با ارزشترین چیزی که یک تریدر در دست دارد، زمان است. هر تریدری بر آن است تا در سریعترین زمان ممکن به نتیجه دلخواه برسد. همه تریدرها به ویژه تریدرهای مبتدی حاضر نیستند برای ساعتها یا حتی روزها منتظر نتیجه پوزیشن معاملاتی باشند، از این رو، با دیدن حداقل سود اولیه در پوزیشن آن را میبندند. یکی از استراتژيهای معاملاتیای که تریدرها استفاده میکنند، استراتژی پیپسینگ PIPSING در فارکس است که قصد داریم در این مقاله راجع به آن صحبت کنیم، موضوعات مورد بحث به شرح زیر است:
- استراتژی پیپسینگ در فارکس چیست و به چه کسی پیپسر میگویند؟
- نحوه انجام معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس به چه صورت است؟
- مزایا و معایب معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس
- مقایسه سبک معاملاتی استراتژی پیپسینگ با استراتژی معاملاتی اسکالپینگ در فارکس
استراتژی پیپسینگ در فارکس چیست و به چه کسی پیپسر میگویند؟
یکی از برداشتهای اشتباه میان تریدرهای نوپا این است که استراتژی پیپسینگ در فارکس و اسکالپینگ را یکی میدانند، درحالیکه این دو با یکدیگر تفاوت دارند. هر دوی این سبکهای معاملاتی به نوعی استراتژی معاملاتی کوتاه مدت هستند، به این صورت که هر پوزیشن معاملاتی نهایتا تا چندین دقیقه بسته میشود. یک پیپ کوچکترین واحد اندازهگیری در بازار فارکس است، از آنجایی که معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس به معنای کسب سود به اندازه چند پیپ در عرض چند ثانیه است، به این نوع استراتژی معاملاتی پیپسینگ گفته میشود. به طور متوسط در بازار فارکس، جفت ارزها در حدود 50 تا 60 واحد دارای نوسانات روزانه هستند که تریدرها میتوانند از آن نهایت بهره را ببرند.
استراتژی پیپسینگ در فارکس همان طور که گفتیم، به سریعترین معاملات در کمترین زمان ممکن گفته میشود، به بیانی دیگر با حداقل نوسانات در بازار این نوع معاملات انجام میشود و سودی که حاصل میشود در نتیجه تعداد زیادی معاملات حاصل میشود. در حقیقت، استراتژی پیپسینگ در فارکس، یک سبک معاملاتی نسبتا پیچیده است که بسیاری از تریدرهای نوپا و مبتدی نیز این نوع معاملات را انجام میدهند.
هدف از استراتژی پیپسینگ در فارکس، کسب سود از نوسانات بازار در طول روز است، برخی از تریدرها بیش از 200 معامله در روز انجام میدهند که برخی از این پوزیشنهای معاملاتی را تا نهایت چندین دقیقه باز نگه میدارند. سود حاصل از هر پوزیشن نیز بسیار ناچیز بوده و به سختی فقط هزینه اسپرد را پوشش میدهد، اما روی هم رفته سود معقولی میتواند باشد.
برای مثال، اگر در یک استراتژي کلاسیک روزانه تریدر میتواند بین 50 تا 100 پیپ سود کسب کند، پیپسرها و اسکالپرها میتوانند بین 1.5 تا 2 برابر بیشتر در روز سود کسب کنند، البته این قضیه در مورد همه تریدرها صدق نمیکند و اینکه ممکن است تمامی روزهای معاملاتی بازار این شرایط را برای تریدر بوجود نیاورد.
لازم به ذکر است که به تریدرهای و معاملهگرانی که سبک معاملاتی آنها از نوع استراتژی پیپسینگ باشد، پیپسر گفته میشود.
- بیشتر بخوانید: پیپ در فارکس
- بیشتر بخوانید: لات در فارکس
- بیشتر بخوانید:حجم معاملات روزانه در فارکس
- بیشتر بخوانید: استراتژی تایم فریم 5 دقیقه ای
نحوه انجام معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس به چه صورت است؟
پیش از اینکه بخواهیم نحوه معاملات استراتژی پیپسینگ را برایتان شرح دهیم، لازم است نکات مهمی را در خصوص این نوع معاملات بدانید که به شرح زیر است:
در ابتدا باید بگوییم که پیپسرها میتوانند در هر جهتی از مارکت که بخواهند معاملات پیپسینگ انجام دهند، اما بهتر است که معاملات استراتژی پیپسینگ در جهت روند مارکت باشد. از این رو، پیپسرها باید قادر باشند به راحتی روند مارکت را در هر تایم فریمی که معامله میکنند، تشخیص دهند.
دومین اصلی که یک پیپسر باید رعایت کند و بداند، این است که تحلیل فاندامنتال را به خوبی آموخته باشد و انجام دهد. اخبار و دادههای مهم اقتصادی را تجزیه و تحلیل کند و بداند چه تاثیری ممکن است بر بازار داشته باشند. از این رو، یک پیپسر باید به صورت پیوسته تقویم اقتصادی را چک کند، زیرا کسب سود در زمانی که قیمت دارای نوسان نیست بسیار دشوار است، چرا که میزان نوسنات قیمتی در برخی جفت ارزهای فارکس بسیار محدود است و پیپسر از این نوسانات محدود نمیتواند سودی از آن خود کند.
بنابراین، پیپسر میتواند در زمان برخی اخبار مهم فاندامنتال معاملات پیپسینگ انجام دهد، زمانی که ممکن است مارکت در ساعات اولیه خبر، به هر دو جهت صعودی و نزولی حرکت و نوسان زیادی داشته باشد.
موضوع مهم دیگری که پیپسر باید رعایت کند این است که فقط روی یک جفت ارز یا نماد معاملاتی تمرکز کند، به این معنا که فقط بر روی یک نماد معاملاتی برای مثال یورودلار معاملات استراتژی پیپسینگ انجام دهد. شما میتوانید با ترید بر روی یک نماد، رفتار آن را در تمام سشنهای معاملاتی نظیر لندن، نیویورک و… زیر نظر بگیرید و با توجه به شناخت کافی از رفتار آن با توجه به سشن معاملاتی و واکنش آن به اخبار مهم فاندامنتال بهترین معاملات در پیپسینگ را تجربه کرده و سود کسب کنید.
همچنین، بهتر است پیپسر از استفاده از چندین ابزار معاملاتی اجتناب کرده و فقط از یک ابزار معاملاتی برای انجام این نوع معاملات بهره ببرد.
میزان بالانس یا سرمایه لازم برای انجام این نوع معاملات بهتر است بین 100 تا 300 دلار باشد، زیرا سرمایه زیاد برای آن نیاز نیست، چرا که پیپسر کوچکترین تغییر قیمتی را در بازار میگیرد. آنچه که برای پیپسر مهم است که زیاد باشد، میزان اهرم معاملاتی است. میزان اهرم برای انجام معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس بهتر است زیاد باشد.
در شکل زیر میتوانید سادهترین استراتژی پیپسینگ در فارکس را مشاهده کنید که فقط با یک میانگین متحرک انجام میشود. شما میتوانید از اندیکاتور میانگین متحرک به عنوان یک اندیکاتور پایه استفاده کنید و در صورت لزوم و برای بهینهتر کردن آن اندیکاتور دیگری نظیر parabolic sar را به نمودار قیمتی اضافه کنید.
همان گونه که مشاهده میکنید، قیمت به زیر میانگین متحرک نفوذ کرده که در این شرایط میتوانید با پولبک قیمت به میانگین متحرک وار پوزیشن معاملاتی فروش شوید. روند مارکت را در تایم فریم 15 تا 1 دقیقه زیر نظر داشته باشید. اگر 5 پوینت ضرر کردید از پوزیشن خارج شوید و با سود 7 پوینتی نیز پوزیشن خود را ببندید.
میتوان معاملات استراتژی پیپسینگ را با اکسپرت یا ربات انجام داد؟
پاسخ مثبت است اما اصلا کار راحتی نیست که بخواهید با یک اکسپرت این نوع را معاملات را انجام دهید. هر ثانیه در این معاملات از باز کردن پوزیشن تا بستن آن بسیار مهم است. بنابراین، راهاندازی یک اکسپرت ویژه برای این نوع معاملات ایده خوبی است، اما باید موارد زیر را رعایت کنید:
یک اینکه همه بروکرها در بازار فارکس برای استفاده از ربات یا اکسپرت برای انجام این نوع معاملات مناسب نیستند. اکسپرت ممکن است هزاران درخواست را برای سرور ارسال کرده و بدین طریق باعث مشکلاتی در سرور شود.
دوم اینکه رباتها در زمان انتشار اخبار فاندامنتال درست کار نمیکنند. ربات یا اکسپرت بر اساس الگوریتم تعیین شده و با تکیه بر موقعیتهای مشابه در گذشته سیگنال معاملاتی ارائه میکنند، بنابراین، ممکن است در زمان انتشار اخبار مهم به ویژه، سیگنالهای اشتباه به پیپسر ارائه دهند.
تایم فریم پیشنهادی برای معاملات استراتژی پیپسینگ، تایم فریم 15 تا 1 دقیقه است، اما پیپسر میتواند از تایم فریمهای بالاتر نیز برای یافتن یک روند قوی کمک بگیرد، اما ترید اصلی باید در همان تایم فریمهای 15 تا 1 دقیقه انجام بگیرد.
- بیشتر بخوانید: سشنهای معاملاتی در فارکس
- بیشتر بخوانید: میانگین متحرک
- بیشتر بخوانید: تحلیل فاندامنتال در فارکس
- بیشتر بخوانید: نقطه ورود به معامله در بازار فارکس
مزایا و معایب معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس چیست؟
مزایای معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس به شرح زیر است:
دارای قابلیت سازگاری با دیگر استراتژیها
تریدرها معمولا استراتژیهای روزانه یا بلند مدت را برای خود به عنوان استراتژی اصلی انتخاب میکنند، اما این استراتژیها معمولا هر چند ساعت یکبار ممکن است سیگنال معاملاتی به تریدر بدهند، اینجاست که تریدر ترجیح میدهد در مواقع استراحت یا برای سرگرمی معاملات استراتژی پیپسینگ در تایم فریم 1 دقیقه انجام دهد.
عدم نیاز به دانش تخصصی
برای انجام معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس، نیازی نیست که تریدر دانش تخصصی از تحلیل تکنیکال داشته باشد، بلکه حداقل دانش یا اطلاعات در این زمینه کافی است. همچنین، پیپسر میتواند از بسیاری از اندیکاتورها به عنوان ابزارکمکی چون اندیکاتور میانگین متحرک یا اندیکاتور parabolic sar برای انجام معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس بهره ببرد.
معایب معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس نیز به شرح زیر است:
عدم سود مستمر در معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس
یکی از معایب این نوع معاملات آن است که تریدر ممکن است به سود مستمر دست پیدا نکند. در حقیقت، معاملات استراتژی پیپسینگ در سوددهی بسیار غیر قابل پیشبینی بوده و شانس در آنها نقش پر رنگی دارد.
فشار بیش از حد روانی در پیپسر
یکی از مشکلات یا معایب بزرگ معاملات استراتژی پیپسینگ، این است که بار روانی زیادی ممکن است برای پیپسر به همراه داشته باشد، زیرا که پیپسر باید معاملات زیادی را در کسری از دقیقه یا ثانیه مدیریت کرده و آنها را باز یا بسته نماید. این موضوع برای بسیاری از تریدرها بسیار کسل کننده است. طمع، خشم و پشیمانی از جمله احساساتی هستند که پیپسر را تحت تاثیر قرار داده و تمرکز را برای او مشکل میکنند.
دشوار بودن ترید در زمان نوسانات محدود
زمانی که بازار کاملا آرام است و قیمت در یک خط افقی در حرکت بوده و دارای نوسانات بسیار محدودی است، کسب سود اصلا ممکن نیست. در برخی اوقات نیز دامنه نوسانات بسیار کوچک و محدود است که سود حاصل، میزان اسپرد را نیز پوشش نمیدهد. در حقیقت، بهترین زمان ترید برای یک پیپسر زمانی است که دامنه نوسانات بالا بوده و بازار دارای یک روند مشخص باشد.
- بیشتر بخوانید: فارکس چیست؟
- بیشتر بخوانید: سبک معاملهگری در فارکس
- بیشتر بخوانید: موفقیت در بازار فارکس
- بیشتر بخوانید: بهترین زمان ترید فارکس
معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس با معاملات اسکالپینگ در فارکس چه تفاوتی دارد؟
هر دو نوع معاملات اسکالپینگ و پیپسینگ، استراتژیهای معاملاتی کوتاهمدت هستند که تریدر میکوشد از تغییرات و نوسانات کوچک در قیمت، سود کسب کند، اما این دو از نظر بازه زمانی، میزان سود و میزان ریسک با یکدیگر تفاوت دارند.
درحقیقت، معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس، بسیار سریع هستند و تریدر پوزیشنهای معاملاتی خود را برای چند ثانیه و گاها تا چند دقیقه باز نگه میدارد، اما در معاملات اسکالپینگ این طور نیست. درحقیقت، در معاملات استراتژی پیپسینگ، تریدر بر آن است تا با ریسک بسیار بالا، چند پیپ سود را از آن خود کند، درحالیکه، معاملات اسکالپینگ کمی طولانیتر هستند و ممکن است بین چند دقیقه تا نهایت چند ساعت باز نگه داشته شوند و سودی که از معاملات اسکالپینگ عاید تریدر میشود از چند پیپ فراتر بوده و ریسک آن نیز از معاملات استراتژی پیپسینگ در فارکس کمتر است.
لازم به ذکر است که، در هر دو سبک معاملاتی نیاز است تا تریدر دارای تمرکز زیادی باشد و بتواند احساسات خود را کنترل و مدیریت کند. در واقع، بعد روانشناسی در انجام این نوع معاملات کوتاهمدت بسیار مهم بوده و نقش پر رنگی دارد. تریدرهایی در این نوع معاملات موفق میشوند، که بتوانند به خوبی روان خود را کنترل کنند.
کلام آخر
استراتژی پیپسینگ در فارکس، نوعی سبک معاملاتی کوتاه مدت است که تریدر میکوشد از تغییرات کوچک قیمتی، چند پیپ سود کسب کند. این نوع معاملات در تایم فریم 1 تا 15 دقیقه انجام میشود.
منبع: www.litefinance.org