تریدرها برای انجام تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی باید به نمودار یا چارت قیمتی دسترسی داشته باشند، برای همین منظور پلتفرمهای معاملاتی آنلاینی وجود دارند که دادههای بازارهای مالی را در اختبار کاربران خود قرار میدهند که پلتفرم تریدینگ ویو Trading view یکی از آنها است. در واقع، این پلتفرم شما را به بازار جهانی متصل میکند. در این مقاله قصد داریم هر آنچه که در مورد این پلتفرم لازم است بدانید، صحبت کنیم، بنابراین تا انتها همراه باشید. موضوعات این مقاله شامل عناوین زیر است:
- تریدینگ ویو چیست و چه کاربردی دارد؟
- مزایای تریدینگ ویو چیست؟
- معایب تریدینگ ویو چیست؟
- آموزش ایجاد حساب کاربری در تریدینگ ویو
- نحوه استفاده از تریدینگ ویو و ابزارهای آن
- مهمترین ابزار تریدینگ ویو چیست؟
تریدینگ ویو چیست و چه کاربردی دارد؟
تریدینگ ویو یک پلتفرم معاملاتی آنلاین است که دادههای لازم برای تمامی بازارهای مالی را جهت انجام معامله و تحلیل تکنیکال در اختیار کاربران قرار میدهد. این پلتفرم تمامی اطلاعات لازم را به همراه ابزارهای لازم برای انجام تحلیل تکنیکال به تریدرها و کاربران خود ارائه میدهد. با استفاده از این پلتفرم میتوانید به تمامی بازارهای مالی اعم از بازار ارز دیجیتال، بازار فارکس، بازار سهام و شاخصها دسترسی داشته باشید و ترید انجام دهید.
تریدرها با استفاده از ابزارهای رایگان این پلتفرم، میتوانند هر نمادی را که میخواهند، تحلیل کرده و با درک عمیقتری از شرایط بازار معاملات خود را انجام دهند. تریدینگ ویو با ارائه اطلاعات دقیق و جامع به تریدر کمک میکند تا با دید عمیقتری در بازارهای مالی فعالیت کند و به گونهای طراحی شده که استفاده از آن برای تریدرهای مبتدی نیز آسان است. از سویی دیگر، به دلیل ارائه اطلاعات دقیق، جامع و تخصصی، سرمایهگذاران حرفهای نیز از این پلتفرم بهره میبرند.
ابزارهای تخصصی و پیشرفته این پلتفرم به کاربران این امکان را میدهد، به بهترین نحو ممکن در نماد یا دارایی مورد نظر تحلیل تکنیکال انجام داده و معامله کنند. این پلتفرم هم دارای وب سایت بوده و هم میتوانید، نرم افزار آن را دانلود کرده و با نصب آن در سیستم خود از این پلتفرم بهره ببرید. همچنین، این پلتفرم معاملاتی فرصتی را برای تریدرها فراهم میکند تا ایدههای خود را کشف کنند و با دیگر معاملهگران به اشتراک بگذارند.
- بیشتر بخوانید: اهرم در فارکس چیست؟
- بیشتر بخوانید: نحوه سرمایهگذاری در بازار فارکس
- بیشتر بخوانید: استراتژي معاملاتی
- بیشتر بخوانید: نکاتی برای شروع معاملعهگری
مزایای تریدینگ ویو چیست؟
استفاده از تریدینگ ویو مزایایی دارد که در ادامه آنها را با هم بررسی میکنیم:
1_ دارای ابزارهای جامع و تخصصی برای تحلیل بازار
پلتفرم تریدینگ ویو به دلیل ویژگیهای گسترده نموداری که دارد، در دنیا معروف بوده و کاربران بسیاری از آن خود کرده است. تریدرها میتوانند از طیف وسیعی از اندیکتورهای تحلیلی و ابزارهای نموداری از قبیل میانگین متحرک، باندهای بولینگر و MACD بهره ببرند. این ابزارها و اندیکاتورهای تحلیلی این امکان را به تریدرها میدهند که استراتژی معاملاتی خود را با آگاهی و درک بیشتری انتخاب کرده و در شناسایی روند و الگوهای احتمالی در بازار بسیار کارامد عمل کنند.
2_ دارای محیط کاربر پسند
یکی دیگر از مزایای پلتفرم تریدینگ ویو، این است که دارای محیطی کاملا کاربر پسند بوده و استفاده از آن اصلا دشوار نیست. تریدر میتوانند با کمی گشتن و چرخیدن در این پلتفرم، به ابزارهای نموداری مورد نیاز خود بدون اتلاف وقت دسترسی داشته باشند و نحوه کار کردن با این پلتفرم را به راحتی بیاموزند.
3_ ارائه دادههای واقعی بدون درنگ
پلتفرم تریدینگ ویو، دادههای مورد نیاز را بدون ذرهای درنگ ارائه میدهد و به خریداران این امکان را میدهد تا اطلاعات فعلی بازار را در حین توسعه مشاهده کنند. این ویژگی به ویژه برای تریدرهایی سودمند است که باید در واکنش به تغییرات شرایط مارکت، تصمیمات آنی و سریع در مورد معاملات و پوزیشهای معاملاتی خود اتخاذ کنند.
4_ بهبود تجربیات معاملاتی تریدر
در کنار تمام مزایایی که در بالا بیان شد، این پلتفرم محبوب کمک میکند تا معاملهگران در زمان خود صرفه جویی کرده و تجربیات معاملاتی خود را بالا ببرند. معاملهگران با دسترسی به ابزارهای نموداری گسترده، دادههای واقعی و یک محیط کابر پسند، میتوانند تصمیمات آگاهانهتری درباره استراتژی معاملاتی خود داشته باشند، از این رو، احتمال کسب سود یا درآمد بیشتر نیز برای آنها وجود خواهد داشت.
5_ دارای ویژگی BAR REPLAY
شما میتوانید با استفاه از ویژگی BAR REPLAY در این پلتفرم به دادههای گذشته قیمت دسترسی داشته و استراتژي معاملاتی خود را با انجام بک تست بهینهتر کنید. این ویژگی پلتفرم بسیار کاربردی است و پیشنهاد میشود در صورت امکان حتما سودده بودن استراتژي معاملاتی خود را با بک تست در آن اثبات کنید.
6_ دارای تقویم اقتصادی
به عنوان یک تریدر شما باید حتما از اخبار و دادههای اقتصادی با خبر باشید، که برای اینکار شما باید به یک تقویم اقتصادی آنلاین رجوع کنید. با استفاده از پلتفرم تریدنگ ویو دیگر نیازی نیست به تقویم اقتصادی مراجعه کنید، بلکه این پلتفرم خود دارای تقویم اقتصادی آنلاین بوده و شما به محض انتشار خبر میتوانید آن را مستقیما از روی چارت قیمتی مشاهده کنید.
دیگر ویژگیها و مزایای این پلتفرم به شرح زیر است:
- دارای 12 نوع نمودار قیمتی
- امکان مشاهده بیش از 8 چارت قیمتی در یک صفحه
- دارای تایم فریمهای مختلف
- امکان ترید مستقیم از طریق پلتفرم (این پلترفم با برخی بروکرها همکاری دارد لذا ترید مستقیم از این پلتفرم ممکن است)
- بیشتر بخوانید: حداقل سرمایه برای ورود به فارکس
- بیشتر بخوانید: تفاوت تریدینگ ویو و متاتریدر چیست؟
- بیشتر بخوانید: بهترین بروکر برای معاملات طلا
- بیشتر بخوانید: بررسی جامع انواع نمودار در بازار فارکس
معایب تریدنگ ویو چیست؟
یکی از بزرگترین معایب این پلتفرم آن است که شما باید برای استفاده از برخی ویژگیها و ابزارها، نسخه پولی آن را خریداری کنید، زیرا ممکن است این ویژگی یا ابزار در نسخه رایگان در دسترس شما نباشد. این مورد میتواند برای برخی تریدرهای تازه وارد مانع بزرگی باشد. به بیانی دیگر برخی از ویژگیهای این پلتفرم برای مثال یک صفحه با نمودارهای قیمتی متعدد فقط برای کسانی در دسترس است که نسخه پولی این پلتفرم را خریداری کرده باشند.
دومین عیب این پلتفرم این است که شما باید به طور همزمان دو پلتفرم را تحت بررسی داشته باشید یکی تریدینگ ویو برای انجام تحلیل و کشیدن خط روند و… و دیگری کارگزار یا بروکر مورد نظر برای انجام معامله و باز نمودن پوزیشن معاملاتی، زیرا پلتفرم تریدینگ ویو ممکن است به بروکر شما متصل نباشد، از این رو نمیتوانید مستقیما از طریق همین پلتفرم پوزیشن معاملاتی باز کنید. برای بسیاری از تریدرها ممکن است این موضوع بسیار گیج کننده باشد که در یک پلتفرم تحلیل انجام داده و در پلتفرم دیگری پوزیشن معاملاتی خود را اعمال کنند، به ویژه زمانی که تریدر عادت دارد همه اقدامات را از تحلیل تا انجام معامله در یک پلتفرم انجام دهد.
برخی بروکرها از قبیل OANDA و FXCM به این پلتفرم وصل هستند و تریدر در این کارگزاریها مستقیما در همان پلتفرم تریدینگ ویو معاملات خود را انجام میدهد.
از دیگر عیبهای این پلتفرم آن است که شما هرگز نمیدانید که آیا تحلیل و طراحیهایی که بر روی نمودار قیمتی انجام دادهاید در پلتفرم ذخیره شده است یا خیر، زیرا برخی اوقات زمانی که تریدر سریع این برنامه را میبندد، ممکن است اطلاعات تریدر یعنی تمام تحلیلهایی که بر روی چارت انجام داده است، ذخیره نشود و از دست برود.
- بیشتر بخوانید: فارکس چیست؟
- بیشتر بخوانید: سبک معاملهگری در فارکس
- بیشتر بخوانید: موفقیت در بازار فارکس
- بیشتر بخوانید: بهترین زمان ترید فارکس
آموزش ثبت نام در تریدینگ ویو و ایجاد حساب کاربری در آن
در حال حاضر، پلتفرم تریدینگ ویو دارای 4 نوع حساب است که شما میتوانید در هر یک از آنها ثبت نام کرده و از خدمات آن حساب بهرهمند شوید. هر کدام از این حسابها دارای مزیت و ویژگیهای خاص خود است. این 4 حساب شامل زیر است:
1_ حساب رایگان یا FREE
شما در این حساب به یک چارت قیمتی با اندیکاتورهای رایگان دسترسی خواهید داشت.
2_ حساب PRO
گزینهای عالی برای شروع است که ویژگی و مزایای بیشتری نسبت به حساب رایگان دارد. این نسخه پولی است و شما باید ماهانه تقریبا 10 دلار برای دسترسی به آن پرداخت کنید.
3_ حساب PRP PLUS
این حساب تقریبا تمامی ویژگیهایی که یک معاملهگر ممکن است به آن نیاز داشته باشد، داشته و نامحدود است. این نسخه نیز پولی است و باید برای آن هزینه پرداخت کنید.
4_ حساب PREMIUM
این حساب نیز دارای برخی ویژگیهایی است که در حسابهای دیگر مشاهده نمیشود، برای مثال شما در این حساب میتوانید تنظیم کنید که در صورت نیاز به تلفن همراهتان هشدار پیامکی ارسال گردد.
برای ثبت نام در این پلتفرم باید به وب سایت این پلتفرم به نشانی www.tradingview.com مراجعه کنید. همان طور که ذکر شد، این پلتفرم دارای انواع حساب اعم از رایگان و پولی است که شما باید ابتدا نوع حسابی را که میخواهید مشخص کنید، اما اگر میخواهید به نسخه رایگان آن دسترسی داشته باشید فقط به یک ایمیل برای ثبت نام نیاز دارید.
در وب سایت پلتفرم، سمت راست بالای صفحه تصویر یک آدمک دیده میشود، بر روی آن کلیک کنید تا به صفحه ثبت نام نسخه رایگان هدایت شوید، پس از هدایت به صفحه ثبت نام با وارد نمودن مشخصات ایمیل و انتخاب یک رمز عبور برای خود، حساب کاربری شما در این پلتفرم ساخته میشود و شما به نسخه رایگان این پلتفرم دسترسی خواهید داشت.
- بیشتر بخوانید: ریسک فری در فارکس چیست؟
- بیشتر بخوانید: هج در فارکس چیست؟
- بیشتر بخوانید: آموزش فارکس برای مبتدیان
- بیشتر بخوانید: حساب سنتی در فارکس چیست؟
نحوه استفاده از تریدینگ ویو و ابزارهای آن
برای استفاده از از تریدینگ ویو به مراحل زیر توجه کنید:
شما ابتدا باید نماد معاملاتی مورد نظر را انتخاب کنید، برای این کار باید از بالای صفحه سمت چپ، نماد خود را انتخاب کنید.
در مرحله دوم اگر میخواهید نماد انتخابی خود را با یک نماد دیگر مقایسه کنید، کافی است علامت + را بالای صفحه کنار نماد بزنید تا نماد دوم را برای تحلیل و مقایسه به چارت اضافه کنید.
در مرحله سوم، باید تایم فریم معاملاتی یا تحلیلی خود را انتخاب کنید، برای این کار کافی است کنار آیکون + سمت چپ بالای صفحه بر روی تایم فریم پیش فرض که معمولا روزانه است، کلیک کرده و تایم فریم مورد نظر خود را برگزینید.
در مرحله چهارم نوبت به انتخاب نوع چارت قیمتی میرسد، شما میتوانید با توجه به نوع استراتژی معاملاتی خود یکی از انواع چارت قیمتی اعم از کندل استیک، نمودار میلهای، هیکن آشی و … را انتخاب کنید. این آیکون نیز در کنار آیکون مربوط به تایم فریم قابل مشاهده است.
در مرحله پنجم، میتوانید اندیکاتورهای لازم را برای استراتژی معاملاتی خود انتخاب کنید و به چارت اضافه کنید. این آیکون نیز بالای صفحه قابل مشاهده است.
پس از انجام تمام این مراحل، میتوانید این تمپلت را ذخیره کنید و برای نمادهای دیگر نیز اعمال کنید و دیگر وقت خود را برای تنظیمات دوباره تلف نکنید.
مهمترین ابزار تریدنگ ویو چیست؟
به نظر مهمترین ابزار پلتفرم تریدنگ ویو، اندیکاتورهای موجود در آن است، هر اندیکاتوری که بخواهید، یقینا در این پلتفرم میتوانید بیابید. همچنین، اندیکاتورهایی نیز وجود دارند که توسط تریدرها طراحی شدهاند و در دسترس عموم قرار گرفتهاند که البته بسیاری از آنها در نسخه پولی در دسترس کاربران این پلتفرم قرار میگیرند.
شما با استفاده از این پلتفرم به هزاران اندیکاتور دست خواهید یافت و میتوانید با توجه به سبک معاملاتی خود، اندیکاتور یا اندیکاتورهای کاربردی را برای خود برگزینید.
کلام آخر
تریدینگ ویو یک پلتفرم آنلاین جهت تحلیل بازارهای مالی اعم از بازار فارکس، بازار ارز دیجیتال، سهام، شاخصهای اقتصادی و… است، این پلتفرم محبوب در میان معاملهگران دارای انواع و اقسام ابزارهای معاملاتی سودمند بوده که برای هر تریدر فعالی در بازارهای مالی از ضروریات است. این پلتفرم دارای 4 نوع حساب کاربری است، اگر تازه کار هستید پیشنهاد میشود، در ابتدا نسخه رایگان آن را راهاندازی کرده و از خدمات آن بهره ببرید.
منابع: capital.com