الگوی کندل فرفره و نحوه ترید آن

خواندن این مطلب

8 دقیقه

زمان میبرد!

الگوی کندل فرفره و نحوه ترید آن.

به دنبال بروکر مناسب کاربران داخل کشور هستید؟
برورکر fx24 یکی بهترین انتخاب‌هاست!

برای موفقیت در بازارهای مالی باید با تحلیل تکنیکال آشنایی داشته باشید و به درک عمیقی از آن دست پیدا کنید. یکی از موضوعاتی که در تحلیل تکنیکال مورد بررسی قرار می‌گیرد، الگوهای کندلی است که ما در این مقاله قصد داریم راجع به الگوی کندل فرفره spinning candlestick صحبت کنیم. موضوعات این مقاله که به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح زیر است:

  • معرفی الگوی کندل فرفره Spinning top candlesticks و نحوه شکل‌گیری آن در نمودار
  • انواع الگوی کندل فرفره Spinning top candlesticks
  • نحوه معامله با الگوی کندل فرفره Spinning top candlesticks
  • مقایسه الگوی کندل دوجی با الگوی کندل فرفره Spinning top candlesticks
  • محدودیت‌های الگوی کندل فرفره Spinning top candlesticks

معرفی الگوی کندل فرفره Spinning top candlesticks و نحوه شکل‌گیری آن در نمودار

الگوی کندل فرفره و ساختار آن.

الگوی کندل فرفره Spinning top candlesticks یکی از رایج‌ترین الگوهای کندلی است که بیانگر بی‌تصمیمی در مارکت است. این الگو مانند الگوی کندل دوجی، یک ساختار تک کندلی دارد که یک الگوی خنثی در نظر گرفته می‌شود. الگوی کندل فرفره در انتهای یک روند ظاهر می‌شود و در بسیاری از موارد شکل‌گیری آن به برگشت قیمت یا روند مارکت منجر می‌شود.

الگوی کندل فرفره Spinning top candlesticks به دلیل ماهیتی که دارد به تنهایی به عنوان یک سیگنال قدرتمند معاملاتی درنظر گرفته نمی‌شود. با این حال، اگر در یک روند پر قدرت اعم از صعودی یا نزولی ظاهر شود، قابل اعتمادتر بوده و سیگنال قوی و خوبی به شمار می‌رود. همچنین، اگر در یک بازار رنج ظاهر شود، نشان‌دهنده عدم شفافیت و بی‌تصمیمی در بازار است.

الگوی کندل فرفره Spinning top candlesticks، یک بدنه کوتاه با دو سایه یا شادوی بلند در دو طرف خود دارد که به عنوان کف و سقف کندل در نظر گرفته می‌شوند. حالت ایده‌آل این است که هر دو سایه اندازه‌ای برابر داشته باشند و تفاوت بین قیمت بسته شدن و باز شدن کندل نیز باید بسیار کم باشد.

  چطور مانند معامله‌گرهای برنده فکر کنیم؟

از آنجایی که این الگو، یک الگوی خنثی در نظر گرفته می‌شود، هر دو نوع آن یعنی الگوی کندل فرفره صعودی و الگوی کندل فرفره نزولی هر دو از اعتبار یکسانی برخوردارندو مانند هر الگوی کندلی دیگری، کندل بعدی بسیار مهم است.

اگر بعد از تشکیل الگوی کندل فرفره، الگوی کندلی بعدی خلاف روند فعلی مارکت باشد، احتمال برگشت قیمت یا روند مارکت بسار بالا است. این در حالی است که اگر کندل بعدی الگوی کندل فرفره، همسو با روند فعلی باشد، می‌تواند نشان‌دهنده ادامه روند فعلی باشد.

 

 

 

 

انواع الگوی کندل فرفره Spinning top candlesticks

همان‌طور که در بخش قبلی اشاره شد، این الگوی کندلی به دو دسته صعودی و نزولی تقسیم می‌شود و از آنجایی که این الگو، یک الگوی خنثی محسوب می‌شود، هر دو نوع الگوی کندلی به یک اندازه مهم هستند. همچنین، همان گونه که می‌دانید، الگوهای کندلی به تنهایی، برای اتخاذ تصمیمات معاملاتی کافی نیستند، اینجاست که نقش کندل بعدی بسیار حائز اهمیت می‌شود.

در حقیقت، تریدر پس از ظاهر شدن این الگوی کندلی باید منتظر بماند تا کندل بعدی نیز بسته شود، اگر کندل بعدی خلاف روند فعلی باشد، الگوی کندل فرفره تایید شده و برگشت قیمت اتفاق می‌افتد، اما اگر کندل بعدی همسو باشد با روند فعلی، الگوی کندل فرفره اعتبار نداشته و احتمال ادامه روند بسیار بالا است.

نحوه معامله با الگوی کندل فرفره Spinning top candlesticks

الگوی کندل فرفره و نحوه معامله با آن.

الگوی کندل فرفره، زمانی در چارت ظاهر می‌شود که قیمت در یک جهت در حال حرکت است اما ناگهان به صورت شارپی برگشت خلاف جهت فعلی مارکت اتفاق می‌افتد. زمانی که الگوی کندل فرفره بسته می‌شود، هر دو طرف یعنی هم خریداران و هم فروشندگان به تساوی رضایت می‌دهند، چرا که قیمت بسته شدن کندل بسیار نزدیک به قیمت باز شدن کندل اتفاق می‌افتد.

  ربات معامله گر فارکس چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

به بیانی دیگر، شکل‌گیری این کندل در چارت، بیانگر آن است که  خریداران و فروشندگان هیچ‌کدام بر دیگری برتری ندارند و هر دو به یک میزان قدرت دارند و قیمت را به سمت بالا و پایین می‌کشانند، اما نمی‌توانند در بالاترین نقطه یا پایین‌ترین نقطه کندل را ببندند، به همین دلیل است که این الگو، یک الگوی کندلی خنثی در مارکت به شمار می‌رود.

اگر در یک روند قوی چه صعودی باشد چه نزولی، این الگو در چارت ظاهر شود، نشان‌دهنده تعادل یا توازن میان خریداران و فروشندگان بوده و می‌تواند حاکی از ضعیف شدن روند فعلی مارکت باشد.

مانند هر الگوی کندلی دیگری، استراتژی معاملاتی با الگوی کندل فرفره  Spinning top candlesticks و ترید با آن به میزان ریسک‌پذیری تریدرها بستگی دارد. همچنین، این موضوع به نوع معاملات تریدر نیز بستگی دارد، این‌که تریدر به صورت کوتاه‌مدت ترید می‌کند یا این‌که معاملات او از نوع معاملات بلند مدت است.

برای مثال، به تصویر بالا توجه کنید، روند نزولی پس از ظاهر شدن الگوی کندل فرفره، به روند صعودی تغییر مسیر داده است. همان طور که مشاهده می‌کنید، برگشت بلافاصله اتفاق نیفتاده است و پس از الگوی کندل فرفره، یکی کندل بزرگ نزولی شکل‌گرفته که به واسطه آن تریدرها آن را حاکی از ادامه روند می‌دانند. درحالی‌که چند کندل بعدی، برگشت قیمت اتفاق افتاده است.

در این تصویر، فروشندگانی که ریسک‌پذیری بالایی دارند، از حرکت نزولی کوتاه‌مدت قیمت استفاده می‌کنند، اما در بلند مدت، قیمت صعودی بوده است و نوسانات زیادی نیز در مارکت حاکم است. به همین دلیل، الگوی کندل فرفره فقط به عنوان یک پیشنهاد در مارکت مطرح است و سیگنال آن اصلا قوی و معتبر نیست. در این میان، تریدرهای ریسک‌گذیر نیز منتظر تایید روند می‌مانند قبل از این‌که پوزیشن معاملاتی باز کنند. به بیانی دیگر، آن‌ها پس از این‌که قیمت کف و سقف بالاتر تشکیل داد، وارد پوزیشن معاملاتی خرید می‌شوند، یا پس از تشکیل کف و سقف پایین‌تر، وارد پوزیشن معاملاتی فروش می‌شود.

  تشخیص شروع امواج الیوت چگونه است؟

همان‌طور که می‌بینید پس از تشکیل الگوی کندل فرفره، هیچ تاییده‌ قوی مبنی بر روند صعودی تشکیل نمی‌شود، بلکه کندل بعدی پس از آن کف پایین‌تر تشکیل می‌دهد که نشان از بی‌تصمیمی و نوسان زیاد در بازار است. در این شرایط، بهتر است از ابزارها و اندیکاتورهای تکنیکال دیگری کمک بگیرید تا بتوانید تصمیمات معاملاتی خوبی اتخاذ کنید.

برای مثال به تصویر زیر نگاه کنید، در این چارت علاوه بر الگوی کندل فرفره از خط روند نیز استفاده شده است. همان طور که مشاهده می‌کنید پس از تشکیل الگوی کندل فرفره، خط روند نیز شکسته شده است.

الگوی گکندل فرفره در ترکیب با خط روند.

لازم به ذکر است که، اگر چه می‌توانید از اندیکاتورها تکنیکال و ابزارهای دیگری نیز برای شفاف‌سازی یا گرفتن تاییدیه بهره ببرید، اما به خاطر داشته باشید که هیچ اندیکاتور یا ابزار تکنیکالی وجود ندارد که سیگنال معاملاتی 100 درصد دقیق ارائه کند. بنابراین، همواره مهم است که تریدر برنامه یا استراتژي دقیقی برای مدیریت ریسک حساب خود برای جلوگیری از ضررهای احتمالی داشته باشد.

 

 

مقایسه الگوی کندل فرفره با الگوی کندل دوجی

مقایسه کندل دوجی با الگوی کندل فرفره.

الگوی کندل فرفره و الگوی کندل دوجی شباهت‌های بسیاری با یکدیگر دارند، هر دوی این الگوها نشان‌دهنده عدم شفافیت و بی‌تصمیمی در بازار هستند. فقط در شکل ساختاری با یکدیگر تفاوت دارند. الگوی کندل دوجی بسیار کوچک‌تر از الگوی کندل فرفره است، الگوی کندل دوجی بدنه‌ای بسیار کوچک‌تر دارد و شادو یا سایه بالا و پایین آن نیز بسیار کوچک است، در حالی‌که، الگوی کندل فرفره دارای سایه یا شدوی بلند‌تری است.

هر دو الگو به صورت مکرر در بازار ظاهر می‌شود و گاهی اوقات بیانگر وقوع برگشت احتمالی در روند مارکت هستند. هر دو الگوی کندلی مانند هر الگوی کندلی دیگری، به شدت وابسته با تاییده هستند، در حقیقت، برای ترید این الگوهای کندلی، تریدر حتما باید منتظر تاییده یا تاییدیه‌ها نیز باشد.

  نسبت ریسک به ریوارد چیست و چطور می‌توان از آن استفاده کرد؟

 

 

 

محدودیت‌های الگوی کندل فرفره Spinning top candlesticks

الگوی کندل فرفره، یکی از الگوهای رایج در نمودار کندلی به شمار می‌روند، زیرا این کندل به وفور در چارت نمایان می‌شود، از این رو، بسیاری از الگوهای آن بی اهمیت خواهند بود. از طرفی، بسیاری از نمادها یا دارایی‌های معاملاتی دارای دوره‌های بلاتکلیفی هستند و این قضیه کاملا منطقی است والگوی کندل فرفره نیز، زمانی در چارت ظاهر می‌شود که قیمت در حالت رنج باشد یا در شرف شروع روند جدید نمایان می‌شود.

رایج بودن الگوی کندل فرفره، از اعتبار سیگنال برگشتی آن نیز می‌کاهد. بسیاری از الگو‌های کندل فرفره در بازار منجر به برگشت روند نمی‌شوند. برای برگشت روند، تاییدیه نیز لازم است، هر چند با تاییدیه نیز هیچ اطمینانی برای برگشت روند وجود ندارد.

معامله با استفاده از الگوی کندل فرفره، از آنجایی که سایه یا شدوی بلندی دارد، باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود، زیرا سایه بالا یا پایین آن ممکن است بزرگ باشد در‌نتیجه، اگر بخواهید استاپ را بالا یا پایین شدوی آن بگذارید ممکن است بسیار زیاد باشد و ریسک زیادی متحمل شوید. همچنین، برای ترید با استفاده از این الگو، حد سود مشخصی وجود ندارد، که این موضوع نیز یکی از محدودیت‌های ترید با استفاده از این الگوی کندلی است.

کلام آخر

الگوی کندل فرفره Spinning top candlesticks، یکی از الگوهای رایج کندلی در بازار است که نشان‌دهنده عدم شفافیت و بی‌تصمیمی است. این الگو به دو دسته صعودی و نزولی تقسیم می‌شود که هر دو از اعتبار یکسانی برخوردارند.

 

منبع: www.thinkmarkets.com

نوشته شده توسط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

دوره‌های جدید

دوره اشتباهات معامله‌گری
رایــگان

جستجو کنید ...

ثبت نام

نام*

ایمیل

شماره موبایل*

کد تایید*

کد تایید ارسال شده به موبایل خود را وارد کنید