علت نوسان قیمت در بازار فارکس

خواندن این مطلب

7 دقیقه

زمان میبرد!

نوسان قیمت در بازار فارکس

علت نوسان قیمت در بازار فارکس

به دنبال بروکر مناسب کاربران داخل کشور هستید؟
برورکر fx24 یکی بهترین انتخاب‌هاست!

نوسان قیمت، بازار فارکس یا سایر بازارهای مالی را زنده نگه می‌دارد. اگر این نوسان‌ها را پیش‌بینی کنید و علت آن‌ها را بشناسید، مانند موج‌سواری حرفه‌ای خواهید بود که موج‌ها را می‌شناسد و می‌داند باید با کدام موج همراه شود. اگر هم علت نوسان قیمت در بازار فارکس را ندانید و نوسانات را پیش‌بینی نکنید، خیلی زود با ضررهای کلان از بازار خارج خواهید شد. در این مقاله از آکادمی کندل ابتدا توضیح می‌دهیم منظور از نوسان قیمت ارز چیست و سپس به سراغ بررسی ۷ علت نوسان قیمت در بازار فارکس می‌رویم.

مفهوم نوسان قیمت در بازار فارکس

نوسان قیمت در بازار فارکس به نوسانات قیمت ارز بستگی دارد. ارزش ارزهای مختلف به دلیل عوامل اقتصادی مختلف، در بازه‌های زمانی گوناگون تغییر می‌کند. به همین دلیل در بازه‌های زمانی مختلف هر ارز را می‌توان با مقدار متفاوتی از ارز دیگر خرید و فروش کرد. به عنوان مثال در زمان نگارش این مقاله، نرخ مبادله GBP/USD  (پوند به دلار) ۱.۲۶ است؛ یعنی شما در ازای فروش هر پوند، ۱.۲۶ دلار دریافت خواهید کرد؛ اما در اکتبر ۲۰۲۳، نرخ مبادله این دو ارز، ۱.۲۲ بود؛ یعنی شما در ماه اکتبر با فروش هر پوند، ۱.۲۲ دلار دریافت می‌کردید. این یک نوسان قیمت در بازار فارکس است.

قیمت ارزها به صورت مداوم نوسان دارد. تریدرهای بازار فارکس با پیش‌بینی این نوسان‌ها، در زمان درست خرید و فروش انجام می‌دهند و از تغییرات قیمت ارزها سود به دست می‌آورند. البته آن‌ها در کنار تغییرات قیمت ارز، باید به عواملی مثل کارمزد خرید و فروش نیز توجه داشته باشند. این هزینه‌های جانبی نیز باید در برآورد سود حاصل از معامله لحاظ شود.

  سرمایه گذاری در بورس بهتر است یا فارکس؟

 

 

 

 

۷ علت نوسان قیمت در بازار فارکس

هرچیزی که باعث تغییر در ارزش یک ارز شود، می‌تواند علت نوسان قیمت در بازار فارکس باشد. بعضی از این علت‌ها شناخته‌شده هستند و بعضی دیگر وقایعی غیرقابل پیش‌بینی هستند که به صورت ناگهانی روی بازار تأثیر می‌گذارند. مثلا جنگ‌ها معمولا غیرقابل پیش‌بینی هستند و یکی از علت‌های نوسان قیمت در بازار فارکس محسوب می‌شوند. در ادامه ۷ علت نوسان قیمت در بازار فارکس را بررسی می‌کنیم و توضیحاتی درباره هرکدام از آن‌ها ارائه می‌دهیم.

۱. عملکرد اقتصادی

تأثیر عملکرد اقتصادی بر نوسان قیمت در فارکس

ارزهای ملی کشورهایی که اقتصاد قدرتمندی دارند، معمولا ارزشمند هستند و در سطح بین‌الملل تقاضا دارند. هرچه‌قدر یک ارز در بازار تقاضای بیشتری داشته باشد، ارزش بالاتری پیدا می‌کند. عملکرد اقتصادی یک کشور به شاخص‌های مختلفی چون میزان تولید ناخالص داخلی (GDP) وابسته است.

۲. میزان تورم و نرخ بهره

میزان ارزش یک واحد مالی با تورم رابطه معکوس و با نرخ بهره رابطه مستقیم دارد. یعنی هرچقدر نرخ تورم یک کشور بیشتر باشد، ارزش پول ملی آن کم‌تر می‌شود. در مقابل، هرچقدر نرخ بهره در کشوری بالاتر باشد، ارزش ارز ملی آن نیز بالاتر می‌رود. نوسانات این دو عامل، می‌تواند علت نوسان قیمت در بازار فارکس باشد.

 ۳. تراز تجاری

تراز تجاری اختلاف بین ارزش واردات و صادرات هر کشور در بازه زمانی مشخص است که روی نرخ ارز تأثیر دارد. هرچه‌قدر صادرات یک کشور بیشتر باشد، تقاضا برای خرید ارز ملی آن بیشتر است و به همین خاطر ارزش ارز آن افزایش پیدا می‌کند. در مقابل، اگر کشوری بر واردات متکی باشد، ارز ملی آن تقاضای چندانی در بازار جهانی ندارد و به مرور زمان دچار افت ارزش می‌شود.

  فارکس بدون سرمایه اولیه امکان‌پذیر است؟

۴. ثبات کشور

کشورهایی که ثبات بیشتری دارند، سرمایه‌های خارجی بیشتری جذب می‌کنند؛ در نتیجه ارزش پول ملّیشان بالاتر می‌رود. منظور از ثبات در کشور، سطح رفاه مردم، ثبات اقتصادی و وضعیت سیاسی و اجتماعی مردم است.

ثبات یک کشور در یک مقطع زمانی ممکن است دچار تغییر شود و این مسئله روی ارزش ارز آن تأثیر می‌گذارد. به عنوان مثال وقتی ایالات متحده به دوره انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می‌شود، تغییراتی را تجربه می‌کند و این تغییرات باعث نوسان قیمت دلار آمریکا می‌شود.

 

 

 

 

۵. انتظارات و احساسات در بازار فارکس

اطلاعاتی که سرمایه‌گذاران بازار فارکس درباره یک ارز به دست می‌آورند، انتظارات آن‌ها از بازار را تعیین می‌کند و انتظارات آن‌ها، روی قیمت ارزها در فارکس تأثیر دارد. به عنوان مثال جلسات آژانس‌های مالی یا داده‌های اقتصادی، اطلاعات مهمی هستند که سرمایه‌گذاران فارکس آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند.

اگر این داده‌ها، حکایت از افت قیمت یک ارز داشته باشد، احساسات بازار نسبت به آن ارز منفی می‌شود. در نتیجه اکثر فعالان بازار فارکس، فروشنده ارز مورد نظر می‌شوند و تقاضا برای آن کاهش پیدا می‌کند. این مسئله، ارزش ارز را کاهش می‌دهد. در مقابل، وقتی که داده‌های‌ منتشرشده باعث احساسات مثبت نسبت به یک ارز در بازار فارکس می‌شوند، تقاضا افزایش پیدا می‌کند و قیمت ارز مورد نظر در بازار فارکس بیشتر می‌شود.

۶. کسری حساب جاری

کسری حساب جاری نشان‌دهنده تراز تجاری بین یک کشور و شرکای تجاری آن است. حساب جاری شامل پول‌هایی است که برای واردات و صادرات، بهره و سود سهام بین شرکای تجاری مبادله می‌شود. وقتی یک کشور کسری حساب جاری دارد، یعنی بیشتر از درآمد ارزی خود، ارز خارجی خرج کرده است و ارز ملّی آن نیز بیشتر از مقداری است که کشورهای خارجی برای خرید محصولات صادراتی نیاز دارند.

  آشنایی با اندیکاتور ایچیموکو و کاربرد آن

وقتی یک کشور کسری حساب جاری دارد، ارزش ارز ملی آن نسبت به ارز ملی شرکای تجاری کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه کاهش ارزش ارز، کالاهای صادراتی برای خارجی‌ها ارزان می‌شود و فروش آن افزایش پیدا می‌کند. همچنین قیمت کالاها و خدمات وارداتی نیز برای افزایش پیدا می‌کند و واردات و فروش آن‌ها در بازار سود کم‌تری دارد. این دو عامل باعث تعادل واردات و صادرات و جبران کسری حساب جاری می‌شود.

 

 

 

 

۷. بدهی عمومی

تأثیر بدهی عمومی کشورها در نوسانات قیمت ارز آن‌ها

بعضی از کشورها سرمایه مورد نیازشان از طریق استقراض از قدرت‌های اقتصادی بزرگ‌تر، تأمین می‌کنند. کشورهایی که بدهی زیادی دارند،‌ تورم بیشتری را تجربه می‌کنند و حتی ممکن است برای پرداخت بدهی‌هایشان، پول چاپ کنند یا اوراق بهادار خود را به سرمایه‌گذاران خارجی بفروشند. البته چنین کشورهایی برای سرمایه‌گذاران خارجی چندان جذاب نیستند، زیرا به عنوان کشورهایی با نرخ تورم بالا و بی‌تعهد در پرداخت بدهی‌هایشان شناخته می‌شوند. نتیجه همه این موارد، کاهش تقاضا برای ارز ملی کشور و افت ارزش آن است.

کلام آخر

در این مقاله علت نوسان قیمت ارزها در بازار فارکس را بررسی کردیم. بزرگ‌ترین ارزهای دنیا، تاریخچه طولانی دارند و در طول زمان نوسا‌ن‌های قیمت بسیاری را تجربه کرده‌اند. روندهای اقتصادی کشورها روی ارزش ارز ملی آن‌ها تأثیر می‌گذارد و مهم‌ترین علت نوسان قیمت در بازار فارکس است. این روندها معمولا قابل پیش‌بینی نیستند و حتی حرفه‌ای‌ترین اقتصاددان‌ها نیز نمی‌توانند نظری قطعی درباره آینده یک ارز داشته باشند. شما تنها می‌توانید بر اساس اخبار، داده‌ها و تحلیل‌هایی که انجام می‌دهید، گمان‌هایی درباره نوسانات قیمت در بازار فارکس داشته باشید و بر این اساس استراتژی معاملاتی بچینید. اگر تحلیل‌هایتان درست باشد، از نوسانات قیمت به نفع خود استفاده کرده‌اید و سود می‌برید.

  اکسپرت در فارکس یا مشاور متخصص(EA) چیست؟

کندل آکادمی آموزش‌های تخصصی لازم درباره ورود به بازار فارکس و کسب درآمد ارزی را به شما آموزش می‌دهد. در دوره‌های آموزشی کندل‌، صفر تا صد فعالیت در بازار فارکس را یاد می‌گیرید و در مجله آکادمی نیز اطلاعاتی برای افزایش سودآوری در بازار فارکس به دست می‌آورید.

 

منابع:

نوشته شده توسط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

دوره‌های جدید

دوره اشتباهات معامله‌گری
رایــگان

جستجو کنید ...

ثبت نام

نام*

ایمیل

شماره موبایل*

کد تایید*

کد تایید ارسال شده به موبایل خود را وارد کنید