اندیکاتور چیست و چه کاربردی در بازار فارکس دارد؟

خواندن این مطلب

11 دقیقه

زمان میبرد!

اندیکاتور در بازار فارکس چه کاربردی دارد؟

به دنبال بروکر مناسب کاربران داخل کشور هستید؟
برورکر fx24 یکی بهترین انتخاب‌هاست!

معامله‌گران در بازارهای مالی از انواع اندیکاتورها برای تحلیل بازار بهره می‌برند. در حقیقت، اندیکاتورها ابزاری قدرتمند هستند که تریدرها می‌توانند برای طراحی استراتژی معاملاتی خود از آن‌ها بهره ببرند. اگر می‌خواهید بدانید اندیکاتور چیست و چه اهمیتی دارد، این مقاله برای شما است. موضوعات زیر در این مقاله مورد بحث قرار خواهند گرفت:

  • معرفی اندیکاتور
  • دلیل اهمیت استفاده از اندیکاتور در تحلیل تکنیکال
  • تفاوت میان اندیکاتور و اسیلاتور
  • معرفی انواع اندیکاتور

اندیکاتور چیست؟

اندیاتورها برای پیش‌بینی جهت قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

هسته اصلی انجام معاملات در بازار فارکس، پیش‌بینی تغییرات قیمت است. اندیکاتورها در بازار فارکس کاربرد زیادی برای معامله‌گران دارند که یکی از آن‌ها پیش‌بینی جهت بازار است. معامله‌گران فارکس قبل از انجام معاملات خرید و فروش در بازار فارکس، داده‌های مختلف را بررسی می‌کنند تا نحوه عملکرد بازار و احتمال تغییر آن در روزهای آینده را مورد ارزیابی قرار دهند.

با تحلیل و بررسی دقیق بازار، معامله‌گران قادر خواهند بود از استراتژی‌های معاملاتی کارامدتری استفاده کنند و درنتیجه سود بیش‌تری از بازار کسب خواهند نمود. اندیکاتورهای فارکس، یکی از راه‌های بررسی داده‌های بازار هستند. با تحلیل و ارزیابی داده‌های تاریخی مانند بررسی حجم و عملکرد بازار در یک ارز، اندیکاتورها در پی یافتن پیش‌بینی بازار در آینده خواهند بود تا ببینند احتمال تکرار کدام الگوهای قیمتی در بازار وجود خواهد داشت.

معامله‌گران با در دست داشتن این اطلاعات ارزشمند، می‌توانند تصمیمات معاملاتی آگاهانه‌تری برای خود اتخاذ کنند و درنتیجه احتمال کسب سود بیشتر در معاملات برای آن‌ها افزایش می‌یابد.

به بیانی ساده، اندیکاتور ابزاری قدرتمند برای معامله‌گر است که او می‌تواند در استراتژی معاملاتی خود از آن‌ها استفاده کند یا حتی ممکن است استراتژی معاملاتی تریدری متشکل از یک یا چند اندیکاتور باشد.

اندیکاتورها با تحلیل و ارزیابی داده‌های بازار در گذشته و بررسی الگوهای تکراری در بازار، قادر هستند روند بازار را در آینده پیش‌بینی کنند. معامله‌گران با استفاده از اندیکاتورها می‌توانند وارد یک پوزیشن معاملاتی شوند یا از پوزیشن معاملاتی خود خارج شوند.

همان طور که بیان شد، استراتژی معاملاتی یک تریدر می‌تواند متشکل از یک اندیکاتور یا ترکیبی از اندیکاتورها باشد در حالی‌که،  برخی دیگر از معامله‌گران ترجیح می‌دهند از اندیکاتور به عنوان یک ابزار فرعی در معاملات و تحلیل خود بهره ببرند.

 

 

 

اندیکاتور چگونه کار می‌کند؟

بهترین اندیکاتورها در بازار فارکس با این فرض کار می‌کنند که الگوهای اتفاق افتاده در گذشته بازار احتمالا در آینده نیز تکرار می‌شوند. درحقیقت، اندیکاتورها در بازار در پی یافتن این الگوها هستند. به بیانی دیگر، چنین برداشت می‌شود که بازار یک سلسله رویدادهای تصادفی نیست، بلکه بر اساس الگوهایی است که مدام در حال تکرار هستند.

  لایو ترید فارکس چیست؟

برای مثال، یک ارز را درنظر بگیرید که در پی یک خبر سیاسی کاهش محسوسی داشته است، این اتفاق ممکن است بارها پس از این خبر در بازار رخ داده باشد، اینجاست که اندیکاتورها در بازار فارکس این اطلاعات را ثبت می‌کنند و از آن برای پیش‌بینی احتمال وقوع این رفتار مشابه و این که چه زمانی ممکن است رخ بدهد، استفاده می‌کنند.

با دسترسی به این داده‌ها از طریق استفاده از اندیکاتورها، معامله‌گران می‌توانند یک دید کلی راجع به عوامل تاثیر‌گذار بر ارز و بازار داشته باشند که در کسب سود از بازار نقش به سزایی دارد.

آیا باید حتما از اندیکاتورها در بازار فارکس استفاده کرد؟

اندیکاتورهای تکنیکال و به عبارتی داده‌های پیچیده صرفا برای معامله‌گران با تجربه و حرفه‌ای طراحی نشده است. در حقیقت، اندیکاتور در بازار فارکس روشی برای ساده‌سازی داده‌های پیچیده و سنگین هستند و هر معامله‌گری با هر میزان تجربه می‌تواند از آن‌ها بهره ببرد.

استفاده از اندیکاتورها همان گونه در که قسمت‌های قبل بیان شد، بستگی به تریدر دارد. برخی معامله‌گران هستند که استفاده از اندیکاتورها به عنوان روتین معاملاتی آن‌ها به شمار می‌رود، در حالی‌که برخی دیگر اصلا از آن‌ها استفاده نمی‌کنند.

 

 

 

 

انواع اندیکاتورها در بازار فارکس

اندیکاتورها به 4 دسته کلی تقسیم می‌شوند.

به طور کلی در بازار فارکس، اندیکاتورها به چهار دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  • اندیکاتورهای روندی
  • اندیکاتورهای مومنتومی
  • اندیکاتورهای نوسانی
  • اندیکاتورهای حجم

که در ادامه هر یک را به تفصیل شرح خواهیم داد.

اندیکاتورهای روندی

اندیکاتور ADX یک اندیکاتور روندی است.

حتما تا به حال این جمله معروف را شنیده‌اید که می‌گوید روند دوست شما است. این جمله معروف در میان معامله‌گران بازارهای مالی بسیار شنیده می‌شود. تشخیص روند در بازار نقش بسیار کلیدی در تحلیل و پیش‌بینی معامله‌گران ایفا می‌کند. اندیکاتورهای روندی برای این منظور طراحی شده‌اند. درحقیقت، اندیکاتورهای روندی به معامله‌گر کمک می‌کنند تا روند حاکم بر بازار و میزان قدرت آن را شناسایی کند.

برخی اندیکاتورهای روندی محبوب را در ادامه معرفی خواهیم نمود.

اندیکاتور روندی ADX

شاخص میانگین جهت‌دار ADX، یک اندیکاتور روندی مفید است که به معامله‌گران در ارزیابی قدرت روند بازار کمک می‌کند. این اندیکاتور دارای سه مولفه DI+، DI- و خط ADX تشکیل شده است.

خط ADX یک میانگین متحرک هموار است که دارای مقادیر مطلق مولفه‌های  DI+ و DI- است و در بازه 0 تا 100 در نوسان است. مدت زمان یا دوره استاندارد برای ADX، 14 است اما می‌توانید دوره‌های مختلف را نیز امتحان کنید.

  بزرگترین اشتباهات تریدرها در فارکس چیست؟

اگر میزان ADX بین 0 تا 25 باشد، بازار روندی ندارد یا دارای روندی بسیار ضعیف است، اگر بین 25 تا 50 باشد، بازار دارای روندی نسبتا قدرتمند است، درحالی‌که اگر مقدار آن بین 50 تا 75 باشد، بازار روندی بسیار قوی دارد. روندهای بسیار قدرتمند مقدار ADX بین 75 تا 100 است. در تصویر بالا می‌توانید این اندیکاتور را مشاهده کنید.

 

 

میانگین متحرک

یکی دیگر از اندیکاتورهای مورد استفاده توسط معامله‌گران، میانگین متحرک است که در تشخیص روند مورد استفاده قرار می‌گیرد. آسان‌ترین روش برای انجام این کار قرار دادن یک میانگین متحرک بر روی نمودار قیمت است. در این حالت، اگر قیمت بالاتر از اندیکاتور میانگین متحرک در حرکت باشد، روند صعودی است، اما اگر قیمت پایین اندیکاتور باشد، گفته می‌شود، روند مارکت نزولی است.

همچنین می‌توانید دو میانگین متحرک بر روی نمودار قیمت اعمال کنید و آ دو را با هم مقایسه کنید. به عنوان مثال، یک MA 100 روزه و MA 200 روزه. در آن حالت، اگر MA 100 بالاتر از MA 200 باشد، روند صعودی در نظر گرفته می‌شود و بر عکس. علاوه بر این، از قطع دو میانگین متحرک نیز می‌توانید به عنوان یک سیگنال استفاده کنید.

اندیکاتور PARABOLIC SAR

این اندیکاتور نیز روش استفاده آسانی دارد. با اجرای آن بر روی نمودار خود شاهد یک سری نقاط بالا و پایین کندل‌ها خواهید بود. زمانی که نقاط بالای قیمت نمایان شوند، نشان از ضعیف شدن بازار و بالای قیمت نشان از قوی شدن مارکت دارد.

همچنین، معامله‌گران از این اندیکاتور برای شناسایی نقاط برگشت قیمت بهره می‌برند. اگر نقاط از بالا به پایین قیمت تغییر مکان دهند، می‌تواند نشان از آغاز روند صعودی باشد، اگر نقاط از پایین به بالا تغییر یابند، نشان از آغاز روند نزولی در مارکت خواهد بود.

 

 

 

 

اندیکاتورهای مومنتومی

اندیکاتور RSI، یک اندیکاتور مومنتومی است.

از انواع دیگر اندیکاتورها، اندیکاتورهای مونتوم هستند که سرعت تغییرات نرخ ارز را اندازه‌گیری می‌کنند. در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

اندیکاتور RSI یا شاخص قدرت نسبی

این اندیکاتور نیز برای شناسایی اشباع خرید و فروش استفاده می‌شود. مدت زمان یا دوره پیش‌فرض برای آن معمولا 14 است، اما شما می‌توانید دوره‌های مختلفی را امتحان کنید. میزان یا ارزش این اندیکاتور بین 0 تا 100 در نوسان است. اگر مقدار RSI، 70 یا بالاتر باشد، گفته می‌شود قیمت در محدوده اشباع خرید است، در حالی‌که مقدار آن زیر 30 باشد نشان‌دهنده محدوده اشباع خرید است یا به بیانی دیگر ارز مورد نظر بیش از حد خریداری شده است.

  شاخص VIX چیست ؟

این اندیکاتور را می‌توانید در تصویر بالا مشاهده کنید.

اندیکاتور MACD

یکی دیگر از اندیکاتورهای مومنتومی که توسط معامله‌گران مورد استفاده قرار می‌گیرد، اندیکاتور مکدی یا MACD است. این اندیکاتور رابطه بین دو میانگین متحرک را نشان می‌دهد که خط روند آن از کسر میانگین متحرک 26 روزه از میانگین متحرک 12 روزه بدست می‌آید. این اندیکاتور شامل مولفه‌های زیر است:

  • خط MACD که از کسر بین دو میانگین متحرک بدست می‌آید
  • خط سیگنال که از ترسیم میانگین متحرک 9 روزه بدست می‌آید
  • هیستوگرام که فاصله میان خط MACD و خط سیگنال را نشان می‌دهد
  • معامله‌گران می‌توانند از خط سیگنال به عنوان سیگنال خرید و فروش استفاده کنند.

اندیکاتورهای نوسانی

اندیکاتور ATR یک اندیکاتور نوسانی به شمار می‌رود.

برخی اندیکاتورهای نوسانی به شرح زیر است:

BOLINGER BAND اندیکاتور

یکی از اندیکاتورهای مبتنی بر نوسان، باندهای بولینگر (BOLINGER BAND)   است که متشکل از سه مولفه باند بالایی، بالا میانی و باند پایینی است. زمانی که قیمت به خط بالایی نزدیک باشد، قیمت در منطقه اشباع خرید است، اما اگر قیمت به خط پایینی نزدیک باشد، گفته می‌شود قیمت در منطقه اشباع فروش قرار گرفته است.

اندیکاتور میانگین محدوده واقعی ATR

ATR نیز یکی دیگر از اندیکاتورهای نوسانی است که برای ارزیابی نوسانات بازار استفاده می‌شود. این اندیکاتور به عنوان یک ابزار می‌تواند در انجام مدیریت ریسک برای معامله‌گر بسیار سودمند باشد. این اندیکاتور را می‌توانید در تصویر بالا رویت نمایید.

اندیکاتورهای حجم

این اندیکاتورها، تغییرات حجم یک دارایی را مورد تحلیل و ارزیابی قرار می‌دهند. درحقیقت، این اندیکاتورها معیار خوبی برای ارزیابی قدرت یک روند به شمار می‌روند.

اندیکاتور جریان پول CMF

این اندیکاتور یکی از اندیکاتورهای حجمی است که جهت ارزیابی حجم در بازار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اندیکاتور شامل میانگین وزنی حجمی مراحل یا فازهای انباشت و توزیع محسوب می‌شود که در یک دوره مشخص معمولا 21 روزه است. دامنه حرکت آن بین 1 تا 1- است، اما معمولا بین 0.5 تا 0.5- حرکت می‌کند. مقدار آن اگر از 0 بالاتر باشد نشان‌دهنده فشار خرید است و مقادیر زیر 0 نشان از فشار فروش در بازار دارد.

اندیکاتور خط انباشت و توزیع

از داده‌های مربوط به حجم برای محاسبه خط انباشت و توزیع استفاده می‌شود. این اندیکاتور معمولا برای تایید یک روند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 

  معرفی کامل بروکر xm و نحوه ثبت نام در آن

 

 

 

تفاوت میان اندیکاتور و اسیلاتور چیست؟

پیش از این که تفاوت میان این دو را مورد برسی قرار دهیم، بیایید با هم به تعریف اسیلاتور بپردازیم تا بهتر بتوانیم تفاوت میان آن‌ها را بیان کنیم. اسیلاتورها زیر مجموعه اندیکاتورها هستند. به بیانی دیگر، نوع خاصی از اندیکاتورها هستند که در محدوده بالاتر یا پایین‌ار از خط مرکزی در حرکت بوده و برای تشخیص نواحی اشباع خرید و اشباع فروش مورد استفاده قرار می‌گیرند. همجنین با استفاده از آن‌ها می‌توان نقاط برگشت احتمالی قیمت را شناسایی نمود.

از جمله اسیلاتورهای رایج در بازارهای مالی از جمله بازار فارکس می‌توان به اسیلاتورهایی نظیر MACD میانگین متحرک همگرا واگرا و شاخص قدرت نسبی RSI اشاره کرد. درحقیقت، اسیلاتورها در شرایط رنج بازار نقش به سزایی دارند به ویژه هنگامی که روند یا جهت بازار نامشخص باشد، به کمک تریدر می‌آیند.

برای مثال زمانی که قیمت در یک ناحیه حمایتی مهمی قرار دارد، اسیلاتور نیز نشان می‌دهد که قیمت در ناحیه اشباع فروش قرار گرفته و احتمال آغاز روند صعودی در آینده بسیار زیاد است. برعکس این موضوع زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت در یک ناحیه مقاومتی مهم باشد و همزمان اسیلاتور نیز در محدوده اشباع خرید قرار گرفته باشد، در این حالت نیز اسیلاتور نشان می‌دهد که احتمال روند نزولی در آینده بالا است.

نکته‌ای که باید بدان توجه کنید این است که اسیلاتورها می‌توانند نقش کمکی در استراتژی و انجام معاملات شما داشته باشند، به بیانی دیگر دلیل ورود شما به یک معامله نباید صرفا بر اساس اسیلاتور باشد. از این رو، اندیکاتورها برای نشان دادن جهت احتمالی روند مورد استفاده قرار می‌گیرند، در حالی‌که اسیلاتورها ابزاری هستند که بین دو محدوده در نوسان بوده و روند موقت بازار یا به عبارتی مومنتوم بازار را نشان می‌دهند.

دیگر تفاوت میان این دو ابزار آن است که اندیکاتورها بر اساس نسبتی که با قیمت دارند، سیگنال ایجاد می‌کنند، درحالی‌که اسیلاتورها بر اساس نواحی اشباع خرید و فروش سیگنال ارائه می‌کنند.

کلام آخر

اندیکاتورها ابزاری قدرتمند هستند که تریدرها برای پیش‌بینی بازار و طراحی استراتژي معاملاتی خود از آن‌ها بهره می‌برند. اندیکاتورها انواع مختلفی دارند، اما در حالت کلی به 4 دسته کلی اعم از روندی، مومنتومی، نوسانی و حجم تقسیم می‌شوند. توجه داشته باشید که صرفا استفاده از یک اندیکاتور برای باز نمودن پوزیشن معاملاتی امری کاملا غلط و محکوم به شکست است، چرا که اندیکاتورها خطاهای زیادی دارند و صرفا استفاده از یک اندیکاتور شما را وارد بن بست و زیان معاملاتی خواهد نمود.

نوشته شده توسط
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

دوره‌های جدید

دوره اشتباهات معامله‌گری
رایــگان

جستجو کنید ...

ثبت نام

نام*

ایمیل

شماره موبایل*

کد تایید*

کد تایید ارسال شده به موبایل خود را وارد کنید