الگوی هیکاکی در فارکس و نحوه معامله با آن

خواندن این مطلب

9 دقیقه

زمان میبرد!

الگوی هیکاکی و نحوه ترید آن.

به دنبال بروکر مناسب کاربران داخل کشور هستید؟
برورکر fx24 یکی بهترین انتخاب‌هاست!

الگوی هیکاکی Hikkake، یک الگوی کندلی است که برای شناسایی روند کوتاه مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله قصد داریم در مورد این الگو و نحوه ترید آن صحبت کنیم. اگر قصد دارید از الگوی هیکاکی را استراتژی معاملاتی خود بگنجانید و با آن ترید کنید تا انتهای این مقاله همراه باشید. موضوعاتی که در این مقاله به آن‌ها خواهیم پرداخت، شامل موضوعات زیر است:

  • معرفی الگوی هیکاکی Hikkake و نحوه شکل‌گیری آن
  • استراتژی معاملاتی و نقطه ورود با استفاده از الگوی هیکاکی Hikkake
  • مزایا و معایب الگوی Hikkake
  • مقایسه الگوی هیکاکی Hikkake با دیگر الگوهای معاملاتی

معرفی الگوی هیکاکی Hikkake و نحوه شکل‌گیری آن

نحوه شکل‌گیری الگوی هیکاکی.

الگوی هیکاکی Hikkake، یک الگوی کندلی است که توسط معامله‌گران برای شناسایی روند کوتاه مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این الگوی کندلی توسط فردی به نام Daniel l. Chesler که متخصص در زمینه تحلیل تکنیکال است، کشف شده است. در‌حقیقت، الگوی هیکاکی Hikkake یک الگوی برگشتی است که دارای دو نوع صعودی و نزولی است.

هیکاکی یک کلمه ژاپنی است که به معنی گرفتن، فریب دادن یا به دام انداختن است که الگوی هیکاکی Hikkake نیز دقیقه همین موضوع را نشان می‌دهد، یک الگوی کندلی که در یک جهت حرکت کرده، اما بلافاصله در جهت مخالف معکوس می‌گردد و تریدرهای بسیاری را در جهت اشتباه به دام می‌اندازد. زمانی که قیمت در یک جهت حرکت می‌کند، تریدرها فریب خورده و پوزیشن‌های معاملاتی بسیاری باز می‌کنند، درحالی‌که به طور ناگهانی قیمت تغییر جهت داده و خلاف جهت اولیه به حرکت خود ادامه می‌دهد.

الگوی کندلی هیکاکی Hikkake دارای دو نوع صعودی و نزولی است که در ادامه نحوه شکل‌گیری هر یک را برایتان شرح می‌دهیم.

 

 

 

 

الگوی هیکاکی Hikkake صعودی

الگوی هیکاکی صعودی.

الگوی هیکاکی صعودی شامل مولفه‌های زیر است:

  • الگوی کندلی اینساید بار اولیه Inside bar، که اشاره به یک الگوی دو کندلی دارد که در آن کندل دومی کاملا در درون کندل اولی جای دارد.
  • کندل سوم که سقف پایین‌تر و کف پایین‌تر از کندل دوم ایجاد می‌کند.
  • کندل چهارم یا کندل چهارم و پنجم که به زیر کندل سوم نفوذ می‌کند.
  • بدنه کندل پنجم یا ششم که که بالای سقف دومین کندل بسته می‌شود.
  • در شکل بالا می‌توانید الگوی هیکاکی صعودی را مشاهده کنید.
  ۶ راهکار عملی مدیریت استرس در معامله‌گری فارکس

الگوی هیکاکی Hikkake نزولی

الگوی هیکاکی نزولی.

الگوی هیکاکی نزولی نیز دارای مولفه‌های زیر است:

  1. الگوی کندلی اینساید بار Inside bar اولیه، که اشاره به یک الگوی دو کندلی مانند ورژن صعودی دارد و کندل دومی در آن کاملا در درون کندل اولی جای دارد.
  2. کندل سوم که سقف و کف بالا تر از کندل دوم ایجاد می‌کند.
  3. کندل چهارم یا کندل چهارم و پنجم که به بالای کندل سومی نفوذ می‌کنند.
  4. و بدنه کندل پنجم یا بدنه کندل ششم که زیر کف کندل دوم بسته می‌شود.

در شکل بالا می‌توانید، الگوی هیکاکی نزولی را مشاهده کنید.

 

 

 

 

 

 

استراتژی معاملاتی و نقطه ورود به معامله با استفاده از الگوی هیکاکی Hikkake

نحوه ترید الگوی هیکاکی.

برای معامله با استفاده از الگوی هیکاکی Hikkake، ابتدا باید الگو را در چارت کندلی شناسایی کنید و سپس اطمینان حاصل کنید که تمامی قوانین و شرایط برای این الگو صدق می‌کند.

نقطه ورود به معامله با استفاده از الگوی هیکاکی Hikkake

در الگوی هیکاکی صعودی، نقطه ورود به معامله زمانی خواهد بود که قیمت، سقف دومین کندل از الگوی Inside bar را بشکند. در الگوی هیکاکی نزولی نیز به همین صورت است، نقطه ورود به معامله زمانی خواهد بود که قیمت، کف دومین کندل از الگوی کندلی Inside bar را بشکند.

همچنین، شما می‌توانید از سفارش buy stop و sell stop نیز استفاده کنید، به این صورت که بالا و پایین دومین کندل در الگوی Inside bar یک اردر خرید یا فروش قرار دهید تا با رسیدن قیمت به آن، پوزیشن مورد نظر برایتان باز شود.

  مدیریت سرمایه در فارکس؛ نکاتی برای ضرر کمتر

نحوه قرار دادن استاپ لاس در الگوی هیکاکی Hikkake

قرار دادن استاپ لاس یا حد ضرر در تمامی معاملات ضروری است. بنابراین، در این معاملات نیز تریدر باید از استاپ لاس استفاده کند. در الگوی هیکاکی صعودی، تریدر می‌تواند استاپ لاس را کمی پایین‌تر از آخرین کندل که به کندل تاییدیه شناخته می‌شود، قرار دهد. برعکس، در الگوی هیکاکی نزولی، تریدر می‌تواند استاپ لاس پوزیشن معاملاتی خود را کمی بالاتر از آخرین کندل یعنی کندل تاییدیه قرار دهد.

نحوه قرار دادن حد سود در الگوی هیکاکی Hikkake

برای قرار دادن حد سود، تریدر ابتدا باید میزان ریسک به ریوارد خود را تعیین کند. معمولا تریدرها در بیش‌تر استراتژی‌های معاملاتی از ریسک به ریوارد 2 استفاده می‌کنند که محبوب‌ترین میزان ریسک به ریوارد در بین تریدرها شناخته می‌شود. میزان ریسک به ریوارد 2، یعنی این‌که تریدر میزان حد سود خود را دو برابر ریسک معامله تعیین می‌کند. در این الگو نیز تریدر بهتر است از ریسک به ریوارد 2:1 استفاده کند که البته باید فاکتورهای دیگری را نظیر میزان ریسک‌پذیری و میزان نوسانات در بازار را نیز در نظر گرفت.

مدیریت ریسک و رعایت آن در هر استراتژی معاملاتی بسیار ضروری است که الگوی هیکاکی Hikkake نیز از این قاعده مستثنی نیست. تریدر باید همواره میزان حجم پوزیشن معامله، میزان استاپ لاس و میزان حد سود را مورد بررسی قرار دهد.

 

 

 

 

 مزایا و معایب الگوی هیکاکی Hikkake

الگوی هیکاکی دارای نقاط ورود و خروج مشخص است.

مزیای الگوی هیکاکی Hikkake به شرح زیر است:

دارای سهولت در شناسایی

یکی از کلیدی‌ترین مزیت‌های الگوی هیکاکی Hikkake، سادگی آن است. شناسایی  آن در چارت بسیار برای تریدرها آسان است، حتی برای تریدرهای مبتدی که با تحلیل تکنیکال آشنایی نسبی دارند، نیز قابل تشخیص است. همچنین، برای تشخیص این الگو، محاسبات پیچیده یا ابزارهای نموداری نیز لازم نیست.

دارای قابلیت تطبیق‌پذیری با تمامی بازارهای مالی

الگوی هیکاکی Hikkake، یک الگوی کاربردی است که در تمامی بازارهای مالی از جمله بازار فارکس، بازار کامودیتی‌ها، بازار سهام و شاخص‌ها قابل اعمال است. همچنین، الگوی هیکاکی محدود به تایم فریم خاصی نیست و در تمامی تایم فریم‌ها قابل انجام است. تریدر می‌تواند در معاملات روزانه، معاملات سوئينگ و حتی معاملات بلند مدت نیز از آن بهره ببرد.

  کاربرد خط روند در تحلیل تکنیکال و نحوه‌ی رسم آن

دارای نقاط ورود و خروج مشخص

الگوی هیکاکی Hikkake، دارای نقاط ورود و خروج مشخص برای تریدرها است که برای مدیریت ترید بسیار سودمند است، زیرا به تریدر در قرار دادن استاپ لاس و حد سود کمک می‌کند و بدین صورت در کنترل ریسک بسیار کارآمد و مفید درنظر گرفته می‌شود.

برتری تریدر

یکی دیگر از مزیت‌های این الگو، شکست فیک است که تریدرها را با این باور که قیمت در جهت شکست قرار است ادامه مسیر دهد، به تله می‌اندازد. با درک الگوی هیکاکی Hikkake، تریدر می‌تواند از این شکست‌های کاذب در بازار سو استفاده کند و درنتیجه نسبت به تریدرهایی که به دام می‌افتند، برتری دارد.

معایب الگوی هیکاکی Hikkake، به شرح زیر است:

سیگنال‌های خطا

علی‌رغم مزیت‌های بسیاری که الگوی هیکاکی دارد، مانند هر الگوی دیگری عاری از عیب نیست. مواقعی در بازار وجود دارد که الگوی هیکاکی، سیگنال خطا صادر می‌کند. برای مثال، الگوی هیکاکی حاکی از برگشت قیمت یا ادامه است، در صورتی‌که چنین نیست و تریدر ممکن است متحمل ضرر شود.

عدم کارامدی در تمام شرایط مارکت

کارایی الگوی هیکاکی Hikkake، در شرایط مختلف مارکت ممکن است تغییر کند. برای مثال در یک روند قوی، احتمال شکست فیک بسیار به حداقل یا حتی به صفر می‌رسد و این موضوع از اعتبار الگوی هیکاکی Hikkake می‌کاهد.

نیاز به تاییدیه جهت ورود به معامله

تریدر برای اتخاذ تصمیم معاملاتی خود با استفاده از الگوی هیکاکی، صرفا نباید بر به این الگو تکیه کند. مانند اکثر ابزارهای تکنیکال در بازارهای مالی که بهتر است در ترکیب با دیگر ابزارها و اندیکاتورهای تکنیکال به کار گرفته شوند، الگوی هیکاکی نیز باید با سایر ابزارها و اندیکاتورهای تکنیکال ترکیب شود تا هم تاییدیه برای سیگنال دریافت شود و هم احتمال موفقیت سیگنال معاملاتی بالا رود.

  راهنمای انتخاب بروکر معتبر فارکس

مقایسه الگوی هیکاکی Hikkake با سایر الگوهای معاملاتی

درحالی‌که مشابه سایر الگوهای معاملاتی، مانند الگوی Inside bar، الگوی هیکاکی Hikkake شامل یک شکست کاذب است، این موضوع به پیچیدگی این الگو و سودآوری آن می‌افزاید. برخلاف الگوهای پیچیده‌تر چون امواج الیوت، الگوی هیکاکی ساده‌تر بوده و شناسایی آن نیز آسان‌تر است.

این‌که چه زمانی از الگوی هیکاکی استفاده کنیم، به چندین فاکتور از جمله استراتژی معامله‌گر، شرایط مارکت و نوع نماد معاملاتی بستگی دارد. از آنجایی‌که الگوی هیکاکی Hikkake، برای شناسایی نقاط برگشتی و ادامه روند طراحی شده است، در بازارهای پرنوسان کارایی بیش‌تری دارد.

همچنین، برای این‌که الگوی هیکاکی از اعتبار بیش‌تری برخوردار باشد، بهتر است آن را باسایر ابزارهای معاملاتی نظیر میانگین متحرک، فیبوناچی اصلاحی، RSI یا خط روند ترکیب کنید. با ترکیب این الگو با سایر ابزارها، بر اعتبار الگوی هیکاکی افزوده شده و احتمال موفقیت و کسب سود در معاملات بالا می‌رود، از این رو تریدر به نتایج بهتری دست می‌یابد.

مانند هر الگوی کندلی دیگری، الگوی هیکاکی نیز به تاییدیه نیاز دارد و تریدر نباید صرفا در تصمیمات معاملاتی خود به این الگو متکی باشد. پیشنهاد می‌شود با توجه به استراتژی معاملاتی و ترجیح خود، تریدر همسو با این الگو، ابزارهای دیگری را که در بالا ذکر شد به استراتژی معاملاتی خود بیافزاید.

 

 

 

 

 

کلام آخر

الگوی هیکاکی Hikkake، یک الگوی کندلی برای شناسایی روند کوتاه مدت در بازار است. در واقع، این الگو یک الگوی برگشتی است و به دو نوع الگوی هیکاکی صعودی و الگوی هیکاکی صعودی تقسیم می‌شود. همچنین، الگوی هیکاکی مانند هر الگوی کندلی دیگری، جهت معامله نیاز به تاییدیه‌های بیشتر دارد. شما می‌توانید برای گرفتن تاییدیه و افزودن اعتبار به آن برای مثال از خط روند بهره ببرید.

 

منابع:

نوشته شده توسط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

دوره‌های جدید

دوره اشتباهات معامله‌گری
رایــگان

جستجو کنید ...

ثبت نام

نام*

ایمیل

شماره موبایل*

کد تایید*

کد تایید ارسال شده به موبایل خود را وارد کنید