اورتریدینگ چیست و ۷ راهکار برای جلوگیری از Overtrading

خواندن این مطلب

6 دقیقه

زمان میبرد!

اورتریدینگ در معاملات فارکس

اورتریدینگ چیست و ۷ راهکار برای جلوگیری از Overtrading

به دنبال بروکر مناسب کاربران داخل کشور هستید؟
برورکر fx24 یکی بهترین انتخاب‌هاست!

اورتریدینگ (Overtrading) یا اورترید کردن یکی از اصطلاحات رایج بین معامله‌گران بازارهای مالی است. درواقع زمانی که یک تریدر شروع به خرید و فروش بیش از حد و هیجانی می‌کند و از چارچوب استراتژی خود خارج می‌شود می‌گوییم او اورترید کرده است. تریدرها می‌توانند به راحتی در دام این الگوی رفتاری غلط بیفتند و ضرر کند. در نتیجه شناسایی این پدیده و تشخیص نشانه‌های آن در ابتدای راه به شما کمک زیادی خواهد کرد. در این مقاله می‌خوانید که اورترید چیست، خطرات حاصل از این الگوی رفتاری چه چیزهایی هستند، و چطور می‌شود جلوی آن را گرفت.

اورتریدینگ چیست؟

اورتریدینگ نوعی الگوی رفتاری است که در طی آن فرد معامله‌کننده بنا به دلایل مختلف و لحظه‌ای مانند جبران سریع سود، ترس از جا ماندن (FOMO) و یا تنها ترشح آدرنالین حاصل از خرید و فروش سهام و ارز که خود ریشه در باورهای غلط این افراد دارد از استراتژی حساب شده و منطقی خود جدا شده و تعداد بیش از حدی از معاملات را تنها بر اساس احساسات و حدسیات پیش می‌برد.

هنگامی که فرد دچار الگوی اورترید در فارکس می‌شود، تعداد پوزیشن‌های معاملاتی باز شده توسط او به طرز چشمگیری افزایش می‌یابند و فرد تقریباً هیچ توضیحی برای این افزایش غیر معقول در تعداد پوزیشن‌های خود ندارد. در نتیجه‌ی این الگوی رفتاری فرد به سرعت به سمت از دست دادن دارایی‌های خود حرکت می‌کند و تنها هنگامی متوجه این موضع می‌شود که دیگر چیزی برای باز کردن پوزیشن‌های خرید و یا فروش برایش باقی نمانده باشد.

درواقع بسیاری اورترید کردن را با اعتیاد به قمار یکی می‌دانند چرا که در هردوی این الگوهای رفتاری هیچ نشانه‌ای از تفکر منطقی دیده نمی‌شود و ترشح دوپامین تنها دلیلی است که افراد را به ادامه‌ی این رفتار وا می‌دارد.

  معرفی بروکر اف ایکس چویس FX CHOICE

 

 

 

چرا دچار اورتریدینگ می‌شویم؟

اگر یک معامله‌گر حواسش به خودش و حجم معاملاتش نباشد به راحتی می‌تواند دچار اورتریدینگ شود. آگاهی از ریشه‌های این موضوع و دلایلی که می‌توانند منجر به این مشکل شوند، در کنترل و جلوگیری از آن موثرند. ۴ مورد از مهم‌ترین دلایلی که ممکن است شما را گرفتار این پدیده بکنند عبارتند از:

  1. نداشتن صبر
  2. ترس از دست دادن فرصت (Fear of missing out)
  3. وابستگی روحی به معامله‌گری
  4. اعتیاد به انجام معاملات

البته دلایل زیادی وجود دارند که یک یا چند مورد از آن‌ها می‌توانند موجب بروز این مشکل در روند معامله‌گری شما شوند؛ اما شناخت اصلی‌ترین آن‌ها به شما کمک می کند تا الگوهای معیوب را سریع‌تر تشخیص دهید و سرمایه‌تان را در این راه حفظ کنید.

راه‌های جلوگیری از اورترید چیست؟

اورتریدینگ در معاملات فارکس شاید در ابتدا برای بسیاری تنها یک سرگرمی کوچک در کنار معاملات اصلیشان به نظر برسد اما با گذر زمان و تغییر شرایط، این الگو تبدیل به روش اصلی معامله‌ی این افراد شده و تمام سرمایه‌ی آن‌ها را به خطر می‌اندازد. در ادامه هفت راه مختلف برای جلوگیری از اورترید کردن را بررسی خواهیم کرد تا حد امکان از این رفتارهای احساسی دوری کرده و سرمایه‌ی خود را به خاطر شوک‌های احساسی به خطر نیندازید.

۱. یک استراتژی معاملاتی قابل اتکا داشته باشید

اورتریدینگ حاصل دور شدن از استراتژی‌های منطقی و حساب شده است و احتمالاً نداشتن یک استراتژی قابل اعتماد به این معنا خواهد بود که احتمالاً از همان ابتدای کار در دام اورترید کردن افتاده‌اید. سعی کنید حد ضرر و سود هدف قابل محاسبه‌ی خود را پیش از شروع کار در بازار فارکس تعیین کنید و هیچ‌گاه آن‌ها را نادیده نگیرید. تنها با استفاده از یک استراتژی قابل اتکا است که می‌توانید متوجه ارزش و مقیاس معاملات خود شده و بدون نیاز به راهکارهای عجیب و غریب و به نتایجی که به دنبالشان هستید دست‌ یابید.

  نحوه تحلیل طلا در فارکس چگونه است؟

 

 

 

 

 

 

۲. اهداف شفاف تعیین کنید

بدون داشتن اهداف مشخص و قابل اندازه‌گیری نمی‌توانید میزان موفقیت‌آمیز بودن استراتژی خود را بسنجید و در کنار آن، ممکن است بدون هیچ هدفی دست به معامله‌های فراوان بزنید که این کار مصداق بارز اورترید کردن است. سعی کنید اهدافتان شفاف و قابل دست‌یابی باشند و پیش از تعیین آن‌ها تمامی شرایط را سنجیده باشید. اهداف شفاف و قابل پیش‌بینی اهدافی هستند که راهکارهای معامله‌ی صحیح و منطقی را به کار می‌گیرند و در نهایت سود و یا ضرر حاصل از آن‌ها قابل محاسبه است.

۳. صبور باشید

بازار فارکس را می‌توان به یک بازی تشبیه کرد که در آن افرادی که صبر و حوصله‌ی بیشتری به خرج می‌دهند در نهایت پیروز خواهند شد. از تصمیمات لحظه‌ای به شدت پرهیز کنید؛ ترندها را دنبال کنید اما در دام اتفاقاتی که به طور ناگهانی و پیش‌بینی نشده می‌افتند گیر نکنید و به خودتان یاد دهید که نیاز نیست از هر اتفاق کوچک و بزرگی که ممکن است سایر معامله‌کنندگان را به تب و تاب بیندازد استقبال کنید. تنها با جلوگیری از هیجانات این چنینی است که می‌توانید مطمئن باشید که دارایی‌هایتان تنها درطول یک شب و بدون این که اصلاً متوجه آن شوید از بین رفته‌اند.

اورتریدینگ در معاملات فارکس

۴.  مدیریت ریسک را یاد بگیرید

برای خود مشخص کنید که ترجیح می‌دهید چند درصد از سرمایه‌ی خود را به عنوان سرمایه‌ی ریسک‌پذیر در هر معامله در معرض استفاده قرار دهید. محدود کردن میزان ریسک به طور تئوری و با نظارت‌های عملی می‌تواند شما را برای همیشه از خطر اورترید کردن نجات دهد.

  معرفی بروکر FX24

۵. حواستان به سلامت روحی‌تان باشد

افسردگی، ناراحتی، عصبانیت، پرخاشگری، ذهنیت منفی و موارد این چنینی می‌توانند به راحتی تمامی موارد قبل را نقض کرده و شما را به وادی خطرناک اورتریدینگ در معاملات فارکس بکشانند. به همین علت است که تمام معامله‌کنندگان موفق به دنبال ثبات ذهنی و آرامش خاطر هستند. درگیر بودن با افکار منفی و استرس‌ها و هیجاناتی که ذهن شما را تحت فشار خود قرار می‌دهند می‌تواند به سرعت توانایی تفکر منطقی شما را از بین برده و مانع پیشبرد اهدافتان بر طبق برنامه مدنظرتان شوند.

۶. ژورنال معاملاتی داشته باشید

دفترچه‌ای به همراه داشته باشید که در آن تاریخچه‌ی معاملات خود و دلیل پشت هر معامله را یادداشت می‌کنید. با شناسایی الگوها و عواملی که شما را به سوی اورترید کردن سوق می‌دهند، می‌توانید به سادگی از آن‌ها دوری کنید. همواره یادتان باشد که مهم‌ترین عامل در جلوگیری و خروج از چرخه‌ی اورترید کردن خودآگاهی است.

 

 

 

 

۷. دست از یادگیری بر ندارید

بازار فارکس یک بازار به شدت در حال تغییر و به روز شدن است و به همین علت هر معامله‌کننده‌ای که ذره‌ای در یادگیری ترندهای جدید این بازار کوتاهی کند به آسانی از دیگران عقب خواهد ماند. علاوه بر این، افرادی که همواره اطلاعات به روزی نسبت به بازارهای مالی دارند از خطاهایی مانند اورترید کردن به خوبی آگاه هستند و در نتیجه مرتکب آن‌ها نخواهند شد. به همین علت است که یادگیری هر چیزی جدیدی راجع به بازارهای معاملاتی یکی از بهترین راه‌ها برای موفقیت در این بازارها است.

  ۵ مورد از کتاب‌های روانشناسی ترید که باید بخوانید

جلوی اورتریدینگ در معاملات فارکس را بگیرید، قبل از آنکه دیر شود

اورترید کردن از جمله رفتارهایی است که عوامل دخیل در آن بسیار زیاد و غیرقابل پیش‌بینی هستند. از یک روز بد در معاملات گرفته تا وسوسه‌ی بازگشت ضرر سریع از جمله عواملی هستند که می‌تواند افراد از هر دسته‌ای را وارد این بازی خطرناک کنند. از همین رو باید کنترل بسیار خوبی بر روی خود داشته باشید و از هرگونه تصمیم هیجانی پرهیز و اجتناب کنید. راه‌های بررسی شده در این مقاله می‌توانند نقاط شروع خوبی برای افزودن این بهبودها به استراتژی معاملاتی شما باشند که با استفاده‌ی درست از آن‌ها می‌توانید از دور ریختن پول خود دوری کنید.

کلام آخر

اورتریدینگ برای یک معامله‌گر شبیه دامی است که او را در خود گرفتار می‌کند و سرمایه‌اش را به طور جدی به خطر می‌اندازد. برای جلوگیری از این رفتار، باید اول آن را خوب بشناسید و سپس تکنیک‌هایی برای مقابله با آن به کار ببندید. ما در این مقاله ابتدا به این سوال جواب دادیم که «اورترید چیست؟» و سپس ۷ راهکار برای جلوگیری از آن را با هم مرور کردیم تا متحمل هیچ گونه ضرری از این راه نشویم.

نوشته شده توسط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

دوره‌های جدید

دوره اشتباهات معامله‌گری
رایــگان

جستجو کنید ...

ثبت نام

نام*

ایمیل

شماره موبایل*

کد تایید*

کد تایید ارسال شده به موبایل خود را وارد کنید