الگوهای هارمونیک در فارکس و نحوه ترید آنها

خواندن این مطلب

9 دقیقه

زمان میبرد!

الگوهای هارمونیک و نحوه ترید آن‌ها.

به دنبال بروکر مناسب کاربران داخل کشور هستید؟
برورکر fx24 یکی بهترین انتخاب‌هاست!

یکی از الگوهای معاملاتی پر طرفدار میان تریدرها در بازارهای مالی از جمله بازار فارکس، الگوهای هارمونیک Harmonic patterns هستند. بیش از 7 نوع الگوهای هارمونیک وجود دارد که هر کدام می‌تواند فرصت معاملاتی بینظیری را برای برای تریدر رقم بزند، البته به شرطی که تریدر نحوه تشخیص و معامله آن‌ها را به خوبی بداند. اگر شما هم قصد دارید این الگوها را در استراتژي معاملاتی خود جای دهید، این مقاله برای شما است. موضوعاتی که در این مقاله مورد بحث قرار می‌گیرند، شامل موارد زیر است:

  • معرفی الگوی هارمونیک Harmonic pattern
  • انواع الگوهای هارمونیک Harmonic patterns
  • چرا الگوهای هارمونیک Harmonic patterns در تحلیل تکنیکال مهم هستند؟
  • ابزار فیبوناچی و نسبت‌های آن
  • مزایا و معایب الگوهای هارمونیک Harmonic patterns

معرفی الگوی هارمونیک Harmonic pattern

الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال.

الگوهای هارمونیک Harmonic pattern، الگوهای نموداری هستند که بخشی از استراتژی معاملاتی را تشکیل می‌دهند. این الگوها به معامله‌گران کمک می‌کنند تا بتوانند با پیش‌بینی حرکات آینده بازار، روند یا جهت قیمتی را تشخیص دهند. الگوهای هارمونیک Harmonic pattern، الگوهای قیمتی هندسی هستند که با استفاده از اعداد یا نسبت‌های فیبوناچی برای شناسایی تغییرات احتمالی قیمت یا برگشت روند مورد استفاده قرار می‌گیرند. به بیانی دیگر، تشخیص این الگوهای هندسی با استفاده از ابزار فیبوناچی صورت می‌گیرد. از این رو، معامله‌گران می‌توانند این الگوها را در نمودار قیمت شناسایی کرده و در تصمیمات معاملاتی خود بگنجانند.

الگوهای نموداری متعددی وجود دارد که تریدر می‌تواند از بین آنها یکی را انتخاب کند و این‌که هر کدام برای تشخیص نوع متفاوتی از روند مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، مهم است که بدانید پیش از استفاده از هر الگویی، باید به درک عمیقی از تحلیل تکنیکال رسیده باشید، طوری که بتواند بهترین و سریع‌ترین تصمیمات معاملاتی را اتخاذ کنید.

 

 

 

 

 

انواع الگوهای هارمونیک Harmonic patterns

در این قسمت قصد داریم به معرفی برخی از انواع الگوهای هارمونیک بپردازیم تا با آنها کاملا آشنا شوید:

الگوی هارمونیک ABCD

الگوی هارمونیک ABCD.

یقینا ساده‌ترین الگوی هارمونیک، الگوی ABCD است که متشکل از سه حرکت و چهار نقطه است. در ابتدا یک حرکت ایمپالس وجود دارد AB، سپس یک حرکت اصلاحی BC، و در نهایت یک حرکت ایمپالس دیگر DC، که هم جهت با حرکت ایمپالس اول یعنی AB است. در حرکت AB ما ابزار فیبوناچی را اعمال می‌کنیم که نسبت فیبوناچی حرکت BC باید بر روی نسبت 0.618  فیبوناچی قرار بگیرد. حرکت CD نیز باید به اندازه حرکت AB باشد. به بیانی دیگر مدت زمانی که طول می‌کشد، حرکت AB شکل بگیرد باید به همان اندازه نیز تشکیل حرکت CD به طور بیانجامد. تریدرها می‌توانند با تشکیل نقطه c یا تشکیل حرکت BC وارد یک پوزیشن معاملاتی شوند که به عنوان یک ناحیه برگشتی در نظر گرفته می‌شود.

  روانشناسی ترید و باید‌های روانشناسی در معامله‌گری فارکس

الگوی هارمونیک خفاش یا BAT

الگوی هارمونیک خفاش.

این الگوی هارمونیک در سال 2001 و توسط شخصی به نام Scott carney شناسایی شد. با استفاده از این الگو می‌توان برگشت قیمت را مورد معامله قرار داد. الگوی BAT در مقایسه با الگوی ABCD یک لگ یا حرکت بیش‌تر داشته که با نام X  مشخص می‌شود. حرکت یا لگ اول یعنی XA منجر به حرکت اصلاحی AB می‌گردد، اگر اصلاح تا نقطه B در 50 درصد از حرکت اولیه XA اتفاق بیفتد، احتمالا آن یک الگوی خفاش است.

فیبوناچی اکستنشن حرکت CD باید حداقل در نسبت 1.618 از لگ یا حرکت BC اتفاق بیفتد می‌تواند تا حداکثر نسبت فیبوناچی 2.618 اتفاق بیفتد. فیبوناچی اکستنشن CD نباید کم‌تر از حرکت BC باشد، در غیر این صورت، الگوی مورد نظر رد می‌شود. نقطه پایانی یعنی D می‌تواند به عنوان زون برگشتی ما شناسایی شود، به این معنی که تریدرها می‌توانند وارد پوزیشن معاملاتی شوند. حالا این الگو می‌تواند روند برگشتی صعودی یا زون برگشتی نزولی باشد.

 

 

 

 

الگوی هارمونیک Gartley

الگوی هارمونیک گارتلی.

این الگوی هارمونیک دارای دو قانون کلیدی است:

  • یک این‌که اصلاح نقطه B باید نسبت فیبوناچی 0.618 از حرکت XA باشد.
  • دوم این‌که نقطه D باید تا نسبت 0.786 فیبوناچی از حرکت XA باشد.

این الگو شبیه به الگوی خفاش یا BAT است که در آن لگ یا حرکت XA منجر به حرکت اصلاحی BC می‌گردد، به استثنای این‌که اصلاح نقطه B باید دقیقا تا نسبت 0.618 از حرکت XA اتفاق بیفتد. در این الگو استاپ لاس در نقطه X و حد سود در نقطه c قرار داده می‌شود.

  تیک پروفیت چیست و چه کاربردی دارد؟

الگوی هارمونیک پروانه Butterfly

الگوی هارمونیک پروانه.

این الگوی هارمونیک توسط شخصی به نام Bryce Gilmore شناسایی شد. در این الگو از ترکیب مختلف نسبت‌های فیبوناچی برای شناسایی حرکت‌های اصلاحی استفاده می‌شود. در‌حقیقت، آن یک الگوی برگشتی است که متشکل از 4 حرکت به نام‌های XA، AB، BC و CD است.

مهم‌ترین نسبت فیبوناچی در این الگو، نسبت 0.786 اصلاحی لگ یا حرکت XA است، چرا که آن به ترسیم نقطه B کمک می‌کند که درنهایت شناسایی زون‌های برگشتی را برای تریدرها ممکن می‌سازد.

 

 

 

 

 

 

الگوی هارمونیک خرچنگ یا CRAB

الگوی هارمونیک خرچنگ.

این الگوی هارمونیک نیز توسط Scott carney شناسایی شده است. این الگو از الگوی XA، AB، BC و DC پیروی می‌کند و به تریدرها این امکان را می‌دهد تا در بالاترین یا پایین‌ترین نقطه وارد پوزیشن معاملاتی شوند. مهم‌ترین ویژگی این الگو، نسبت فیبوناچی 1.618 حرکت یا لگ XA است که زون برگشتی در قیمت را مشخص می‌کند.

در ورژن صعودی این الگو، اولین حرکت زمانی تشکیل می‌شود که قیمت به طور شارپی از نقطه X به نقطه A  حرکت کند. لگ AB باید بین نسبت 38.2 درصد تا 61.8 درصد از لگ XA خود را اصلاح کند. پس از آن لگ BC تشکیل می‌شود که محل معتبری برای شناسایی تکمیل الگو به شمار رفته و زون برگشتی قیمت را مشخص می‌کند.

ورژن نزولی این الگو نیز، زمانی تشکیل می‌شود که قیمت به طور شارپی از نقطه X تا نقطه A ریزش کند، سپس یک حرکت صعودی ملایم را تجربه کند، پس از آن مجددا ریزش خفیف و درنهایت دوباره تا نقطه D صعود شارپی داشته باشد.

الگوی هارمونیک The deep crab

الگوی هارمونیک خرچنگ عمیق.

این الگوی هارمونیک کمی متفاوت از الگوی هارمونیک قبلی یعنی الگوی هارمونیک خرچنگ است. تنها تفاوت آن با قبلی، این است که اصلاح نقطه B باید تا نسبت 0.886 از لگ XA باشد، بدون این‌که از نقطه X فراتر رود. رنج پروجکشن  حرکت BC نیز باید بین 2.24 تا 3.618 باشد.

  انواع تیپ شخصیتی در معامله‌گری

الگوی هارمونیک کوسه Shark

الگوی هارمونیک کوسه.

این الگوی هارمونیک نیز توسط Scott carney کشف شد و شیباهت‌هایی نیز با الگوی خرچنگ دارد. این الگو نیز یک الگوی برگشتی است که متشکل از 5 حرکت است. نقاط آن با حروف O، X، A، B و C نام گذاری می‌شوند.

این الگو باید دارای قوانین فیبوناچی زیر باشد:

  • لگ AB باید اصلاحی بین نسبت 1.13 تا 1.618 از لگ XA داشته باشد.
  • لگ BC باید دارای نسبت 113 درصد از لگ OX باشد.
  • هدف لگ DC می‌تواند تا 50 درصد از لگ BC باشد.

معامله با استفاده از این الگو، به این حالت است که در نقطه C تریدر وارد پوزیشن معاملاتی شده و حد سود نیز تا 50 درصد لگ BC قرار داده می‌شود.

چرا الگوهای هارمونیک Harmonic patterns در تحلیل تکنیکال مهم هستند؟

همان طور که می‌دانید، دانستن تحلیل تکنیکال و رسیدن به دانش عمیق و تخصصی از آن از ملزمات تریدری است. به بیانی دیگر، هر تریدری باید به یک سطحی از دانش تحلیل تکنیکال دست پیدا کند تا بتواند بهترین تصمیمات معاملاتی را اتخاد کند و بدین صورت از بازارهای مالی از جمله فارکس سود کسب کند.

یکی از موضوعاتی که کمک می‌کند تریدر به دانش خوبی از بازار و تحلیل تکنیکال دست یابد، همین الگوهای هارمونیک Harmonic patterns، هستند . در واقع، اگر تریدر به خوبی این الگوهای هارمونیک را درک کند و بتواند به راحتی آن‌ها را در بازار شناسایی کند و به بهترین نحو ممکن آن‌ها را معامله کند، می‌شود گفت که دارای دانش کافی برای داشتن فعالیت تریدری در بازار است.

هر چه او در این شاخه، به تجربه بیش‌تری دست پیدا کند، نتایج بهتری نیز از بازار کسب می‌کند.

فیبوناچی و نسبت‌های آن

اغلب تریدرها معمولا با برخی اعداد یا نسبت‌های فیبوناچی آشنا هستند. در الگوهای هارمونیک استفاده از ابزار فیبوناچی بسیار حائز اهمیت است. در‌حقیقت، بدون ابزار فیبوناچی، تشخیص این الگوها اصلا ممکن نیست. در الگوهای هارمونیک از دو فیبوناچی اصلاحی و اکستنشن استفاده می‌شود که در ادامه قصد داریم هر یک را برایتان معرفی کنیم.

  همه چیز در مورد پرایس اکشن سبک آلفونسو

فیبوناچی اصلاحی Fibonacci retracement

فیبوناچی اصلاحی که به آن فیبوناچی بازگشتی نیز گفته می‌شود، در نمودار قیمتی ترسیم می‌شود تا تریدرها بتوانند به وسیله واکنش قیمت به سطوح آن، آینده قیمت را پیش‌بینی کرده و وارد معامله شوند. نحوه ترسیم آن نیز بسیار ساده است کافی است در یک حرکت سوئینگ، این ابزار را از کف به سقف یا از سقف به کف ترسیم کنیم. مهم‌ترین سطوح آن نیز 23.6 درصد، 38.2 درصد، 50 درصد، 61.8 درصد و 100 در صد است.

فیبوناچی اکستنشن Fibonacci extension

فیبوناچی اکستنشن معمولا برای تعیین حد سود در مارکت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع فیبوناچی با وصل نمودن سه نقطه به هم ترسیم می‌شود. رایج‌ترین و مهم‌ترین این سطوح عبارت اند از 1.272 درصد، 161.8، 200 و 261.8.

 

 

 

 

 معایب و مزایای الگوهای هارمونیک Harmonic patterns

بزرگ‌ترین عیب الگوهای هارمونیک آن است که برای درک آن‌ها باید زمان زیادی صرف نمود، زیرا به راحتی قابل شناسایی نیستند. از این رو، تریدرهای مبتدی برای این‌که بتوانند کاملا الگوهای هارمونیک را درک کنند و در سریع‌ترین زمان ممکن آن‌ها ادر چارت تشخیص دهند، باید زمان زیادی را صرف آن کنند.

از طرفی، بهترین مزیت استفاده از الگوهای هارمونیک آن است که اگر به خوبی درک شوند و تریدر کاملا در آن‌ها تبحر داشته باشد، به سود خوبی از بازار دست می‌یابد، زیرا این الگوها از اعتبار زیادی برخوردارند.

کلام آخر

الگوهای هارمونیک Harmonic patterns، الگوهای هندسی هستند که با استفاده از ابزار فیبوناچی شناسایی می‌شوند. تریدرها از الگوهای هارمونیک برای اتخاذ تصمیمات معاملاتی خرید و فروش بهره می‌برند. انواع مختلفی از الگوهای هارمونیک چون الگوی هارمونیک ABCD و الگوی خفاش وجود دارد. اگر تریدر در تشخیص آن‌ها تبحر داشته باشد، می‌تواند به سود خوبی دست بیابد، زیرا این الگوها از اعتبار زیادی برخوردار هستند.

 

منابع:

نوشته شده توسط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

دوره‌های جدید

دوره اشتباهات معامله‌گری
رایــگان

جستجو کنید ...

ثبت نام

نام*

ایمیل

شماره موبایل*

کد تایید*

کد تایید ارسال شده به موبایل خود را وارد کنید