یک خلاقیت نهچندان پیچیده در روش تحلیلی پرایس اکشن، باعث شد تا یک خلبان سابق هلیکوپتر، امروزه به یکی از موفقترین و معروفترین فعالان بازارهای مالی تبدیل شود! لنس بگز نامی است که اگر اندک تجربهای در زمینه بازارهای مالی داشته باشید، حتما بهگوشتان خورده؛ این شخص با استفاده از یکسری نکات پیش پا افتاده، یک استراتژی موثر را ابداع کرده که توانایی تحلیل درست را در معاملهگران بسیار بالاتر میبرد و از آنجا که این روش خیلی پیچیده نیست، تقریبا تمامی معاملهگران میتوانند از آن استفاده کنند و دلیل اصلی محبوبیت آن هم همین است.
اگر شما هم به دنبال افزایش دقت خود در تحلیلهایتان هستید، در ادامه این نوشته تحت عنوان آموزش پرایس اکشن به سبک لنس بگز همراه سایت کندل باشید.
پرایس اکشن چیست و چه کاربردی دارد؟
پیش از بررسی پرایس اکشن به سبک لنس بگز، بهتر است قدری درباره خود سبک معاملاتی پرایس اکشن صحبت کنیم. پرایس اکشن را میتوان در زمره تحلیلهای تکنیکال قرارداد. در این روش با متغیرهای زیادی سروکار ندارید و مهمترین موضوعات، تاریخچه قیمتها و نمودارهای قیمت هستند و با بررسی همین دو فاکتور، میتوان شرایط بازار را بهخوبی پیشبینی کرد. البته اینکه چگونه بتوان این دو فاکتور را بررسی و تحلیل کرد، خود دارای روشهای مختلفی بوده و روش لنس بگز، تنها یکی از این روشها است.
- بیشتر بخوانید: پرایس اکشن در فارکس
- بیشتر بخوانید: فارکس چیست؟
- بیشتر بخوانید: سبک معاملهگری در فارکس
- بیشتر بخوانید: موفقیت در بازار فارکس
پرایس اکشن به سبک لنس بگز چگونه است؟
استراتژی لنس بگز حاصل سالها تحقیق و مطالعه این فرد در زمینه مدیریت ریسک در ترید است؛ این گفته احتمالا باعث شود فکر کنید آموزش این روش قطعا زمان زیادی میبرد اما کاملا برعکس، این روش بسیار ساده منتقل میشود. روش لنس بگز به شما کمک میکند تا بتوانید رفتار قیمت را به شکل جزئیتری تحلیل کرده و در نتیجه، تحلیل دقیقتری داشته باشید.
در این استراتژی، توجه به گذشته و حال اهمیت بالایی دارد؛ بهعبارت دیگر باید تلاش کنید تا با بررسی روند فعلی و روند گذشته قیمتها در بازار، روند پیش رو را حدس بزنید. لنس بگز بر این باور است که قیمت در شرایطی که ترس و طمع بازار بالا است، حرکتها و روندهای بزرگی خواهد داشت و توجه به این عامل کلیدی میتواند درصد موفقیت شما در معاملات را بهشدت افزایش دهد.
این روش بهشکل هوشمندانهای ترس معاملهگران دیگر را شناسایی کرده و به شما اجازه میدهد تا از این ترس به سود برسید. البته اینکه تا چه حد بتوانید در این امر موفق باشید، بسته به تجربه و پایبندی به اصول این روش است که در ادامه بیشتر بررسی خواهیم کرد.
بازار از دید پرایس اکشن سبک لنس بگز به چه صورت است؟
بهصورت کلی میتوان گفت که لنس بگز، بازار را یک نهاد احساسی میبیند و اعتقاد دارد که معاملهگران بیش از اینکه به نمودارها و اعداد و ارقام وفادار باشند، با احساسات شخصی خود پیش میروند. او میگوید که بازار بر تصمیمات معاملهگران استوار است و معاملهگران نیز دارای احساسات هستند. مهمترین موضوع در آموزش پرایس اکشن به سبک لنس بگز نیز همین پرهیز از تحلیلهای پیچیده و تمرکز روی رفتار معاملهگران دیگر است.
با توجه به همین موارد است که برای آموزش پرایس اکشن به سبک لنس بگز، تنها دانش لازم، شناخت اصول اولیه است! اینکه بدانید قیمت چیست، بازار چیست و اندک توانایی در تحلیل رفتار بازار نیز داشته باشید، برای یادگیری پرایس اکشن به سبک لنس بگز کافی است.
- بیشتر بخوانید: بهترین زمان ترید فارکس
- بیشتر بخوانید: معاملهگری در فارکس
- بیشتر بخوانید: بهترین تایم فریم در فارکس
مزایای پرایس اکشن به سبک لنس بگز
پرایس اکشن لنس بگز، روشی ساختارشکنانه و جسورانه است! اینکه از تحلیلات پیچیده دست کشیده و رفتار معاملهگران را بررسی کنید، امری است که شاید بسیاری از معاملهگران از جمله شما جسارت آن را نداشته باشند؛ اما اگر به دنبال دلایل قانعکنندهای برای آموزش پرایس اکشن به سبک لنس بگز هستید، به موارد زیر توجه کنید:
- کوچک بودن حد ضررها
- ورود مومنتوم به تحلیلها
- وجود دید فراکتال و مولتی تایم فریم
- ایجاد دید واقعگرایانه نسبت به بازار برای معاملهگر
- امکان کندلشناسی و بررسی قدرت و ضعف کندلها
کندلشناسی در پرایس اکشن به سبک لنس بگز
در کندلشناسی به سبک لنس بگز، برخلاف تحلیل تکنیکال سنتی امکان بررسی تمایل بازار بهصورت کندل به کندل وجود دارد. در این سبک تحلیلی، قیمت بسته شدن (close) هر کندل، نشاندهنده تمایل آن کندل بوده و بسیار مهم است. از دیدگاه لنس بگز میتوان کندلها را به سه نوع تقسیمبندی کرد که طبق تصویر زیر عبارتاند از:
- اگر کلوز کندل در ناحیه یک سوم بالا باشد، کندل قیمتی دارای تمایل صعودی بوده و به آن کلوز در بالا گفته میشود.
- اگر کلوز در یک سوم میانی باشد، کندل دارای تمایلات خنثی بوده و به آن کلوز میانی یا خنثی گفته میشود.
- اگر کلوز در یک سوم پایینی باشد، کندل تمایلات نزولی داشته و به آن کلوز در پایین گفته میشود.
مولتی تایم فریمهای لنس بگز برای معاملات
مولتی تایم فریم نوعی تحلیل تکنیکال است که در آن به حداقل دو نمودار که دارای دورههای زمانی متفاوت هستند، اشاره میشود. معاملهگران باید تایم فریمهای موجود را بهدقت بررسی کنند تا بتوانند بهترین بازههای زمانی برای تشخیص نقاط ورود به بازار را پیدا کنند. در سبک معاملاتی پرایس اکشن لنس بگز، تایم فریمهای مشخصی وجود دارند که عبارتاند از:
- تایم فریم بالاتر: در تایم فریم بالاتر ساختار بازار تعیین میشود و با استفاده از آن میتوان یک دید کلی نسبت به بازار و همچنین سطوح حمایتی و مقاومتی پیدا کرد؛ آقای لنس بگز تایم فریم بالاتر با نمودار یکساعته یا نیمساعته را پیشنهاد میدهد.
- تایم فریم معاملاتی: از طریق تایم فریم معاملاتی میتوان مسیر احتمالی بازار را با توجه به تایم فریم بالاتر تعیین کرد. از این تایم فریم برای ترید استفاده میشود و توصیه لنس بگز، نمودار پنج دقیقهای یا سه دقیقهای است.
- تایم فریم پایینتر: با استفاده از این تایم فریم میتوان نقاط ورود و خروج را مشخص کرد و پیشنهاد لنس بگز برای آن، نمودار یک دقیقهای است.
لازم بهذکر است که مولتی تایم فریم در سبک معاملاتی پرایس اکشن لنس بگز، از نظر زمانبندی داری انعطافپذیری بوده و نیازی نیست که حتما طبق زمانبندیهای لنس بگز عمل کنید.
- بیشتر بخوانید: نفت در فارکس
- بیشتر بخوانید: تحلیل طلا در فارکس
- بیشتر بخوانید: تفاوت فارکس و فیوچرز چیست؟
ستاپهای پرایس اکشن به روش لنس بگز
مهمترین بخش از آموزش پرایس اکشن به سبک لنس بگز، شناخت اهداف اصلی این روش است که عبارتاند از معامله در مسیر روند غالب بازار و عدم معامله در روند ضعیف؛ درباره شناخت روندهای ضعیف در ادامه توضیحات بیشتری ارائه شده است. به عبارت دیگر، لنس بگز در این روش، روندهای ضعیف و درحال نابودی را شناسایی میکند تا برخلاف آنها اقدام کند. در ادامه مهمترین ستاپهای معاملاتی در روش لنس بگز را بررسی کردهایم.
1_ ستاپ تست حمایت یا مقاومت (TST)
تست حمایت یا مقاومت زمانی ایجاد میشود که قیمت میتواند از محدوده حمایت یا مقاومت عبور کند. در این حالت، محدوده حمایت نقش کف و محدوده مقاومت نقش سقف را دارد. در این شرایط، زمانی میتوان احتمال موفقیت در معاملات را بالا در نظر گرفت که قیمت به مقاومتهای تایم فریم بالاتر واکنش نشان دهد.
2_ ستاپ شکست ناموفق (BOF)
در این ستاپ، قیمت میتواند یک سطح حمایت و مقاومت را بشکند اما نمیتواند در روند جدید ثبت شده و در نهایت، به محدوده قبلی خود باز میگردد. در این ستاپ باید با دقت بالایی عمل کنید تا دچار اشتباه نشوید چرا که قیمت، بعضا یک محدوده را شکسته و حتی از آن عبور میکند اما در نهایت نمیتواند بهصورت موفقیتآمیز حرکت کند.
این شرایط یک دام بسیار بزرگ برای معاملهگران است؛ معاملهگران در هنگام شکست وارد معامله میشوند اما از آنجا که بازار برای ادامه مسیر توانایی ندارد، معامله به خوبی پیش نمیرود. دقیقا در این نقطه است که معاملهگران از معامله خارج میشوند و همین امر باعث افزایش فشار در جهت مخالف شکست شده و موقعیتی مناسب برای ورود به معامله ایجاد میشود. معاملهگران پرایس اکشن باید بازار را بهخوبی رصد کنند تا بتوانند در هنگام بازگشت قیمت به محدوده حمایت و مقاومت، وارد بازار شوند.
- بیشتر بخوانید: حمایت و مقاومت در فارکس
- بیشتر بخوانید: اوردر بلاک در فارکس چیست؟
- بیشتر بخوانید: در بازار فارکس چه چیزی معامله می شود؟
- بیشتر بخوانید: تشخیص شروع امواج الیوت چگونه است؟
3_ ستاپ پولبک بعد از شکست (BPB)
پولبک عبارت است از حرکت قیمت در خلاف جهت روند اصلی. یکی از مهمترین ستاپها که در آموزش پرایس اکشن به سبک لنس بگز حتما باید به آن توجه شود، روش پولبک بعد از شکست است. همانطور که از نام این روش پیدا است، با یک پولبک ضعیف در سطح جدید سروکار داریم. در این شرایط، پیش میآید که قیمت از محدوده حمایت و مقاومت عبور کرده و یک سطح جدید میرود. این موضوع بیانگر ضعف در مسیر پولبک و قدرت در مسیر جدیدی است که ایجاد شده.
در این ستاپ معاملهگر باید منتظر عبور قیمت از سطوح حمایت و مقاومت و نشانههای ضعف باشد. با بروز نشانههای ضعف، فرصتهای معاملاتی BOF شکل گرفته و با بروز نشانههای ضعف پولبک پس از شکست، فرصتهای معاملاتی BPB هستند که به وجود میآیند.
4_ ستاپ پولبک ساده در روند(BP)
در این ستاپ ورود به معامله بعد از تکمیل اصلاح در مسیر روند اصلی صورت میگیرد. فرصتهای معاملاتی در این ستاپ زمانی شکل میگیرند که انتظار میرود بازار به شکل نرمال پیش برود. مشاهده ضعف در پولبکها و ایجاد یک اصلاح موقت برای بازار، بهترین فرصت برای استفاده از این ستاپ است. این پولبکهای ضعیف در شناسایی معاملهگرانی که به اشتباه در خلاف مسیر روند وارد شدهاند بسیار مفید هستند. خروج این معاملهگران باعث تقویت مسیر اصلی روند بازار شده و از این رو، باید برای شناسایی چنین موقعیتی باید با دقت بالا عمل کنید.
5_ ستاپ پولبک پیچیده در روند(CPB)
در تعریف کلی، این ستاپ عبارت است از ورود به معامله پس از تکمیل اصلاح در مسیر روند اصلی. اصلاح زمانی فرسایشی، کلید اصلی برای شناسایی ضعف در این ستاپ است. بعد از ایجاد پولبکهای پیچیده، معمولا اصلاح زمانی فرسایشی و طولانی رخ میدهد که با مشاهده ضعف در این شرایط، فرصت استفاده از ستاپ پولبک پیچیده در روند ایجاد میشود. به عبارت دیگر میتوان گفت که PBهای ناموفق که هنوز در جهت روند حرکت نکردهاند، تبدیل به فرصت CPB میشود. این روش مزایایی نسبت به ستاپهای PB دارد که مهمترین موارد اطمینانپذیری بالاتر و سود بیشتر هستند.
- بیشتر بخوانید: هات فارکس چیست؟
- بیشتر بخوانید: ریبیت در فارکس
- بیشتر بخوانید: اکسپرت در فارکس
- بیشتر بخوانید: آموزش بروکر فارکس چیف
چگونه روند ضعف را شناسایی کرده و از آن دوری کنیم؟
تا به اینجای آموزش پرایس اکشن به سبک لنس بگز، بارها با روندها و نشانههای ضعف برخورد داشتیم و گفتیم که مهم است که بتوان این شرایط را به خوبی شناسایی کرد. با توجه به همین موضوع، در ادامه بهترین روشهای شناسایی روندهای ضعیف و نشانههای ضعف معاملهگران را بررسی کردهایم تا هم بتوانید با تشخیص درست و در زمان درست وارد معاملات شوید و هم در دام روندهای ضعیف گرفتار نشوید.
- زمانیکه روند اولیه بازار صعودی است و پولبک نزولی در آن اتفاق افتاده؛ در صورتی که پولبک بازار ضعیف بود، توصیه میشود که دست نگه داشته و پس از پایان پولبک، در جهت قوت بازار وارد شوید.
- زمانی که قیمت با کندلهای ضعیف به بالای سطح مقاومتی وارد میشود اما با مومنتوم نزولی به زیر مقاومت باز میگردد؛ در این شرایط بهترین عملکرد این است که بر خلاف روند ضعیف وارد معامله فروش شوید.
- زمانیکه قیمت، خیلی ضعیف به سمت سطح مقاومتی میرود؛ در این شرایط توصیه میشود که به ضعف روند توجه داشته و بر اساس رالی صعودی وارد معامله خرید نشوید چرا که در ادامه احتمال کاهش قیمت وجود دارد.
- زمانیکه قیمت به بالای سطح مقاومتی عبور میکند که این امر نشانه ادامه حرکت صعودی است؛ در این شرایط پولبک ضعیف است و توصیه میشود که تا پایان پولبک وارد معامله فروش نشوید.
کلام آخر
بازارهای معاملات جهانی هر روزه در حال بزرگتر شدن هستند و از این رو، فعالیت در این بازارها نیز سختتر میشود. این شرایط باعث شده تا معاملهگران، به روشهای تحلیلی کارسازتر، سادهتر و واقع گرایانهتر روی بیاورند که در این بین، ابتکار یکی از مشهورترین معاملهگران جهان یعنی لنس بگز، تبدیل به یکی از محبوبترین پرایس اکشنها در جهان شده است.
ما در این نوشته کوشیدیم تا پرایس اکشن به سبک لنس بگز را به شکل کامل بررسی کنیم و امید است که مطالب مذکور برای شما مفید بوده باشند. در صورتی که تجربه یا اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید، میتوانید در قسمت کامنتها با ما و سایر مخاطبین در میان بگذارید.