سبک معاملهگری در فارکس و انتخاب درست آن، گامی اساسی در مسیر موفقیت در این بازار پویا و چالشانگیز است. این انتخاب به شخصیت، روحیات، تجربهها و اهداف مالی شما بستگی دارد. زمانی که سبک معاملهگری متناسب با زندگی خود را برگزینید، میبینید که کسب سود آسانتر از همیشه خواهد بود. ما در این مقاله از سایت کندل چهار مدل اصلی سبک معاملهگری، یعنی سبک اسکالپر، معاملهٔ روزانه، سویینگ تریدینگ و پوزیشن تریدینگ را به شما معرفی میکنیم و ویژگیهای اصلی هر یک را به طور کامل برایتان شرح میدهیم. در آخر هم نکاتی مهم و اساسی را به شما ارائه میکنیم تا بتوانید تصمیم بگیرید که کدام سبک معاملهگری در فارکس مناسب شماست. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
انواع سبک معاملهگری در فارکس
همانطور که احتمالا میدانید، معاملهگری سبکهای مختلفی دارد ولی به طورکلی از نظر «زمانی» به چهار دسته مهم تقسیم میشود:
- معاملهگر اسکالپر (Scalper)
- معاملهگر روزانه (Day Trader)
- معاملهگر میان مدت (Swing Trader)
- • معاملهگر بلندمدت (Position Trader)
همچنین اگر از دید دیگری موضوع را بررسی کنیم، میتوانیم معاملهگران الگوریتمی، اخباری و یا رویداد محور را نیز به لیست خود اضافه کنیم. اما این موارد موضوع بحث ما نیستند و در ادامه به توضیح چهار دسته ذکر شده خواهیم پرداخت.
معاملهگر اسکالپر (Scalper) یک سبک ترید در فارکس
معامله گر اسکالپر (Scalper) نوعی معاملهگر است که در مدت زمان بسیار کوتاه، معمولاً تعداد زیادی معاملات انجام میدهد تا از تغییرات کوچک در قیمتها سود کسب کند. اسکالپرها معمولاً در طول چند ثانیه تا چند دقیقه و در مواجهه با اختلافات کوچک در قیمتها، تریدهای خود را انجام میدهند.
اهمیت مهارتهای تحلیلی و تکنیکالی برای اسکالپرها بسیار زیاد است، زیرا آنها باید تغییرات کوچک در بازار را شناسایی کنند و به سرعت تصمیمات معاملهای انجام دهند. اسکالپرها ممکن است در طول یک روز به دهها معامله بپردازند و از حجم بالایی از معاملات برای کسب سود از تغییرات کوچک قیمت استفاده کنند.
ویژگیهای معاملهگران اسکالپر
- این سبک معاملهگری بسیار متمرکز و پرفشار است و نیاز به تجربه و استراتژیهای معاملاتی خاص دارد. اسکالپرها استراتژیهای مخصوص به خود را دارند و به شدت به استراتژی خود پایبند هستند.
- در واقع آنقدر که تحلیلهای فاندامنتال برای سایر معاملهگران اهمیت دارد، برای معاملهگران اسکالپر برای اسکالپرها اهمیت ندارد؛ زیرا آنان در تیک چارتها و تایم فریمهای زیر یک دقیقه کار میکنند.
- سبک معاملهگری اسکالپر ریسک بالایی دارد، زیرا اشتباهات کوچک میتوانند به ضررهای بزرگی ختم شود.
- از آنجا که اسکالپرها تعداد معاملات زیادی دارند، در نتیجه یکی از نکات مهم برای آنها مقدار اسپردی است که قرار است به بروکر خود پرداخت کنند. به همین منظور اسکالپرها با بروکرهایی قرارداد میبندند که اسپرد بسیار پایینی از آنها دریافت کنند.
اگر دوست دارید یک معاملهگر اسکالپر باشید ببینید آیا توان تصمیمگیری در موقعیتهای سریع را دارید یا خیر؟ اسکالپر بودن به سرعت بسیار بالایی برای اتخاذ تصمیمهای آنی نیازمند است و ذهن شما باید توان پردازش اطلاعات در بازه زمانی بسیار کوتاه و تصمیمگیری سریع را داشته باشد. اگر در بازارهای مالی یک نوآموز هستید توصیه ما به شما این است از انتخاب سبک معاملهگری اسکالپر فعلا دوری کنید!
- بیشتر بخوانید: فارکس چیست؟
- بیشتر بخوانید: سبک معاملهگری در فارکس
- بیشتر بخوانید: موفقیت در بازار فارکس
معاملهگر روزانه (Day Trader)
معاملهگر روزانه یا Day Trader نوعی معاملهگر است که تلاش میکند در طول یک روز تغییرات کوتاه مدت در بازارمالی را بهرهبرداری کرده و سود کسب کند. در حقیقت تریدرهای روزانه معاملات خود را اول ساعت کاری یکی از سشن های معاملاتی سودده مانند لندن، نیویورک و یا سشن لندن-نیویورک آغاز کرده و تا پایان روز هر آنچه در توانشان است را ترید میکنند.
نکته مهمی که باید درباره این نوع سبک معاملاتی بدانید این است که معاملهگران روزانه به هیچ عنوان بعد از پایان روز کاری پوزیشن بازی ندارند و تمام معاملات خود را تا پیش از پایان ساعت کاری میبندند.
ویژگیهای معامله گر روزانه
- مزیتی که این نوع تریدرها از آن بهرهمند هستند این است که به هیچ عنوان پولی بابت پوزیشنهای باز شبانه یا دیگر هزینههای اجباری که اصطلاحا به آنها سواپ گفته میشود به بروکر خود پرداخت نمیکنند.
- Day Traderها بر تحلیل نمودارها، الگوها و شاخصهای تکنیکالی تمرکز دارند تا نقاط ورود و خروج بهینه را برای معاملات خود تعیین کنند. برای موفقیت در معاملهگری روزانه، سرعت در تحلیل و تصمیمگیری سریع ضروری است. زیرا بازارمالی در طول یک روز میتواند به سرعت تغییر کند.
- در این نوع سبک معاملاتی مهارت در مدیریت ریسک بسیار مهم است، زیرا معاملهگر روزانه ممکن است با تعداد زیادی معاملات روزانه سروکار داشته باشد. پس باید از استراتژیهای مدیریت ریسک برای محدود کردن ضررها استفاده کند.
- همچنین معاملهگر روزانه باید اخبار و تقویم اقتصادی مربوط به هر روز معاملاتی را بررسی کند و نسبت به آنان آگاهی داشته باشد تا دچار نوسانات لحظهای زمان انتشار اخبار نشود و همچنین مدیریت پوزیشنهای باز را به خوبی انجام دهد.
اگر به دنبال انتخاب سبک معاملهگری روزانه یا همان Day Trading هستید به نکات زیر دقت کنید:
تریدر روزانه بودن مناسب افرادی است که ترجیح میدهند کار خود را پیش از پایان روز به اتمام برسانند. مهارتهای تجزیه و تحلیل، تصمیمگیری سریع، و مدیریت ریسک موفقیت معاملهگر روزانه را تعیین میکنند. این سبک معاملهگری معمولاً برای افرادی مناسب است که توانایی خوبی در تحمل هیجانات و مدیریت زمان و مدیریت ریسک داشته باشند.
معاملهگر میان مدت (Swing Trader)
تریدرهای میان مدت یا Swing Traders نوعی معاملهگری در بازارهای مالی هستند که پوزیشنهای خود را بیش از یک روز کاری باز نگه میدارند. سویینگ تریدرها، پوزیشنهای خود را از یک روز تا چند هفته باز نگه می دارند تا از تغییرات قیمتها در بازه زمانی میان مدت کسب سود کنند.
بهترین اصطلاحی که در زبان فارسی میشود برای این نوع تریدرها استفاده کرد، «موج سواران بازار فارکس» است. آنها پس از اینکه تشخیص دادند قرار است یک موج صعودی یا نزولی در مارکت شکل بگیرد وارد پوزیشن شده و تا پایان آن موج در مارکت میمانند.
- بیشتر بخوانید: بهترین زمان ترید فارکس
- بیشتر بخوانید: معاملهگری در فارکس
- بیشتر بخوانید: بهترین تایم فریم در فارکس
ویژگیهای معاملهگر میانمدت
- تریدرهای میان مدت به تحلیل تکنیکال و نمودار قیمت اهمیت میدهند، اما درکنار آن از تحلیل فاندامنتال و اخبار اقتصادی نیز بهره میبرند تا تصمیمات معاملاتی بهتری بگیرند.
- مدیریت ریسک در تریدرهای میان مدت بسیار مهم است و آنها معمولاً از مناسب ترین روشهای مدیریت ریسک استفاده میکنند تا بتوانند بیشترین سود را از مارکت بگیرند.
- برخلاف معاملهگران روزانه که هر روز موقعیتهای خود را بسته و دوباره باز میکنند، تریدرهای میان مدت فشار کمتری تجربه میکنند و به تدریج معاملات خود را در طی چند روز مدیریت میکنند.
- تریدرهای میان مدت توانایی مدیریت زمان و مدیریت معاملات باز را دارند و نمیخواهند هر روز را به بازارمالی اختصاص دهند. این سبک معاملهگری به تحلیل دقیقتری نسبت به معاملهگران روزانه نیاز دارد و به تعاملات و اهداف میان مدت تمرکز دارد.
اگر دنبال این هستید که به یک سووینگ تریدر تبدیل شوید ببینید آیا فرد صبوری هستید؟ دلیل این مساله این است که شما باید یک پوزیشن را از یک روز تا دو هفته باز نگه دارید.
در نتیجه اگر شما یک فرد عجول هستید که با باز بودن یک پوزیشن طی چند هفته تمرکز خود را از دست میدهید و زندگیتان به هم میریزد این سبک معاملاتی را فراموش کنید.
معاملهگر بلندمدت (Position Trader)
تریدرهای بلندمدت یا پوزیشن تریدر، نوعی معاملهگر در بازارمالی هستند که به تملک داراییها (مثل سهام، ارز، طلا، ملک) برای مدت زمان طولانی، حتی ممکن است سالها، میپردازند. در حقیقت معاملهگران بلند مدت نگران نوسانات کوتاه مدت قیمت و بازار نیستند و کل توجهشان به آینده دراز مدت آن دارایی است که ترید می کنند.
ویژگیهای معاملهگر بلندمدت
- بررسی مارکت به صورت فاندامنتالی جزو واجبات پوزیشن تریدرها است و آنها تمامی شاخصهای مهم اقتصادی کشورهایی که قصد ترید کردن ارزهای آنها را دارند را بررسی میکنند.
- این نوع تریدرها تعداد معاملات خود را به حداقل ممکن محدود میکنند. آنها اغلب فقط در آغاز و پایان مدتزمان معامله تغییراتی انجام میدهند.
- تریدرهای بلندمدت باید توانایی تحمل دورههای نزولی در بازار را داشته باشند. زیرا قیمت داراییها ممکن است در مدتهای معامله طولانی نوسانات زیادی داشته باشد.
- آنها به طور دقیق تکنیکهای سرمایهگذاری خود را بر اساس اهداف و برنامههای مالی شخصی خود تعیین میکنند.
- پوزیشن تریدرها توانایی بالایی در صبر و تحمل ریسک دارند و همچنین به تجزیه و تحلیل مسائل اقتصادی تسلط کامل دارند. در نتیجه آنها معمولاً به اهداف بلندمدت مالی میپردازند و تمرکزشان بر روی داراییهایی است که به مدت طولانی ارزش دارند.
در انتها اگر دوست دارید که سبک معاملاتی بلند مدت یا Position Trading را انتخاب کنید ببینید آنقدرها صبر و شکیبایی و توان دارید که گاهی تا چند سال در یک معامله بمانید یا خیر؟
در حقیقت پوزیشن تریدرها یا معاملهگران بلند مدت همانطور که از اسمشان پیداست، صبورترین معاملهگران در بازارهای مالی هستند. به عنوان مثال اگر اقتصاد کشوری که شما ارز آن را خریده اید وارد رکود شده، باید آنقدرها توان داشته باشید که پوزیشن خود را فارغ از بحث ها و صحبتها درباره رکود اقتصادی حفظ کنید.
کدام سبک معاملهگری در فارکس مناسب شماست؟
انتخاب سبک ترید در فارکس، آن هم درست و اصولی، یکی از بزرگترین فاکتورهایی است که میتواند زندگی معاملاتی شما را تغییر دهد. حقیقت این است که هیچ سبک معاملاتی واحدی برای همهٔ معاملهگران جواب نمیدهد و هر شخصی خودش باید سبک مناسبش را پیدا کرده و برگزیند. هیچ یک از سبکهای معاملاتی مذکور نسبت به دیگری برتری نداشته و باعث به دست آوردن سودهای بیشتر نمیشود. سبک معاملهگری مناسب شما به شخصیت، روحیات و اهداف شما بستگی دارد. پس با خودتان صادق باشید و هر سبکی که بیشتر مناسب تیپشخصیتی شماست را آگاهانه و حتی در صورت نیاز با کمک گرفتن از یک منتور و یا یک تریدر حرفهای انتخاب کنید.
پیشنهاد ما به شما این است که در ابتدا با سرمایهٔ کم معامله کنید تا با سود و زیان سبک معاملهگری منتخب خود آشنا شوید. همچنین به طور مداوم در حال یادگیری و اصلاح سبک و استراتژی خود باشید.
کلام آخر
انتخاب سبک معاملهگری در فارکس یکی از نخستین قدمهایی است که باید در مسیر تبدیل شدن به یک معاملهگر حرفهای بردارید. به این منظور، آگاهی از مدلهای مختلف سبک معاملهگری ضروری است. ما در این مقاله از آکادمی کندل چهار سبک اصلی معاملهگری، یعنی سبک اسکالپر، معاملهٔ روزانه، سویینگ تریدینگ و پوزیشن تریدینگ را به همراه ویژگیهایشان معرفی کردیم تا با بررسی آنها بتوانید به جواب این سوال برسید که کدام سبک معاملهگری در فارکس مناسب شماست.