بازیگران بازار فارکس کدامند؟

خواندن این مطلب

8 دقیقه

زمان میبرد!

بازیگران بازار فارکس کدامند؟

به دنبال بروکر مناسب کاربران داخل کشور هستید؟
برورکر fx24 یکی بهترین انتخاب‌هاست!

روزانه بیش از 7 تریلیون دلار در بازار فارکس معامله انجام می‌شود، اما سوال اینجاست که بازیگران فارکس، کسانی که این معاملات را انجام می‌دهند، چه کسانی هستند؟ شرکت‌های تجاری، دولت‌ها و بانک‌های بزرگ مرکزی از جمله بازیگران اصلی بازار فارکس محسوب می‌شوند. اگر در این مورد می‌خواهید اطلاعات جامع و کاملی داشته باشید تا انتهای این مقاله با عنوان بازیگران بازار فارکس همراه باشید. موضوعات این مقاله شامل موارد زیر است:

  • بازار فارکس چیست؟
  • بازیگران بازار فارکس کدامند؟

بازار فارکس چیست؟

بانک‌های تجاری، بازیگران اصلی بازار فارکس هستند.

بازار فارکس بزرگ‌ترین بازار مالی در دنیا است که بیش‌ترین میزان سرمایه‌گذاری و معاملات روزانه را به خود اختصاص می دهد. پژوهش‌ها حاکی از آن است که بیش از 6 تریلیون دلار در بازار فارکس سرمایه‌گذاری شده است که از این میزان بیش از 5 تریلیون دلار به معاملات روزانه اختصاص دارد. از این رو، هر کسی می‌تواند برای کسب درآمد در این بازار یا حتی ثروتمند شدن تلاش کند، زیرا به اندازه کافی در آن سرمایه و پول وجود دارد.

طیف زیادی از اشخاص دارای سرمایه‌های هنگفت، بخش اعظم ثروت و سرمایه خود را از طریق بازار فارکس بدست آورده‌اند. از این رو، امروزه، دولت‌ها نیز در معاملات فارکس شرکت می‌کنند. بانک‌های تجاری بزرگ‌ترین بازیگران بازار فارکس هستند، به این معنا که بخش عظیم معاملات فارکس به بانک‌های تجاری اختصاص دارد.

در ادامه بازیگران مهم و اصلی بازار فارکس را معرفی می‌کنیم.

بانک‌های تجاری

بانک‌های تجاری بزرگ شاخص‌ترین بازیگران بازار فارکس هستند که بیش‌ترین سرمایه معامله شده در بازار فارکس را دارند. بیش از 80 درصد پول معامله شده در بازار فارکس از طریق بانک‌های تجاری بزرگ دنیا به این بازار تزریق می‌شود. علاوه بر این، با توجه به قوانین و مقررات حاکم بر اکثر کشورها، تقریبا هر شهروندی در هر کشوری می‌تواند سرمایه خود را در این بانک‌ها سپرده‌گذاری کند، در مقابل این بانک‌ها این سرمایه سپرده‌گذاری شده را در بازار فارکس معامله کرده و بخشی از سود حاصل از آن را به مشتری سپرده‌گذار خود پرداخت می‌کنند.

  معاملات کری ترید

از میان بزرگ‌ترین بانک‌های تجاری دنیا که بازار فارکس را می‌چرخانند می‌توان به بانک‌هایی از قبیل Citi bank، JP Morgan، UBS، Barclays Bank، Deutsche، BALM، Goldman Sachs، HSBC، Morgan Stanley و …  اشاره نمود.

 

 

بانک‌های مرکزی

بانک‌های مرکزی اغلب به عنوان تامین کنندگان نقدینگی شناخته می‌شوند. بانک‌های مرکزی ارزهای مختلف را برای مبادله توسط بانک‌های تجاری بزرگ دنیا ارائه می‌کنند. بانک مرکزی هر کشوری این حق را برای خود دارند که ارز کشور خود را چاپ کرده و آن‌ها را برای مبادله از طریق پیشخوان در دسترس قرار بدهند.

در حقیقت، بانک‌های مرکزی، ارزهای خارجی مورد نیاز برای مبادله در بازار بزرگ فارکس را به بانک‌های تجاری بزرگ عرضه می‌کنند. نکته قابل توجه این است که بانک مرکزی هر کشوری از طریق سیاست‌های ارزی که وضع می‌کنند بر این بازار تاثیر قابل توجهی دارند. از این رو، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران در بازار فارکس همواره نگران انتظارات سیاست‌های پولی جدید از سوی بانک‌های مرکزی پیشرو هستند.

 

 

 

دولت‌ها

اکثر دولت‌ها برای مقابله با تورم، در بازار فارکس معامله می‌کنند.

درست مانند بانک‌های تجاری و خصوصی که به دنبال کسب سود از طریق معامله در بازار فارکس هستند، دولت‌ها نیز چنین برنامه‌ای دارند. تقریبا اکثر دولت‌ها به منظور مقابله با تورم و تقویت اقتصاد کشور خود، میزان زیادی از سرمایه خود را در بازار فارکس یا بازار ارز سرمایه‌گذاری می‌کنند. بر اساس مطالعات و پژوهش‌ها برآورد شده است که بیش از 5 درصد کل مبادلات موجود در بازار فارکس مربوط به دولت‌ها است.

مدیران صندوق‌های پوشش ریسک یا Hedge fund

مدیران صندوق‌های پوشش ریسک یا هج فاندها نیز یکی دیگر از بازیگران بازار فارکس هستند، به این صورت که بخش زیادی از پول یا سرمایه از سمت افراد ثروتمند و سرمایه‌دار به افراد تریدر که دارای تجربیات زیادی در زمینه ترید هستند سپرده می‌شود و سود حاصل از ترید به آ‌نها پرداخت می‌گردد. از این رو، آن‌ها تاثیر شگرفی در تغییر روند بازار پس از بانک‌های تجاری دارند و اغلب سعی می‌کنند همسو با بانک‌های تجاری عمل کنند تا سودده باقی بمانند.

  کلاستر فیبوناچی Fibonacci cluster چیست؟

صندوق‌های قابل معامله یا ETFS

ETF ها به حجم زیادی پول اشاره می‌کنند که توسط سرمایه‌گذاران برای خرید دارایی‌های فروخته شده در بازارها از طریق صرافی جمع آوری می‌شود. ETF ها اغلب به صورت ترکیبی از اوراق بهادار ارائه می‌شوند که با آسانی می‌توان آن‌ها را از طریق یک کارگزاری یا در بورس مورد خرید و فروش قرار داد. ایده ایجاد یک ETF به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد تا پول خود را برای یک وسیله نقلیه یا ابزار جمع آوری کنند  و آن را برای معامله توسط یک مدیر با تجربه به عنوان یک ETF در دسترس قرار دهند.

ETF ها معمولا توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری ایجاد می‌شوند که پول یا سرمایه مشتریان و کاربران خود را برای تشکیل ETF جمع آوری می‌کنند. چند نمونه از ETF های محبوبی که اکنون مورد معامله قرار می‌گیرند به شرح زیر است:

  • Xtrackers Harvest CSI 300 China (A-Shares ETF)
  •  SPDR Dow Jones Industrial Average ETF
  •  iShares MSCI Emerging Markets ETF
  •  iShares MSCI EAFE Index ETF
  •  iShares MSCI Indonesia ETF
  •  SPDR Gold Trust ETF
  •  SPDR S&P China ETF
  •  iShares Russell 2000 ETF
  •  United States Oil Fund ETF
  •  SPDR Technology Select Sector ETF
  • Vanguard Growth Index Fund ETF

 

 

 

 

بروکرها

بروکرها، یکی دیگر از بازیگران بازار فارکس هستند.

بروکرها نقش بسیاری کلیدی در بازار فارکس دارند. در حقیقت، شرکت‌های کارگزاری یا بروکرها واسط میان تریدرها و بازار جهانی هستند. بروکرها با ارائه خدمات مالی حضور و شرکت در بازار فارکس را برای افراد و تریدرها آسان می‌کنند. کارگزاران یا بروکرها برای بازار فارکس و تریدرهای خرد الزامی هستند، زیرا آن‌ها با ارائه اهرم یا لوریج به تریدرهای خرد این امکان را به آن‌ها می‌دهند تا چند برابر مبالغ ناچیز سپرده خود در بازار معامله کنند. از این رو، معامله‌گر خرده فروش یا تریدر خرد از طریق ابزار اهرم می‌تواند تا چندین برابر سرمایه خود در بازار معامله کرده  و سود کسب نماید. بروکرها یا کارگزاری‌ها به عنوان مجریان سفارش شناخته می‌شوند، زیرا آن‌ها دستور معامله‌گر را مستقیما در بازارهای مالی اجرا می‌کنند.

  نحوه بستن بخشی از معامله در متاتریدر چگونه است؟

 

 

 

شرکت‌های چند ملیتی MULTINATIONAL CORPORATIONS

شرکت‌های چند ملیتی که به اختصار به آن‌ها MNC گفته می‌شود، شرکت‌های تجاری بزرگی هستند که دارای شعباتی در کشورهای دیگر هستند. این شرکت‌ها به عنوان چتری عمل می‌کنند که شرکت‌های مختلف واقع در کشورهای مختلف را پوشش می‌دهند، اما در یک کشور به ثبت رسیده‌اند و دفتر مرکزی آن‌ها نیز در همان کشور است. شرکت‌های چند ملیتی به طور گسترده در بازار فارکس فعالیت می‌کنند، زیرا باید ارزهایی را که در کشورهای مختلف بدست می‌آورند به ارز اصلی کشور خود تبدیل کنند. این شرکت‌ها اغلب با تبدیل ارز اصلی خود به ارز کشور دیگری که قوی‌تر است، تلاش می‌کنند با کسب سود حاصل از آن، از خود در برابر تورم محافظت کنند.

موسسات بزرگ

بسیاری از موسسات با توجه به همگام شدن با سیاست‌های پولی، پرداخت مالیات و… برای به حداکثر رساندن سود خود، در بازارهای فارکس شرکت کرده و معامله می‌کنند. در واقع، بسیاری از موسسات بزرگ، بازار فارکس را فرصتی سودمند برای کسب سود مضاعف و پوششی در برابرر تورم می‌دانند.

تریدرهای خرده فروشی

معامله‌گران خرده فروشی مثل من و شما بیش‌ترین جمعیت معامله‌کننده در بازار فارکس به شمار می‌روند، که البته میزان سرمایه ارائه شده توسط معامله‌گران خرد در مقایسه با سایر بازیگران و سرمایه‌گذاران فارکس بسیار ناچیز است. بنابراین، معامله‌گران خرد ترجیح می‌دهند از طریق ابزار اهرمی که کارگزاری یا بروکر به آن‌ها می‌دهد استفاده کنند تا بتوانند چندین برابر سرمایه اندک خود در بازار معامله کنند.

  چگونه با کاهش قیمت در بازار فارکس سود کنیم؟

قانون‌گذاران

رگولاتورها یا قانون‌گذاران مقامات دولتی هستند که فعالیت‌های تمام فعالان در عرصه بازار فارکس را تنظیم می‌کنند که البته کارگزاران نیز از این قاعده مستثنی نیستند. آن‌ها بازار فارکس  را تضمین کرده و کارگزاران را ملزم به پرداخت سود مشتریان و کاربران خود در پایان روز می‌کنند. هر کشوری قانون‌گذار خود را دارد، اما مهم‌ترین قانون‌گذاران جهانی شامل FSCA، FRSC، FCA، SEC و FSC هستند.

10 مورد از بازیگران بازار فارکس را برایتان شرح دادیم و بیان کردیم که هر کدام چه سهمی در این بازار ایفا می‌کنند، از بزرگ‌ترین که بانک‌های تجاری هستند تا معامله‌گران خرده فروشی که از تمام سرمایه موجود در بازار سهم نسبتا ناچیزی دارند. شما باید به عنوان یک تریدر از تمام این موارد بالا اطلاعات داشته باشید و پیشنهاد می‌شود قبل از این که فعالیت خود را در بازار فارکس شروع کنید، تمام جوانب را بسنجید و در رابطه با هر موضوعی در خصوص این بازار میزان اطلاعات خود را بالا برده و تحقیقات لازم را داشته باشید.

کلام آخر

بازار فارکس، بزرگ‌ترین بازار مالی دنیا است که بیش‌ترین حجم معاملات روزانه را به خود اختصاص داده است. حجم پولی که در بازار فارکس در گردش است بیش از 7 تریلیون دلار تخمین زده شده است که از این میزان 5 درصد مربوط به حجم معاملات روزانه است. یکی از بزرگ‌ترین بازیگران بازار فارکس، بانک‌های تجاری هستند که بیشترین سهم سرمایه موجود در بازار فارکس به آن ‌ها تعلق دارد.

 

منابع

نوشته شده توسط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

دوره‌های جدید

دوره اشتباهات معامله‌گری
رایــگان

جستجو کنید ...

ثبت نام

نام*

ایمیل

شماره موبایل*

کد تایید*

کد تایید ارسال شده به موبایل خود را وارد کنید