز مورد نظر داشته باشد.
منبع: