انواع تحلیل بازار فارکس برای سود بیشتر

خواندن این مطلب

7 دقیقه

زمان میبرد!

انواع تحلیل بازار فارکس

به دنبال بروکر مناسب کاربران داخل کشور هستید؟
برورکر fx24 یکی بهترین انتخاب‌هاست!

انواع تحلیل بازار فارکس و تسلط بر یک یا چند نوع از آن‌ها شما را در افزایش درآمدتان از شغل معامله‌گری یاری می‌کند. هر یک از این روش‌های تحلیلی مانند مهارتی است که ممکن است یادگیری‌اش سخت باشد، اما تا آخر مسیر معامله‌گری‌تان همراه شما خواهد بود و در همهٔ تصمیمات مالی‌تان تاثیر مثبت می‌گذارد. ما در این مقاله ۳ مدل از انواع تحلیل بازار فارکس که شامل تحلیل فاندامنتال، تحلیل تکنیکال و تحلیل سنتیمنتال هست را با هم بررسی می‌کنیم و سپس به چند مورد از پرتکرارترین سوال‌ها حول محور این موضوع پاسخ می‌دهیم. اگر شما هم به دنبال راهی برای گرفتن تصمیمات هوشمندانه هستید، تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.

انواع تحلیل بازار فارکس

به دلیل آنکه بازار فارکس نرخ تبدیل ارز را برای همۀ ارزها تعیین می‌کند و پتانسیل درآمدزایی بالایی دارد، تحلیل در فارکس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که اگر میخواهید در این بازار موفق باشید باید آن را جدی بگیرید. تحلیل در فارکس به طور کلی به سه دسته تقسیم می‌شود:

  • تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادین | Fundamental Analysis
  • تحلیل تکنیکال | Technical Analysis
  • تحلیل سنتیمنت | Sentiment Analysis

در ادامه هرکدام از این تحلیل‌ها را به صورت کامل مورد بررسی قرار می‌دهیم.

1. تحلیل فاندامنتال

تحلیل فاندامنتال یکی از روش‌های تجزیه و تحلیل بازارهای مالی به ویژه فارکس است. در این تحلیل به عوامل اقتصادی و مالی بنیادین که می‌توانند بر ارزش دارایی اثرگذار باشند توجه می‌شود.

در مقاله زیر به صورت اصولی در مورد تحلیل فاندامنتال اطلاعات کسب کنید:

  تحلیل فاندامنتال چیست؟

معامله‌گران معمولا در این تحلیل به مواردی به شرح زیر توجه می‌کنند:

  • تولید ناخالص داخلی یک کشور (GDP)
  • میزان سرعت رشد یک کشور،
  • نرخ بهره
  • تعداد شغل‌های ایجاد شده
  • میزان حقوق و صورت پرداخت بخش غیرکشاورزی
  • نرخ بیکاری
  • تورم

موارد ذکر شده، چند نمونه از اطلاعات و اخبار مهمی است که معامله‌گران فارکس به آنها توجه می‌کنند. توجه داشته باشید که این تحلیل، یک راهبرد و چشم‌انداز بلندمدت به شما ارائه می‌دهد. عوامل اقتصادی و مالی که در این تحلیل در نظر گرفته می‌شوند، عواملی هستند که بر ارزش یک ارز در مدت زمان چندین ماه و یا حتی چندین سال تاثیر می‌گذارند. با تجزیه و تحلیل این عوامل، روندهای کلی شناسایی شده و حرکت‌های آیندۀ بازار پیش‌بینی می‌شود.

 

 

 

 

این تحلیل بدون ایراد نیست. یکی از ایرادات مهم آن این است که زمان زیادی باید صرف شود تا دربارۀ عوامل اقتصادی و مالی موثر بر بازار تحقیق شود و چون نحوۀ تفسیر معامله‌گر مهم است، پس افراد متفاوت ممکن است تفسیرهای مختلفی از شرایط بازار داشته باشند. این تحلیل برای افرادی که به دنبال سود کوتاه‌مدت هستند توصیه نمی‌شود ولی برای کسانی که به دنبال یک راهبرد طولانی‌مدت در بازار هستند مناسب است.

2. تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال با تحلیل فاندامنتال تفاوت‌های بسیاری دارد. در تحلیل فاندامنتال به اطلاعات و داده­‌هایی توجه می‌شود که مربوط به اقتصاد کلان است. در حالی که در این تحلیل شما با اندیکاتورها، مفهوم حمایت و مقاومت، الگوهای شمعی (Candlestick)، نسبت فیبوناچی، اندیکاتور بازگشتی (RSI)، اندیکاتور استوکاستیک و موارد دیگر سر و کار دارید. این موارد، ابزار تحلیل تکنیکال هستند که معامله‌گران در نمودارهای خود ترسیم می‌کنند.

در تحلیل تکنیکال برعکس فاندامنتال، با ارزش ذاتی یک دارایی در بازارهای مالی کاری نداریم بلکه به دنبال پیش‌بینی حرکات آیندۀ قیمت هستیم. در این تحلیل باید به این نکته توجه داشت که فرض نهایی این است که قیمت­ها همیشه در روند حرکت می‌کنند. مبنای اصلی در این تحلیل نیز این است که بازار در الگوهای تکراری خود حرکت می‌کند و تاریخ تکرار می‌شود. بهتر است که این تحلیل در کنار تحلیل فاندامنتال قرار بگیرد و در کنار آن، احساسات بازار نیز درک شود.

  تحلیل تکنیکال در فارکس و ۴ سبک پرطرفدار
 
 
 

 

3. تحلیل سنتیمنت یا سنتیمنتال (Sentiment Analysis)

تحلیل سنتیمنت یا تحلیل احساسات در فارکس به بررسی احساسات جمعی حاکم بر بازار و دیدگاه غالب تریدرها نسبت‌به یک جفت ارز و یا یک رویداد مالی خاص می‌پردازد. پایه‌های این تحلیل بر این فرضیه استوار است که احساسات معامله‌گران و تصمیم‌های ناشی از آن‌ها، نقش مهمی در قیمت ارزها دارد. در این نوع تحلیل در واقع احساسات بازار کمّی‌سازی شده و سپس سنجیده می‌­شود. بررسی نظرسنجی‌ها و همچنین فعالیت در شبکه‌های اجتماعی می‌توانند ابزاری برای این روش تحلیلی باشند.
شما با تسلط بر تحلیل سنتیمنتال می‌توانید پیش‌بینی‌های هوشمندانه‌تری راجع‌به وضعیت بازار در آینده داشته باشید. بدون این تحلیل، دو تحلیل دیگر معنایی ندارند زیرا اکثر معامله‌گران در نهایت وقتی می‌خواهند تصمیم بگیرند به احساسات خود رجوع می‌کنند. به طور کلی می‌شود گفت که تحلیل سنتیمنت به معامله‌گران در درک بهتر روانشناسی بازار کمک می‌کند؛ اما همیشه دقیق و تضمین‌شده نیست و می‌تواند گاهی گمراه‌کننده هم باشد.

چه افرادی به تحلیل در فارکس نیاز دارند؟

به طور کلی معامله‌گران بازار فارکس سه گروه هستند:

 1. موسسات و مراکز بزرگی مانند بانک‌ها که سفته‌بازان بزرگی هستند.

 2. سفته‌بازان کوچک و معامله‌گران خرده‌فروشی مثل من و شما.

 3. دلالان و سفته‌بازان تجاری و افرادی که در بازار هر دلیلی را که بخواهند برجسته کرده و پوشش می‌دهند تا روی نوسانات تاثیر بگذارد.

سفته بازی چیست؟

در امور مالی، سفته‌بازی (Speculation) به انجام یک تراکنش مالی می‌گویند که ریسک قابل توجهی دارد ولی امکان دارد سود قابل توجهی نیز داشته باشد. البته معمولا درصد احتمال زیان بیشتر از سود است. این سرمایه‌گذاران بر نوسانات قیمت تمرکز دارند و می‌توانند نقدینگی بازار را فراهم کنند. سفته‌بازی در بازار فارکس را مشکل می‌توان از روش‌های پوشش ریسک معمولی مجزا کرد. پوشش ریسک مربوط به زمانی است که یک موسسه برای محافظت در برابر حرکات بازار اقدام به خرید یا فروش ارزی کند.

معاملات ترکیبی (هیبریدی) در بازارهای مالی به چه معناست؟

برای معامله در بازار فارکس و سایر بازارهای مالی، افراد ملزم هستند که به سیگنا­ل‌ها و اندیکاتورها اعتماد کنند و نقاط ورود و خروج خود را بسنجند. ولی برخی عوامل می‌تواند این روند را مختل کند. صبر کردن برای ارسال یک سیگنال معتبر، کمی دشوار است. ولی حسن اعتماد به این سیستم مکانیکی در این است که احساسات را از معامله‌های شما حذف می‌کند و می‌توانید بر اساس سیگنال‌های منطقی تصمیم به ورود و یا خروج بگیرید.

در رویکرد ترکیبی یا هیبریدی که در برخی منابع به عنوان تحلیل ترکیبی نام برده شده است به شما کمک می‌کند که علاوه بر قواعد معاملاتی، تصمیم‌های خودتان را نیز بتوانید در معامله دخیل کنید. ممکن است گاهی سیگنال‌هایی را مشاهده کنید که با فضای بازار هماهنگ نیستند و با گرایش‌ها و جهت‌گیری‌های فاندامنتال متفاوت هستند. در این شرایط می‌توانید با شرایط جدید بازار هماهنگ شوید. برخی اوقات سیستم‌های مکانیکی قادر نیستند تغییرات رخ داده در فضای معاملاتی را تشخیص بدهند.

آنچه از انواع تحلیل بازار فارکس باید بدانید

درآمدزایی در بازارهای مالی به ویژه بازار فارکس از محبوبیت فراوانی برخوردار است. افراد مشتاق به درآمدزایی در این بازار باید روش صحیح تحلیل بازار فارکس را یاد بگیرند. شما می‌توانید فقط روی یکی از این روش‌های تحلیلی تمرکز کنید. بهتر است انتخاب کنید که کدام‌یک از این تحلیل‌ها به شما کمک خواهند کرد تا یک برنامۀ تجاری منسجم داشته باشید.

ما در آکادمی آموزش فارکس کندل به شما پیشنهاد می‌کنیم که از تمام روش‌ها در کنار یکدیگر استفاده کنید تا بتوانید تحلیل جامع و ارزیابی دقیقی از اوضاع بازار به دست بیاورید. هیچ‌کدام از روش‌های ذکر شده، به تنهایی نمی‌توانند در طولانی‌مدت سوددهی قابل توجهی برای شما داشته باشند.

کلام آخر

تسلط بر انواع تحلیل بازار فارکس تبدیل به ابزار همیشگی شما در گرفتن تصمیمات مالی‌تان خواهد شد. شما در این مقاله با انواع تحلیل بازار فارکس از جمله تحلیل فاندامنتال، تحلیل تکنیکال و تحلیل سنتیمنت آشنا شدید و در بخش دوم این مطلب تعریف اصطلاح‌هایی مانند معاملات ترکیبی و سفته‌بازی را یاد گرفتید. هر سوالی داشتید در قسمت نظرات این صفحه با ما در میان بگذارید.

نوشته شده توسط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

دوره‌های جدید

دوره اشتباهات معامله‌گری
رایــگان

جستجو کنید ...

ثبت نام

نام*

ایمیل

شماره موبایل*

کد تایید*

کد تایید ارسال شده به موبایل خود را وارد کنید