تیپ شخصیتی در معاملهگری بهعنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در بازار فارکس شناخته میشود. تیپهای شخصیتی الگوهایی از ویژگیها، رفتارها و تمایلات فردی هستند که به صورت نسبتاً ثابت در طول زمان باقی میمانند و میتوانند تأثیر مستقیمی بر روی تصمیمها و عملکرد تریدرها داشته باشند. افراد با شناخت دقیق از تیپ شخصیتی خود میتوانند نقاط قوت و ضعف خود را بهتر درک کرده و در نتیجه، استراتژیهای بهتری برای معاملات خود انتخاب کنند. ما در این مقاله چهار دستهبندی اصلی از تیپ شخصیتی در معاملهگری را توضیح میدهیم و به شما کمک میکنیم تیپ شخصیتیای که مختص شماست را بشناسید و تاثیر آن را در معاملات خود درک کنید.
تیپ شخصیتی در معاملهگری چیست؟
تیپ شخصیتی در معاملهگری یعنی مجموعهای از ویژگیهای رفتاری، روحی و شناختی که نحوهٔ تصمیمگیری و عملکرد یک معاملهگر در بازار را تحت تأثیر قرار میدهد. شناخت تیپ شخصیتی خود بهعنوان یک معاملهگر میتواند به شما کمک کند تا بهترین سبک معاملاتی مناسب خود را انتخاب کنید، نقاط قوت و ضعفتان را بشناسید، احساسات خود را مدیریت کنید و در آخر، از اشتباهات رایج تیپ شخصیتیتان در معاملات جلوگیری کنید.
به این نکته توجه کنید که هیچ تیپ شخصیتیای به طور ذاتی بهتر از تیپهای شخصیتی دیگر نیست و هر شخصی نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارد. مهم این است که نقاط قوت خود را تقویت کنید و بر نقاط ضعف خود به درستی غلبه کنید یا حداقل آنها را کنترل کنید. از لحاظ تیپ شخصیتی، افراد مختلف رو میتوان به چهار دستهٔ اصلی طبقهبندی کرد:
- درونگرا یا برونگرا
- حسی یا شهودی
- منطقی یا احساسی
- ساختارمند یا انعطافپذیر
هرکدام از این دستهها، ویژگیهای مخصوص به خودشان را دارند. هر معاملهگر برای ورود به بازار در قدم اول باید خصوصیات و ویژگیهای شخصیتی خودش رو به صورت کامل شناسایی کند. شناخت بهتر خود به معاملهگران کمک میکنه که در شرایط مختلف بازار، تصمیمات بهتری رو بگیرند.
در ادامه این مقاله به بررسی تک به تک انواع تیپ شخصیتی در معاملهگری میپردازیم:
دسته درونگرا (Extrovert) و برونگرا (Introvert)
این دستهبندی به میزان و نوع ارتباط افراد با دیگران و محیط اطرافشان مربوط میشود.
افراد درونگرا تمایل دارند در تنهایی به سر ببرند، در محیطهای آرام قرار گیرند و در افکار و تصورات ذهنی خود غرق شوند.
معمولاً معاملهگران درونگرا ترجیح میدهند به تنهایی و با حساب شخصی خود معامله کنند یا در بخش منظم و ساختارمندی از یک شرکت فعالیت نمایند.
در مقابل، افراد برونگرا علاقهمندند در قالب تیم کار کرده و تصمیمگیریها را به صورت گروهی انجام دهند.
- بیشتر بخوانید: فارکس چیست؟
- بیشتر بخوانید: سبک معاملهگری در فارکس
- بیشتر بخوانید: موفقیت در بازار فارکس
دسته فکری (Feeling) و احساسی (Thinking)
این دستهبندی بر اساس نحوه تصمیمگیری افراد صورت میگیرد.
افراد با گرایش فکری، تمایل دارند با در نظر گرفتن تمام عوامل مؤثر، به طور منطقی و بدون دخالت احساسات به بازار نگاه کنند.
در مقابل، افراد با گرایش احساسی در نقشهایی که نیازمند همدلی و برقراری ارتباطهای شخصی است، عملکرد بهتری دارند.
افراد دارای شخصیت احساسی باید توجه داشته باشند که عدم کنترل احساسات میتواند معاملات آنها را با خطر مواجه کند. پس این افراد نیازمند کنترل بیشتر احساسات و جلوگیری از تصمیمگیریهای مبتنی بر فرضیات نادرست هستند تا هزینههای سنگینی متحمل نشوند.
دسته ساختارگرا (Judging) و ادراکی (Perceiving)
افراد ساختارگرا علاقهمند به برنامهریزی منظم هستند و از تغییرات ناگهانی اجتناب میکنند. این افراد بسیار مسئولیتپذیر بوده و از برنامهریزی دقیقی برخوردارند. از لحاظ منظم بودن و داشتن برنامه، معاملهگران موفقتری محسوب میشوند.
در مقابل، افراد ادراکی نسبت به تغییرات انعطافپذیرتر عمل کرده و خود را با شرایط جدید تطبیق میدهند. این افراد به راحتی دیدگاه خود را با توجه به تغییرات بازار اصلاح میکنند و واقعیتهای جدید بازار را میپذیرند.
- بیشتر بخوانید: بهترین زمان ترید فارکس
- بیشتر بخوانید: معاملهگری در فارکس
- بیشتر بخوانید: بهترین تایم فریم در فارکس
حسی (N-intuitive) یا شهودی (sensing)
این طبقهبندی مرتبط با نحوۀ پردازش اطلاعات در افراد است:
افراد حسی، جزئینگر هستند و تمرکز بیشتری روی کارهایشان دارند. این تیپ شخصیتی برای مدیریت اموری با تغییرات کم مناسب است و نسبت به حوادث ناگهانی، بیشتر غافلگیر میشوند.
در مقابل، افراد شهودی، کلینگر هستند و توانایی بالایی در پیشبینی تحولات و رویدادها دارند.
نقش هر دو گروه بسیار مهم است. افراد حسی باید اخبار و وقایع مهمی را که میتواند موجب نوسانات شدید بازار شود، دنبال کنند تا غافلگیر نشوند.
درصد بالایی از تریدرهای موفق را افراد با تیپ شخصیتی NT تشکیل میدهند. چرا که افراد با تیپ شخصیتی N علاقهمند به پیشبینی فرصتها و اتفاقات آینده هستند و همچنین T تیپ شخصیتی افرادیست که تصمیمهای خود را بر اساس تحلیلهای منطقی انجام میدهند و بر عواطف و احساسات خود تسلط کافی دارند و قضاوتهای شخصی و تحلیلهای غیر منطقی را وارد معاملات خود نمیکنند.
کلام آخر
شناخت و آگاهی از انواع تیپ شخصیتی در معاملهگری یکی از عوامل موفقیت در بازار فارکس است که مهمتر از همه، به جلوگیری از اشتباهات تکراری شما کمک میکند. ما در این مطلب از آکادمی کندل، با معرفی انواع تیپهای شخصیتی به شما کمک میکنیم تا تیپ مختص به خودتان را شناسایی و کرده و تاثیر آن در تصمیمهای معاملاتی خود را ردیابی و کنترل کنید.