اعتماد به نفس در معامله‌گری و تاثیرات آن در سود و ضرر

خواندن این مطلب

5 دقیقه

زمان میبرد!

اعتماد به نفس در معامله‌گری فارکس

اعتماد به نفس در معامله‌گری و تاثیرات آن در سود و ضرر

معامله‌گری شغلی پیچیپده، دشوار و البته شیرین می باشد. شغلی که در کنار درآمد بالا، نیازمند تخصص، تجربه و مهارت بسیار زیاد نیز است.

یک معامله‌گر موفق علاوه بر ارتقا مهارت‌های فنی خود، باید سعی کند تا مهارت‌های روانشناسی خود را نیز ارتقا دهد. همچنین با شناخت مشکلات روانشناختی خود در زمینه معامله‌گری، آن‌ها را رفع کند.

یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در بخش روانشناسی معامله‌گری موضوع اعتماد به نفس است. برخی افراد دچار اعتماد به نفس کاذب در معاملات می‌شوند و برخی از عدم اعتماد به نفس رنج می‌برند!

هر دو حالت تاثیر مستقیم درنتیجه معاملات تریدر دارد.

شما چه اعتماد به نفس داشته باشید چه نداشته باشید، باید با این موضوع که اعتماد به نفس چه تاثیری در معاملات شما دارد آشنا شوید. در این مقاله به صورت کامل در این مورد صحبت کرده‌ایم.

عدم اعتماد به نفس در معامله‌گری فارکس

نداشتن اعتماد به نفس در هر کاری می تواند مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند و معامله‌گری نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از مهم‌ترین نکات برای افزایش مهارت‌های معامله‌گری این است که اعتماد به نفس داشته باشید.

نداشتن اعتماد به نفس در معامله‌گری فارکس

در کلی‌ترین مفهوم، من معتقدم که اعتماد به نفس یعنی:

اعتماد به مهارت‌های خود و توانایی تمرکز ذهن و دوری از الگوهای تفکر منفی مانند اضطراب و ترس، برای عملکرد بهتر.

یک معامله‌گر موفق باید سعی در ارتقا اعتماد به نفس سالم خود داشته باشد. در ادامه راهکارهای افزایش اعتماد به نفس در دنیای معامله‌گری را بیان می کنیم.

تسلط بر روال کار

همیشه بخاطر داشته باشید که بازار معمولا قابل پیش‌بینی نیست. در واقع هیچ راه مطمئنی وجود ندارد که شما بفهمید معامله‌تان سودده هست یا ضررده! به طور کلی باید به این باور برسید که:

من توانایی تحلیل بازار با موفقیت معقول را دارم.

شما نباید درباره نتیجه معاملات خود وسواس داشته باشید، بلکه فقط باید روی پیروی از قوانین استراتژی معاملاتی خود تمرکز کنید.

پیروی از استراتژی معاملاتی خود، یک حرکت موفقیت آمیز است و در صورتی که در شرایط سخت بازار توانستید این کار را انجام دهید باید به خودتان افتخار کنید.

به صورت کلی برای رسیدن به اعتماد به نفس در معامله‌گری باید:

  • انتظار معقولانه و واقع بینانه از خود داشته باشیم.
  • روتین ترید داشته باشیم، بدون عذر و بهانه و سهل‌انگاری، با نظم و انضباط ترید کنیم.
  • باید به تمام تریدهای خود وزن یکسان بدهیم و بیخود و بی جهت سودهایمان را بزرگ نکنیم.

یادگیری، تمرین و استمرار

به عنوان یک معامله‌گر، کلید اعتماد به نفس و موفقیت این است که هر روز خود را آماده کنید تا از عهده هر سناریویی که بازار برای شما تعیین می‌کند برآیید.

به یاد داشته باشید که یادگیری در این بازار پایان ندارد.

مثبت نگر باشید

تاکنون کدام فرد موفقی را دیده‌اید که نگرشی منفی در زندگی خود داشته باشد؟

برعکس، افراد موفق همواره سعی در دیدن نکات مثبت شخصیت و زندگی خود دارند تا بتوانند نتایج بهتری حاصل کنند. پس تمرکز خود را روی توانایی‌های خود بگذارید و به جای منفی بافی به بهبود استراتژی معاملاتی خود بپردازید.

کنترل ترس از ضرر

در معامله‌گران بدون اعتماد به نفس، ترس از ضرر یا ناراحتی بعد از آن بیشتر از خوشحالی ناشی از سود است و معامله‌گر باید سعی کند این تعادل را حفظ کند.

برای این کار کافیست:

  • به دانشی که کسب کرده‌اید اعتماد کنید و در معاملاتتان دچار تردید نشوید.
  • به یاد داشته باشید که همه معاملات قرار نیست با سود بسته شوند و اگر معامله‌‌ به ضرر ختم شد، اعتماد به نفس خود را از دست ندهید.
  • بدانید که ضرر کردن جز جدانشدنی از معامله‌گری است.
  • هدف از ترید کردن، ضرر صفر نیست !
  • هنر معامله‌گری یعنی داشتن سود و ضرر در کنار هم. در نهایت باید برآیند مثبتی داشته باشید.

اگر میخواهید بدانید چطور جلوی ضررهای خود را بگیرید ۷ راهکار برای جلوگیری از ضرر در فارکس را آورده‌ایم که می‌توانید مطالعه کنید.

اعتماد به نفس کاذب در معامله‌گری

شاید در بسیاری از کارها داشتن اعتماد به نفس زیاد ویژگی خوبی باشد و باعث شود احساس بهتری داشته باشیم اما متاسفانه در معامله‌گری اعتماد به نفس زیاد باعث ایجاد اشتباه و در نهایت آسیب و ضرر معامله‌گر می شود!

داشتن اعتماد به نفس زیاد در معامله‌گری - اعتماد به نفس کاذب در معامله‌گری فارکس

همانطور که احتمالا می‌دانید به این نوع اعتماد به نفس، اعتماد به نفس کاذب می‌گوییم.

پس از سودهای پیاپی یک اعتماد به نفس کاذب به سراغ ما می‌آید که در نتیجه باعث بالا رفتن ریسک، ترید، افزایش حجم پوزیشن‌ها، انجام معاملات اشتباه و در نهایت ضرر می‌شود.

به عنوان یک معامله‌گر برای اینکه دچار اعتماد به نفس کاذب نشویم یا  آن را برطرف کنیم، از راه کارهای زیر می توان استفاده کرد.

نقد ایده‌های معاملاتی

یعنی بعد از باز کردن معامله به این فکر کنیم که چه اتفاقی باعث بهم خوردن معامله و ضررده شدن آن خواهد شد؟ در این صورت چه اقدامی خواهید کرد؟

همیشه باید یک برنامه دوم داشته باشید.

ژورنال نویسی

حتما ژورنال‌نویسی کنید چون اینکار واقعیت را به ما نشان می‌دهد.

ذهن ما برای محافظت از ما، واقعیت تلخ را کتمان می‌کند که در ترید کردن همان ضرر کردن است و همین کتمان ضرر کردن و عدم پذیرفتن آن می‌تواند باعث از دست دادن تمام دارایی شود.

می‌خواهید در مورد ژورنال نویسی بیشتر بدانید؟ مقاله زیر را بخوانید.

تهیه چک لیست

چک لیست همه جانبه‌ای داشته باشیم و بهش پایبند باشیم و بدون آن ترید نکنیم. در این حالت فقط بر اساس چارچوب خود ترید می‌کنیم و دچار اعتماد به نفس زیاد نمی‌شویم و معاملات خارج از چارچوب انجام نمی‌دهیم.

سخن پایانی – اعتماد به نفس چه تاثیری در معامله‌گری دارد؟

عدم اعتماد به نفس و یا اعتماد به نفس کاذب، فقط یکی از مشکلات روانشناسی معامله‌گری است و یک معامله‌گر در مسیر خود با چالش‌های زیادی روبه رو خواهد شد که برای موفقیت لازم است این چالش‌ها را شناخته و برطرف کند.

در این مقاله در مورد اعتماد به نفس نوشتم. این متن حاصل تجربیات من در معامله‌گری فارکس است. شاید به ظاهر ساده به نظر برسد اما می‌تواند شما را از ضررهای بسیار زیاد نجات دهد.

نوشته شده توسط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

دوره‌های جدید

دوره اشتباهات معامله‌گری
رایــگان

جستجو کنید ...

ثبت نام

نام*

ایمیل

شماره موبایل*

کد تایید*

کد تایید ارسال شده به موبایل خود را وارد کنید