معنای رگوله بودن بروکر (راه تشخیص قانونی بودن بروکر)

خواندن این مطلب

6 دقیقه

زمان میبرد!

رگوله بودن بروکر به چه معناست؟

معنای رگوله بودن بروکر (راه تشخیص قانونی بودن بروکر)

به دنبال بروکر مناسب کاربران داخل کشور هستید؟
برورکر fx24 یکی بهترین انتخاب‌هاست!

آیا بروکر فارکس مورد نظر من، دارای مجوزهای قانونی است؟ آیا این بروکر در سازمان‌های نظارت بر داد و ستد مالی ثبت نام کرده و نظارتی بر فعالیت‌های آن صورت می‌گیرد؟ صرف اینکه یک بروکر ادعا کند دارای مجوز است یا واقعاً هم دارای مجوز باشد، برای افتتاح حساب در آن بروکر کافی نیست.

شما باید بدانید که بروکر مورد نظرتان از سازمان‌های تنظیم مقررات مالی کدام کشور مجوز فعالیت دارد و همچنین باید بتوانید به تاریخچه‌ی مختصری از اطلاعات مالی شرکت و صاحبان آن دسترسی داشته باشید تا با خیال راحت سرمایه‌ی خود را به آن بروکر منتقل کنید.

اما رگوله یا دارای مجوزهای قانونی بودن بروکر چه اهمیتی دارد و چگونه می‌‌توان بروکرهای قانونی را از بروکرهای غیرقانونی تشخیص داد؟ در این مطلب قصد داریم به این قبیل پرسش‌ها پاسخ دهیم.

رگوله بودن یک بروکر به چه معناست؟

بروکر‌های رگوله یا بروکرهای قانونی آن دسته از کارگزاری‌هایی هستند که در سازمان‌‌های تنظیم مقررات مالی ثبت شده و فعالیت آنها تحت نظر چنین سازمان‌هایی صورت می‌پذیرد. همانطور که می‌دانید، بازار فارکس یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان است که افراد و شرکت‌ها از سراسر جهان، بصورت 24 ساعته و پنج روز در هفته در آن به داد و ستد مالی می‌پردازند؛ به دلیل این گستردگی عملاً هیچ سازمانی نخواهد توانست به تنهایی بر فعالیت‌های مالی شرکت‌ها یا بروکرها در این بازار نظارت داشته باشد.

به منظور تدبیر این مشکل، نهادهای قانون‌گذار در هر کشور مسئولیت نظارت و تنظیم مقررات بر بازار فارکس را بر عهده دارند. اکثر کشورها دارای یک مرجع نظارتیِ مالی هستند که چهارچوب و استانداردهایی را متناسب با قوانین کشور خود و همچنین با در نظر گرفتن قوانین بین‌الملل برای فعالیت کارگزاری‌ها، تهیه و تدوین می‌کند. بروکرهای فارکس نیز برای رگوله بودن باید تحت ضوابط چنین قوانینی به فعالیت بپردازند.

  ریسک فری در فارکس چیست؟

بر طبق همین قوانین، بروکرها‌ی فارکس به منظور ارائه‌ی خدمات به مشتریان خود، باید از قبل در سازمان نظارتی مربوطه ثبت نام کرده و مجوزهای لازم را دریافت کرده باشند. همچنین برای اطمینان از اینکه بروکرها الزامات تعیین شده را رعایت می‌نمایند، نهاد نظارتی هر کشور باید ممیزی‌ها و بازبینی‌های منظمی بر فعالیت بروکرها اعمال کند.

همانطور که گفته شد، قوانین و مقررات فعالیت بروکرهای رگوله در فارکس، بستگی به قوانین مالی و اقتصادی هر کشور دارد. در حال حاضر ایالات متحده‌ی آمریکا و ژاپن سخت‌ترین قوانین را در این حوزه اعمال می‌کنند. هر چه این قوانین سخت‌گیرانه‌تر باشند، به این معنی است که حمایت بیشتری از کاربران بروکرها و معامله‌گران حقیقی صورت گرفته و بار مالی و حقوقی سنگین‌تری بر دوش بروکرها خواهد بود.

 

 

چرا قانونی بودن بروکر مهم است؟

در واقع تمامی فعالیت‌های مالی یک بروکر توسط سازمان تنظیم مقررات مالی هر منطقه مورد نظارت قرار می‌گیرد. وظیفه‌ی سازمان تنظیم مقررات به عنوان یکی از سازمان‌های نظم‌دهنده به فعالیت‌های اقتصادی، این است که از وقوع هرگونه فعالیت مجرمانه و کلاهبردارانه، مانند دستکاری سفارش‌ها یا دست بردن در نحوه و زمان خرید و فروش جلوگیری نماید.

علاوه بر آن، فعالیت تجاری و داد و ستد مالی بروکرهای دارای مجوز، باید طبق قوانین، مقررات و استانداردهای حوزه‌ی صنعت صورت گیرد و مقامات مسئول در سازمان‌های مربوطه، تمامی این داد و ستدها را حسابرسی خواهند کرد.

در مجموع می‌توان گفت که بروکرهای فارکس برای فعالیت بدون مشکل باید حتماً رگوله باشند و در صورت عدم پایبندی به این قوانین، نهاد قانون‌گذار می‌تواند جریمه‌های نقدی سنگین و اقدامات بازدارنده‌ی دیگری را از جمله غیرقانونی اعلام کردن فعالیت بروکر و ابطال مجوز فعالیت آن، صادر نماید. اعمال چنین جریمه‌های قابل توجهی می‌تواند بازدارندگی کافی را ایجاد کرده و بروکرها را به سمت اخذ مجوز و رگوله شدن سوق دهد.

  معامله بیت کوین در فارکس چگونه است؟

 

 

 

اخذ مجوز لازم برای فعالیت قانونی نیازمند رعایت چه مواردی است؟

داشتن دفتر کار حقیقی و کارمندان حضوری، داشتن مقدار زیادی سرمایه برای شروع کار، برخورداری از منابع مالی پشتیبان به منظور پرداخت مطالبات کاربران در صورت بروز هرگونه مشکل و ارائه‌ی گزارش‌های منظم به نهادهای نظارتی که نشان دهد فعالیت بروکر منطبق بر قوانین است؛ از جمله مواردی است که می‌تواند تظمینی برای فعالیت قانونی یک بروکر باشد.

علی‌رغم اینکه رعایت چنین مواردی هزینه‌های زیادی را به بروکر یا کارگزار تحمیل می‌کند؛ بروکرهای معتبر اغلب ترجیح می‌دهند از سخت‌گیرترین کشورها مجوز دریافت کنند، چرا که اعتبار آنها در سطح بین‌الملل افزایش یافته و می‌توانند اعتماد کاربران بیشتری را جلب نمایند.

چطور رگوله بودن بروکر فارکس تشخیص دهیم؟

هر بروکر قانونی و دارای مجوز، یک شماره شناسه‌ (ID Number) را از سازمانی که به بروکر مجوز داده، دریافت خواهد کرد. بروکرها موظفند این شماره شناسه بر روی صفحه‌ی وب‌سایت خود درج نمایند و شما با مراجعه‌ به سایت بروکر مورد نظر خود، باید بتوانید به راحتی این شماره را که معمولاً در پایین صفحه‌ی اصلی سایت درج می‌شود، مشاهده کنید.

رگوله بودن بروکر و نحوه تشخصی قانونی بودن بروکر فارکس

نکته‌ی حایز اهمیت این است که برخی بروکرهای غیرقانونی ممکن است ادعا کنند که تحت ضوابط ناحیه‌ی دیگری قرار دارند یا حتی بالاتر از آن، شماره‌ شناسه‌ی بروکر یا شرکت دیگری را در وب‌سایت خود نمایش دهند یا از یک شماره شناسه‌ی جعلی استفاده نمایند؛ بنابراین بسیار مهم است که پیش از افتتاح حساب در یک بروکر، مطمئن شوید که شماره شناسه‌ بروکر در وب‌سایت نهاد تنظیم‌کننده‌ی مقررات مالی مربوطه وجود داشته باشد.

  معرفی بروکر فارکس یونیکورن Unicorn

وب‌سایت نهاد نظارت کننده بر عملکرد یک بروکر معمولاً دارای پایگاه داده‌ی آنلاینی است که اطلاعاتی از قبیل صاحبان بروکر، مدیران آن، تاریخچه‌ی مختصری از عملکرد بروکر و هرگونه برخورد قانونی را که به دلیل عدم انطباق اطلاعات یا شکایت کاربران از آن بروکر صورت گرفته باشد، در دسترس شما قرار می‌دهد.

به عنوان مثال یک بروکر ممکن است با ارائه‌ی یک شماره‌ی مجوزِ FCA ادعا کند که تحت قوانین مالی برتانیا عمل می‌کند و مجوزهای لازم را از نهادهای این کشور دریافت کرده است؛ شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت FCA و جست‌وجوی نام بروکر یا شماره شناسه‌‌ی آن، صحت ادعای بروکر مورد نظر را شخصاً بررسی نمایید.

کلام اخر

در این مطلب به مفهوم رگوله بودن بروکر پرداختیم و فهمیدیم که منظور از رگوله یا قانونی بودن بروکر، فعالیت تحت مقررات مالی خاص و الزام آن بروکر به ارائه‌ی منظم اطلاعات مالی و نحوه‌ی انجام معاملات به سازمان‌های نظارت‌کننده می‌باشد.

رگوله بودن بروکر باعث می‌شود تا تمام فعالیت‌های آن بروکر در چهارچوبی مشخص صورت بگیرد که می‌تواند احتمال وقوع اعمال مجرمانه را به حداقل برساند. ساده‌ترین روش برای اطمینان از رگوله بودن بروکر، وارد کردن شماره شناسه (ID) آن بروکر در وب‌سایتِ سازمانی است که بروکر ادعا می‌کند از آن سازمان مجوز فعالیت دریافت کرده است.

نوشته شده توسط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

دوره‌های جدید

دوره اشتباهات معامله‌گری
رایــگان

جستجو کنید ...

ثبت نام

نام*

ایمیل

شماره موبایل*

کد تایید*

کد تایید ارسال شده به موبایل خود را وارد کنید