همانطور که احتمالا میدانید، فارکس یکی از بزرگترین بازارهای مالی دنیاست که توانسته بسیاری از معاملهگران موفق را به خود جلب و معاملات بزرگ دنیا را از آن خود کند. آموزش در فارکس، اولین و مهمترین قدم برای شروع سرمایهگذاری جهانی است. از آن جایی که بازار فارکس یکی از جذابترین بازارهای مالی است، در این مقاله به معرفی و بررسی تعریف پرایس اکشن، نقطه ورود در پرایس اکشن در فارکس، سبک پرایس اکشن و همچنین اندیکاتور در پرایس اکشن خواهیم پرداخت تا با درک بهترین نسبت به معامله در بازار فارکس اقدام کنید.
قبل از شروع مقاله، به سراغ تعریف پرایس اکشن در فارکس میرویم:
پرایس اکشن در فارکس چیست؟
با آن که پرایس اکشن در فارکس نقشی اصولی بازی میکند، غالباً به طور ناقص تعریف شده و بسیاری از معاملهگران آن را محدود به تحلیل کندل استیک یا معامله با الگوهای تنوداری و میلههای قیمتی بدون استفاده از اندیکاتور کردهاند.
اگر بخواهیم خیلی ساده پرایس اکشن را تعریف کنیم باید بگوییم:
پرایس اکشن یعنی چگونگی حرکت در بازار
پرایس اکشن در فارکس مهارتی معاملاتی است که از طریق تمرین و تجربه به دست میآید. به کمک پرایس اکشن در بازار فارکس میتوان رفتار بازار را به شیوه «کندل به کندل» و «تیک به تیک» مطالعه و درک کرد و به تحلیل روانشناختی از بازار رسید.
- بیشتر بخوانید: فارکس چیست؟
- بیشتر بخوانید: سبک معاملهگری در فارکس
- بیشتر بخوانید: موفقیت در بازار فارکس
پرایس اکشن چیست؟
پرایس اکشن یکی از استراتژیهای معامله برای دستیابی به تحلیلهای کوتاه مدت است. از این شیوه میتوان برای تحلیل نوسانات ابتدایی فارکس استفاده کرد. شایان ذکر است تمامی سینگالهایی که توسط پرایس اکشن ایجاد میشوند، مورد اعتماد بوده و نیازی به استفاده از اندیکاتور وجود ندارد.
در توضیح پرایس اکشن میتوان گفت که نوعی از تحلیل تکنیکال براساس تاریخچه قیمت با تحلیل نموداری است. به این شیوه میتوانید به راحتی نوسانات قیمتی را تفسیر نمایید. در این روش از نمودارهایی استفاده میشود که قیمت را در طول زمان بررسی میکنند.
انواع نقطه ورود در پرایس اکشن
در زیر به توضیح 5 مورد از مهمترین انواع نقطه ورود پرایس اکشن اشاره میکنیم که میتواند راهنمای مناسبی برای استفاده از پرایس اکشن در معاملات فارکس باشد:
1. اندازهگیری طول سوئینگهای قبل
بعضی از معاملهگران فارکس، برای بررسی روند بازار و خرید و فروش، سوئینگهای قبلی را مورد تحلیل و بررسی قرار میدهند. بعضی از معاملهگران تنها بعضی سهامهای معین را خرید و فروش میکنند و به روشنی از تغییرات بازار آن سهامها اطلاع دارند، اما اگر قصد دارید به درک روشنی از روند پرایس اکشنهای بازار دست پیدا کنید، میتوانید از این استراتژی پرایس اکشن استفاده کنید.
در این شیوه گاهی میتوانید بازههای 18 الی 20 درصدی را مشاهده کنید. دونکته حائز اهمیت در این مورد آن است که اولاً استراتژی خود را داشته باشید و ثانیاً انتظار دو یا سه برابر شدن سوئینگ را نداشته باشید.
2. اسپرینگ در خط مقاومتی
اسپرینگ همان جهش زمانی است که قیمتها به صورت جهشی به روند قبلی خود باز میگردند. به بیان دیگر اسپرینگ زمانی اتفاق میافتد که قیمت سهام با سمت کران پایین بازه حرکت کرده و به صورت ناگهانی به ناحیه معاملاتی باز میگردد و روند جدیدی را میسازد.
شایان ذکر است که بعضی از معاملهگران اسپرینگ را با نقطه پایینی سوئینگ اشتباه میگیرند. این خطا زمانی اتفاق میافتد که معاملهگران منتظر باشند که آخرین سوئینگ، پایینتر از خط حمایتی (یا مقاومتی) خود قرار بگیرد.
برای تشخیص درست این اتفاق، توضیح سادهای میآوریم: زمانی که قیمت یک سهم در بازه زمانی مشخصی به حد پایین برسد، نقطه سوئینگ شکل میگیرد. در حالی که اسپرینگ مربوط به وضعیتی است که قیمت سهم 1 تا 2 درصد نقطه پایینی قرار گرفته.
- بیشتر بخوانید: بهترین زمان ترید فارکس
- بیشتر بخوانید: معاملهگری در فارکس
- بیشتر بخوانید: بهترین تایم فریم در فارکس
3. اینساید بار پس از شکست سطوح
این حالت از استراتژی پرایس اکشن، برای تعیین حد ضرر مناسب است. اینساید بار زمانی در نمودارها اتفاق میافتد که تعداد بالایی کندل استیک به شکل گروهی در کنار هم قرار بگیرند و همچنین روند قیمت شروع به پیچیدن به دور خط مقاومتی یا حمایتی کند. در این وضعیت است که معاملهگر، سهام را سرکوب میکند تا توانایی بیشتری برای جمعآوری سهام داشته باشد.
4. اوتساید بار خارج از خط مقاومتی یا حمایتی
اوتساید بار که به آن کندل بیرونی نیز گفته میشود، ناحیهای است که قیمت بالای آن بیشتر از قیمت بالای کندل قبلی است و در عین حال، قیمت پایین آن کمتر از قیمت پایین کندل قبلی است. فراموش نکنید در صوتی کندل بیرونی صعودی داریم که قیمت سهام افزایش پیدا کرده و قیمت بسته شدن کندل بیرونی بیشتر از بهای بالای کندل قبلی باشد.
5. کندلهای سایه بلند
آخرین استراتژی پرایس اکشن، کندلهای سایه بلند است. در این شیوه همان طور که از اسمش برمیآید، کندلهای بلنداند که برای نقطه ورود معاملهگران مورد بررسی و استفاده قرار میگیرند. منظور از ساختار کندلهای بلند، وقفه بزرگ صعودی و یا نزولی است که پیشرویهای قابل توجهی را در اختیار معاملهگر قرار میدهد.
نکته مهم این است که در شیوه کندلهای بلند، بعد از پیشروی، قیمت برگشت میخورد و این مورد به دلیل معامله زیاد سایر معاملهگران در زمان نامناسب است که عملاً خرید و فروشی انجام نشده و صرفاً سهام حفظ میشوند، بنابراین قیمت سهام تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.
- بیشتر بخوانید: کتاب روانشناسی معامله گری
- بیشتر بخوانید: حجم بازار فارکس
- بیشتر بخوانید: نزدک در فارکس
انواع سبک پرایس اکشن در فارکس
از بهترین سبکهای پرایس اکشن میتوان به سبکهای زیر اشاره کرد:
1. سبک سم سیدن
در سبک سم سیدن که یکی از انواع سبک پرایس اکشن است، بازارهای مالی براساس توافق خریدار و فروشنده در نواحی مختلفی حرکت میکنند که به این نواحی «عرضه و تقاضا» گفته میشود.
وقتی نواحی عرضه شکل میگیرند، قیمت به سوی پایین حرکت کرده و در جهت مخالف آن، وقتی تقاضا شکل میگیرد، قیمت به سمت بالا میرود. در این سبک میبایست از نظریات ریچارد وایکوف، پرایس اکشن عرضه و تقاضا را به وجود آورد.
2. سبک آلفونسو
یکی دیگر از انواع سبک پرایس اکشن، آلفونسو است. در این شیوه، با استفاده از عدم تعادل عرضه و تقاضا در بازار معامله میشود. این شیوه معامله مورد استفاده در سطوحی است که سازمانها یا معاملهگران حرفهای دست به معامله در بازار میزنند و نقطه عطف بازار را میسازند.
3. سبک RTM
سبک RTM، یکی از مطرحترین انواع سبک پرایس اکشن است. این سبک مخفف Read The Market است. این سبک نیز براساس عرضه و تقاضا عمل میکند و به معاملهگر بازار این اجازه را میدهد که بدون تکیه بر شاخصههای فنی بازار که یادگیری آنها زمان زیادی میبرد، بازار را تحلیل نموده و براساس حرکات واقعی قیمت نسبت به معاملات تصمیم بگیرند.
اندیکاتور در پرایس اکشن
میدانیم که ترکیب چند ابزار برای رسیدن به معامله موفق، امری تایید شده است. بسیاری از معاملهگران که تمرکز اصلیشان را روی چارت گذاشتند هم، از اندیکاتور در پرایس اکشن استفاده میکنند. چرا که در همه موارد تاثیر مفید خود را بر روی استراتژی میگذارد.
یکی از مهمترین استفادهی اندیکاتورها، «قدرت در بازار» یا «اندازهگیری انرژی بازار» است که در عین حال یکی از مهمترین وظیفه معاملهگر است. با افزایش درک قدرت بازار میتوان به موفقیت معاملاتی رسید. از سوی دیگر میتواند موجب افزایش سود به ریسک شده و به ازای هر درصد ریسک، درصدی سود به دست دهد.
از قویترین اندیکاتور در پرایس اکشن میتوان به Diamond price Action اشاره کرد که سیگنالهایی با دقت 80 تا 90 درصدی داشته و هرگز repaint نمیشود.
نتیجهگیری – آیا پرایس اکشن یک راه مطمئن است؟
همانطور که در بالاتر هم گفته شد، تمامی معاملهگران فارکس میتوانند به کمک پرایس اکشن، نوسانات بازار را تحلیل و تفسیر کنند. فراموش نکنید که هر معاملهگری تحلیل و نتیجهگیری خود را داشته و طبیعی است که نتیجه تحلیل دو معاملهگر با هم تفاوت داشته باشد.
برای مطالعه و تحلیل صحیح بر پرایس اکشن میبایست به طور منظم و در بازههای زمانی گوناگون بازار فارکس را بررسی کرده و هر سهم را در طی چند دوره زمانی، از نظر روند نزولی و صعودی بررسی کنید.